מתכון

סלמון עם סלק וסויה

סלק אוהב שילוב של טעמים חזקים לצדו כמו דגים בעלי טעם דומיננטי, הסלמון למשל. התוצאה? מענגת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

רכיבים

  • 1.200 קילו פילה סלמון טרי עם העור

למשרה

  • 2 סלקים קלופים ומגוררים על פומפייה או במעבד מזון
  • רבע כוס שמן זית
  • 8 יחידות בצל ירוק חתוך לעיגולים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • חצי כוס סויה יפנית משובחת
  • חצי כפית פלפל לבן
  • 5 כפות סוכר

הוראות הכנה

למחבת עמוקה מוזגים שמן ומטגנים בצל ירוק כשתי דקות. מוסיפים שום ומטגנים עוד חצי דקה. מוסיפים סלק, סויה, סוכר ותבלינים וממשיכים בבישול ללא מכסה ועל אש קטנה למשך עשר דקות, מצננים. מניחים את הסלמון בתבנית משומנת קלות או במחבת גדולה שנכנסת לתנור. מוזגים את חומרי המשרה ומשרים למשך מספר שעות או לילה. מחממים תנור ל-180 מעלות. צולים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים בצלחת יפה ומגישים מיד.

תגובות