חלה אבודה עם בננות ושוקולד - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חלה אבודה עם בננות ושוקולד

דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירוש

אני מעדיפה את הפודינג עם קרום הלחם. כך מתקבלת עוגה שמזכירה פרנץ' טוסט. למרקם חלק ונימוח, יש לחתוך את קרום הלחם לפני ההשריה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

8 פרוסות עבות של חלה רגילה או מתוקה (עם הקרום או בלעדיו)

2 בננות בשלות, פרוסות לפרוסות אלכסוניות

100 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב או לבן שילדים מעדיפים) קצוץ גס

600 מ"ל חלב

כוס (200 גרם) סוכר, 2 כפות דבש

מקל וניל חצוי לאורכו

5 ביצים

הוראות הכנה

משמנים תבנית מרובעת בגודל 20x25 ס"מ. מניחים את פרוסות הלחם עומדות על צדן הרחב. מסדרים בין פרוסות הלחם בננות ומפזרים שוקולד.

מחממים בסיר חלב, סוכר, דבש ווניל תוך ערבוב מפעם לפעם, על סף רתיחה. מצננים לחום גוף. שולפים את מקל הווניל ומגרדים את תוכנו.

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית ביצים. מוזגים את תערובת החלב הפושרת וטורפים יחד. מוזגים מעל הלחם, מזיזים מעט את הפרוסות כדי שהבלילה תיספג בכל שטח החלה.

אופים 45 דקות. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות