מתכון |

עוגת שוקולד עשירה ללא קמח

עוגה נפלאה, רכה, מענגת ובלי טיפת קמח. כל מלה נוספת מיותרת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שוקולד עשירה
דירוג הגולשים
4 כוכבים(9)
דרגת קושי:
קל
מנות:
תבנית קפיצית בקוטר 24

עוגות שוקולד הן קלאסיות לצורך אפייה ללא קמח, שכן כמות הקמח בהן נמוכה מלכתחילה, כי חמאת הקקאו שבשוקולד היא זו שמאחדת את התערובת וכדי לעשות עוגה נטולת קמח לחלוטין לא צריך להתאמץ. התוצאה: נפלאה, רכה, מענגת ובלי טיפת קמח.

רכיבים

  • 300 גרם שוקולד מריר משובח (60% מוצקי קקאו)

  • 200 גרם חמאה

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 2 כפות קוניאק או פורט

  • 6 ביצים

  • קורט מלח

  • 4–5 כפות שטוחות (50 גרם) אבקת קקאו משובחת

  • 2 כפות שטוחות (20 גרם) 
קמח תפוחי אדמה מנופה

  • כפית אבקת אפייה

לרוטב שוקולד:

  • שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

  • 50 גרם שוקולד מריר משובח

  • רבע כפית חמאה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–170 מעלות.

ממיסים בבן מרי (סיר המונח בתוך סיר עם מים רותחים קלות) שוקולד, חמאה וסוכר. כאשר התערובת חלקה ומבריקה, מסירים מהאש, מוסיפים קוניאק, מערבבים ומצננים.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים ומלח במשך 10 דקות. התערובת תתפח מאוד. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לאט ותוך כדי ערבול את תערובת השוקולד המצוננת.

מנפים לצלחת קקאו, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה. מוסיפים את תערובת היבשים לבלילה ומערבבים מעט מאוד, גם אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה. אין מה לדאוג - זה מסתדר באפייה.

מרפדים את תחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 24 בנייר אפייה ומשמנים בחמאה את הדפנות.

יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות.

מעבירים מיד סכין בין העוגה החמה לדפנות התבנית ומצננים למספר שעות (העוגה תצנח מעט).

מכינים את הרוטב:

מחממים שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל עד כמעט רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד וחמאה, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה.

מוזגים על פני העוגה ומורחים עד ציפוי פני כל העוגה. אפשר לקשט בנשיקות מרנג קטנטנות, פטל טרי, דובדבני אמרנה ותלוליות קטנות של קצפת. שומרים מכוסה במקרר אבל אוכלים בטמפרטורת החדר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ