מתכון |

סלט בטטות וקינואה

אחרי שמפשיטים ממנה את המרירות, מגלים שהקינואה משתלבת נפלא בסלטים, בלחמים, בנזיד וכמצע לעוף צלוי. מתכון נוסף מסדרת הקינואה הלבנה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:30 שעה
סלט קינואה ובטטותצילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

לסלט:

  • חצי כוס קינואה שטופה היטב ומושרית במים לחצי שעה
  • 4 בטטות בינוניות (קילו) קלופות וחתוכות לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי, פלפל שחור
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • צרור אורוגולה שטוף ומיובש
  • חצי כוס שקדים מולבנים, פרוסים וקלויים היטב
  • חצי כוס אוכמניות מיובשות

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • כף סילאן
  • חצי כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את הבטטות בתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה, מושחים בשמן זית, במלח ופלפל וצולים 20 דקות, או עד התרככות (להימנע מצליית יתר).

מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את הקינואה ומבשלים 8 דקות, מסננים במסננת דקה. שוטפים במים קרים ומסננים מעודפי מים. מנערים את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה.

מערבבים בקערה את כל החומרים, יוצקים רוטב, מערבבים ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ