מתכון

סלט סלקים ואנדיב מקורמל בתפוזים בבלסמי ארומטי

מתכון לסלט בארוחה אביבית של השף שרון כהן, ממסעדת שילה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט סלקים ואנדיב
סלט סלקים ואנדיב מקורמל בתפוזים בבלסמי ארומטיצילום: לימור לניאדו תירו
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 מנות

למתכונים נוספים בארוחת האביב של שף שרון כהן - כאן

רכיבים

    לסלט:

    • 10–12 סלקים קטנים שטופים
    • חופן עלי רוקט, תרד טורקי
    • לבבות חסה או גרגר נחלים, שטופים ומיובשים
    • 200 גרם פטה כבשים מפוררת לגושים
    • 150 גרם אגוזי מלך קלויים שבורים לחתיכות גסות
    • רבע כוס שמן זית
    • מיץ מחצי לימון

    לאנדיב:

    • 5 אנדיב חתוכים לשמיניות
    • 3 כפות (45 גרם) חמאה
    • 10 עלי מרווה
    • כף וחצי סוכר דמררה
    • חצי כפית מלח
    • חצי כפית פלפל שחור
    • חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

    לחומץ בלסמי:

    • כוס (250 מ"ל) חומץ בלסמי
    • 3 שיני ציפורן
    • 2 גרגירי הל שבורים
    • 2 עלי דפנה
    • חצי כפית גרגירי כוסברה
    • 1 כוכב אניס

    הוראות הכנה

    מחממים תנור ל–250 מעלות. עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית וצולים שעה. מחדירים קיסם ומוודאים שהסלק מוכן. מצננים, קולפים תחת מים זורמים וחותכים לשמיניות.

    מכינים את החומץ המתובל: מכניסים את כל החומרים לסיר קטן, מרתיחים על אש בינונית וממשיכים לצמצם על בעבוע עדין עד קבלת סירופ סמיך (נפחו יצטמצם ב–2/3 בערך). שומרים בצנצנת מחוץ למקרר (החומץ נשמר חודשים רבים).

    מכינים את האנדיב: מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה עם 2 כפות חמאה, מוסיפים מרווה ואנדיב וצורבים עד שהאנדיב השחים. מוסיפים עוד כף חמאה וסוכר ומבשלים עוד דקה, מתבלים ומוסיפים מיץ תפוזים. מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שכל הנוזלים במחבת הצטמצמו. מורידים מהאש ומניחים בצד. מרכיבים את הסלט: מניחים בצלחת יפה סלקים, אנדיב, גבינה ואגוזים, מפזרים מעל עלי רוקט, מזליפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מזליפים מעל הסלט 2 כפות של חומץ בלסמי מצומצם ומגישים מיד.

    תגובות