תבשיל הודי טבעוני של כרובית וקטניות - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל הודי טבעוני של כרובית וקטניות

תבשיל חורפי סמיך בהשראת המטבח ההודי. עוד אחד בסדרת מתכוני הכרובית שפורסמה בסוף השבוע

8-10 מנות דרגת קושי: קל
תבשיל הודי של כרובית
לימור לניאדו תירוש

את התבשיל הזה אפשר להעשיר ב-10 תפוחי אדמה קלופים קטנים או ב-6 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ואז יתקבל סוג של חמין טבעוני טעים.

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 2

רכיבים

חצי כוס שעועית לבנה מושרית במים ללילה, מסוננת

חצי כוס שעועית אזוקי מושרית במים ללילה, מסוננת

חצי כוס גרגירי חומוס מושרים במים ללילה, מסוננים

רבע כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים לקוביות

כף גינג'ר קצוץ

6 שיני שום כתושות

ליטר וחצי מים

3 כפות גריסי פנינה שטופים

כרובית מפורקת לתפרחות בינוניות

חצי כוס צימוקים שחורים קטנים

לתיבול:

חצי כוס מים רותחים

15 חוטי זעפרן

2 כפיות מלח

2 כפיות גרגרי כוסברה טחונים

כפית כורכום

כפית כמון

חצי כפית קינמון

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית צ'ילי גרוס

כף וחצי סילאן או דבש

הוראות הכנה

מחממים רבע כוס שמן זית בסיר בינוני שנכנס לתנור, מטגנים בצלים עד שקיפות, מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את כל סוגי הקטניות ומטגנים דקה. מוזגים מים, מרתיחים ומסירים את הקצף הצף על פני הנוזל. מכסים ומבשלים על בעבוע עדין שעה. מחממים תנור ל-150 מעלות. מכינים את תערובת התיבול: משרים זעפרן בחצי כוס מים רותחים למשך עשר דקות,

מוסיפים את שאר התבלינים ודבש ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר גריסי פנינה, מעל מניחים פרחי כרובית, וצימוקים ומעל הכל יוצקים את תערובת התיבול. לא מערבבים במשך כל הבישול. המים בשלב הזה יגיעו לחצי מגובה שכבת הכרובית בערך. מכסים היטב, מעבירים לתנור וצולים 3 שעות. ודאו מדי פעם שיש מעט נוזלים בתחתית הסיר. אם יש צורך, הוסיפו מעט מים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות