סלט סלק, עדשים שחורות וטחינה גולמית - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט סלק, עדשים שחורות וטחינה גולמית

דרגת קושי: קל
לימור תירוש
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 7

רכיבים

4 סלקים בינוניים

חצי כוס עדשים שחורות, מושרות למשך שעתיים במים
צרור כוסברה שטוף, מיובש וקצוץ
2 כפות טחינה גולמית

רוטב:

כפית סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית כמון
גרידת לימון
שן שום קצוצה
רבע פלפל ירוק חריף קצוץ
גרידה ומיץ מחצי לימון (2 כפות)
2 כפיות חומץ
3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

בסיר בינוני מבשלים עדשים עם 3 כוסות מים למשך 15 20 דקות, עד התרככות לרמת אל דנטה. נמנעים מבישול יתר. מסננים ושוטפים במים קרים. שוטפים בעדינות את הסלקים שנותרו בהם 3 ס"מ מהגבעולים ו 3 ס"מ מהשורש. מניחים את הסלקים בסיר רחב, מוזגים מים לגובה של 2 ס"מ, מכסים, מרתיחים ומבשלים 20 30 דקות. בודקים: נועצים קיסם ומוודאים שהוא נכנס בקלות, תוך התנגדות קלה. יש להימנע מבישול יתר. מכבים ומצננים בתוך הסיר המכוסה. לאחר הצינון קולפים תחת ברז המים, רצוי עם כפפות גומי למניעת כתמים, וחותכים לשמיניות לאורך. מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת. מערבבים בקערה סלקים, עדשים וכוסברה, מוזגים רוטב, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מזליפים טחינה גולמית ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות