הכירו את הציבלקלה, סלט תפוחי אדמה עוקצני של סבתא שושנה

לקראת החג שני מתכונים מהצד הליטאי של המשפחה, ציבלאס בגרסה ארץ-ישראלית וחרוסת חמצמצה, אותם כדאי להכין לא רק לכבוד חג הפסח

חג פסח לפנינו וזו הזדמנות למתכונים חגיגיים ומיוחדים, שלרוב לא פוקדים את שולחננו במהלך השנה. בניגוד לטורים הקודמים בהם ניסיתי להתחקות אחר המתכונים של סבתי רוחה מצד אבי, הפעם צלצלתי לאמי להיזכר יחד איתה במתכונים שאמה, סבתא שושנה ז"ל, דור שביעי בארץ לשושלת ליטאית מפוארת, נהגה להכין בחגים.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן | מאבדת מזון

עורכת מדור משפחה ויחסים ב"הארץ".

לפני כן שימשה כעורכת "עכבר העיר", שם החלה ככתבת ומבקרת מוזיקה. בעבר כתבה את הטור 'מאבדת מזון', המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים, כיום עורכת יחד עם דניאל צ'צ'יק את בלוג הצילום "אלבום משפחתי" (ניתן לשלוח הצעות במייל - family@haaretz.co.il).