חלת חלב וחלת דבש - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חלת חלב וחלת דבש

כל כך הרבה מתנות יש בחלה מתוקה, שאין פלא שהיא חלק בלתי נפרד מארוחות שבת וחג;

6-8 סועדים דרגת קושי: בינוני
לימור לניאדו תירוש

כדי לקבל חלה שתוכה רך ומלטף והיא בעלת קרום שחום ופריך יש להקפיד על כמה כללים: מומלץ להשתמש בקמח ייעודי לחלה, אך אם משתמשים בקמח רגיל, מומלץ להוסיף שקית משפר אפייה לכל קילו קמח. לשים את הבצק במערבל עם וו לישה במהירות נמוכה 6 דקות, ולאחר הוספת המלח - עוד 4 דקות. לישת יתר תניב חלה אוורירית מדי ויבשה. זכרו, בצק של חלה צריך להיות רך, גמיש ולא דביק.

מומלץ להתפיח באזור חם של 30-40 מעלות. בדיקה זריזה בסיום זמן ההתפחה: מכניסים אצבע לבצק ואם השקע נשאר וחוזר לאט, סימן שהבצק תפח דיו. לרוב מספיקה תפיחה של 40 דקות בקיץ ושל שעה בחורף.

חלה נמדדת גם ביופייה. הקפידו ליצור גלילים שווים בקוטרם.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 ק"ג קמח מנופה, עדיף קמח ייעודי לחלות

כוס מים מינרליים או מסוננים בטמפרטורת החדר

50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

רבע כוס + 2 כפות ( 80 גרם ) סוכר קנים או לבן

3 כפות ( 40 גרם) דבש

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

רבע כוס ( 50 מ"ל) שמן חמניות

חלמון, 2 ביצים

שני שליש כוס (160 מ"ל) חלב בטמפרטורת הגוף (מעט חמימים)

כף (20 גרם) מלח

רבע כוס מים בטמפרטורת הגוף (רק במידת הצורך)

לציפוי:

1 חלמון, טרוף עם כף מים

שומשום לבן או שחור, פרג, מלח גס, גרעינים

3 כפות דבש

2 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה

מערבבים בקערת המערבל שמרים, סוכר וכוס מים. ממתינים 5 דקות. מוסיפים לקערת המערבל עם וו לישה את שאר הרכיבים, מלבד המלח. לשים 6 דקות במהירות נמוכה. בשלב הזה הבצק אחיד, אבל מעט דביק.

מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית 4-3 דקות. הבצק מוכן כאשר הוא רך ולא דביק. אם הוא קשה, מוסיפים רבע כוס מים או פחות ולשים עוד 2 דקות.
אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח ולשים עוד דקה. מרימים את הבצק בשתי ידיים ויוצרים מהבצק כדור על ידי משיכת קצוות הבצק למרכזו הפנימי התחתון של הכדור.

מעבירים לקערה נקייה משומנת קלות. מושכים את הכדור במעט מאוד שמן כדי שלא יתייבש. מכסים את הקערה במגבת מטבח לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כ-60-40 דקות או עד שהבצק תופח ומגיע ל-80%-60% יותר מנפחו המקורי (אין צורך להכפיל את נפחו). על משטח מקומח צרים מהבצק גליל ארוך ושמן. בעזרת שתי הידיים חונקים את הגליל במרכזו ומפתלים אותו בתנועה סיבובית עד שהבצק יתנתק לשניים. מחלקים כל גליל לשלושה חלקים שווים על ידי תנועת החנק-ופיתול. מכסים את הגלילים במגבת לחה, ממתינים 10 דקות.

מתחילים בקליעת החלה הראשונה: לוקחים שלושה גלילים ומגלגלים אותם אחד-אחד על משטח מקומח לגלילי בצק בקוטר 4-3 ס"מ ובאורך של 30 ס"מ. קולעים צמה. חוזרים על הפעולה עם שלושת הגלילים הנותרים (במשך העבודה מכסים את הגלילים שאינם בשימוש במגבת לחה). מכניסים את קצות הצמה פנימה שלא ייפרמו.

מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את החלות בתבנית, במרווחים נאים, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה עד 40 דקות במקום חמים, עד שהחלות תפוחות היטב.

רבע שעה לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-190 מעלות. לאחר שהחלות תפחו מורחים אותן בחלמון טרוף עם מים, מפזרים שומשום ומלח גס או כל תערובת האהובה עליכם ואופים 30 דקות עד לקבלת צבע שחום. מומלץ לשים כמה קוביות קרח בתחתית התנור כדי ליצור לחות בתנור.

מחממים בסיר קטן דבש ומיץ לימון עד להמסת הדבש. מזליפים על החלות החמות ומניחים להן להצטנן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות