סלקים ממולאים בבשר ובורגול ברוטב רימונים - לימור לניאדו תירוש - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלקים ממולאים בבשר ובורגול ברוטב רימונים

אלה ממולאים שהם שיא החוויה: צבע התבשיל מרהיב, הטעם נפלא ונע בין מתיקות וחמצמצות. מומלץ להגשה בארוחה חגיגית, כמנה ראשונה או כמנה עיקרית המוגשת למרכז שולחן, לצד סלט חסה חמצמץ ואורז ריחני

10 מנות דרגת קושי: קל
סלק ממולא בבשר ובורגול ברוטב תרכיז רימונים
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

20-17 סלקים קטנים

2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן
חצי כוס בורגול עבה שטוף היטב
חצי קילו בשר בקר טחון
2 כפות צנובר קלוי
2 כפות רכז רימונים
כפית מלח
כפית פלפל
חצי כפית פלפל אנגלי

לקציצות:

ביצה
רבע כוס פירורי לחם

לרוטב:

כוס וחצי מים
רבע כוס (60 מ"ל) מיץ לימון טרי
כף מיץ רימונים
6 שיני שום קלופות וחצויות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
קורט קינמון
חצי כפית סוכר
חצי כוס עלי בזיליקום
שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה, או 3 כפות טחינה גולמית מהולות בשלושת רבעי כוס מים רותחים

הוראות הכנה

שוטפים בעדינות את הסלקים שנותרו בהם 3 ס"מ מהגבעולים ו-3 ס"מ מהשורש. מניחים את הסלקים בסיר רחב, מוזגים מים לגובה 2 ס"מ, מכסים, מרתיחים ומבשלים 30-20 דקות. בודקים: נועצים קיסם ומוודאים שהוא נכנס בקלות, תוך התנגדות קלה. יש להימנע מבישול יתר. מכבים ומצננים בתוך הסיר המכוסה. לאחר הצינון קולפים תחת ברז המים, רצוי עם כפפות גומי למניעת כתמים. מיישרים את חלקם התחתון של הסלקים ליצירת משטח ישר (כך שיוכלו לעמוד ישר בסיר). קוטמים את ראש הסלקים ליצירת מכסה (ניתן להשאיר את הגבעולים).

בעזרת כף פריזייאן מרוקנים בעדינות את הסלקים. במחבת קטנה מטגנים בצלים עד שקיפות, מצננים. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. ממלאים את הסלקים ומכסים כל סלק בחלקו העליון. לאחר מילוי כל הסלקים מוסיפים למלית שנותרה ביצה ופירורי לחם, מערבבים ומשהים במקרר עשר דקות. מגלגלים לקציצות קטנות. בסיר רחב שנכנס לתנור מניחים את הסלקים הממולאים, מניחים ביניהם קציצות, מוזגים את חומרי הרוטב ומרתיחים. מבשלים מכוסה למשך 20 דקות תוך ביעבוע בינוני. לא מערבבים. מחממים תנור ל-150 מעלות. מנערים מעט את הסיר, מפזרים עלי בזיליקום ושמנת מתוקה או טחינה מהולה במים ואופים מכוסה למשך 30 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות