סלט סלקים ואנדיב מקורמל בתפוזים בבלסמי ארומטי - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט סלקים ואנדיב מקורמל בתפוזים בבלסמי ארומטי

מתכון לסלט בארוחה אביבית של השף שרון כהן, ממסעדת שילה

10 מנות דרגת קושי: קל
סלט סלקים ואנדיב
לימור לניאדו תירו

למתכונים נוספים בארוחת האביב של שף שרון כהן - כאן

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים


לסלט:
10–12 סלקים קטנים שטופים
חופן עלי רוקט, תרד טורקי
לבבות חסה או גרגר נחלים, שטופים ומיובשים
200 גרם פטה כבשים מפוררת לגושים
150 גרם אגוזי מלך קלויים שבורים לחתיכות גסות
רבע כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
לאנדיב:
5 אנדיב חתוכים לשמיניות
3 כפות (45 גרם) חמאה
10 עלי מרווה
כף וחצי סוכר דמררה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
לחומץ בלסמי:
כוס (250 מ"ל) חומץ בלסמי
3 שיני ציפורן
2 גרגירי הל שבורים
2 עלי דפנה
חצי כפית גרגירי כוסברה
1 כוכב אניס

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–250 מעלות. עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום, מניחים בתבנית וצולים שעה. מחדירים קיסם ומוודאים שהסלק מוכן. מצננים, קולפים תחת מים זורמים וחותכים לשמיניות.

מכינים את החומץ המתובל: מכניסים את כל החומרים לסיר קטן, מרתיחים על אש בינונית וממשיכים לצמצם על בעבוע עדין עד קבלת סירופ סמיך (נפחו יצטמצם ב–2/3 בערך). שומרים בצנצנת מחוץ למקרר (החומץ נשמר חודשים רבים).

מכינים את האנדיב: מחממים מחבת רחבה על אש גבוהה עם 2 כפות חמאה, מוסיפים מרווה ואנדיב וצורבים עד שהאנדיב השחים. מוסיפים עוד כף חמאה וסוכר ומבשלים עוד דקה, מתבלים ומוסיפים מיץ תפוזים. מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שכל הנוזלים במחבת הצטמצמו. מורידים מהאש ומניחים בצד. מרכיבים את הסלט: מניחים בצלחת יפה סלקים, אנדיב, גבינה ואגוזים, מפזרים מעל עלי רוקט, מזליפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. מזליפים מעל הסלט 2 כפות של חומץ בלסמי מצומצם ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות