מתכון |

בראוניז מרציפן ופרג

טעמן רך ובלתי נשכח, והן מוקדשות באהבה לאוהבי המרציפן. עוד מתכון מסדרת הבראוניז

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בראוניז מרציפן ופרג
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
16 בראוניז בגודל בינוני או 30 קטנות

הבראוניז האלו הן חגיגה של ממש: רכות, נימוחות וטעמן בלתי נשכח. מוקדש באהבה לאוהבי המרציפן.

רכיבים

  • תבנית 20 על 20 ס"מ

  • 200 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% מוצקי קקאו)

  • 200 גרם חמאה

  • כף קוניאק

  • 3 ביצים

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 100 גרם מרציפן איכותי מפורר דק

  • 50 גרם פרג טחון טרי

  • שליש כוס (50 גרם) קמח מנופה

  • שליש כוס (50 גרם) קקאו מנופה

לזריה מעל:

  • 30 גרם מרציפן מפורר דק

  • 40 גרם שקדים טבעיים (עם הקליפה) קצוצים קטן או טחונים גס

הוראות הכנה

ממיסים שוקולד וחמאה בבן מרי. מערבבים היטב, מוסיפים קוניאק ומצננים לחום גוף. בקערת המערבל עם וו הגיטרה מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה מעט. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד. מוסיפים ידנית ובתנועות קיפול מרציפן מפורר ופרג טחון ומערבבים. מוסיפים קמח וקקאו לבלילה ומערבבים מעט. מחממים תנור ל–170 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת (20X20) בנייר אפייה. יוצקים את התערובת לתבנית וזורים מעליה מרציפן מפורר ושקדים קצוצים. מכניסים לתנור ואופים: 25 דקות למרקם טראפלס, ו–30 דקות למרקם בראוניז.

מוציאים מהתנור ומצננים. לפני החיתוך מקררים מספר שעות או למשך הלילה. מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, הופכים אותה עליו, חותכים לקוביות ושומרים בקופסא אטומה במקרר. מוציאים מהמקרר ואוכלים אחרי 15 דקות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ