קוקו סבזי טבעונית, או: חביתת ירק קלילה מקמח עדשים

כך תרימו חגיגה של עשבים ירוקים ובריאים במחבת - מתכון פשוט לחביתת ירק פרסית בגרסה טבעונית קלילה, שאינה דורשת ניסיון ותחליפים מורכבים מדי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חביתת ירק מעדשים
חביתת ירק מעדשיםצילום: תומר אפלבאום
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

הו, ירק. הסוד הכמוס והמופלא שמעניק לכל מנה ניחוחות וטעמים משגעים ועמוקים, יותר מכל תבלין או שמן. ירק, או עשבים, בפי רבים, הם חברים קבועים במטבח הפרסי, לא רק כחלק מלא מעט מנות, אלא גם סתם כך, מונחים על קערה רחבה במרכזו של השולחן בזמן הארוחה, כנשנוש צד. מלבד הטעם, הם גם עשירים בברזל, מסייעים למערכת העיכול, עשירים בנוגדי חמצון ועוד יתרונות בריאותיים נפלאים. 

כשמדברים על ירק, למה מתכוונים? ובכן, כל צרור עלים ירוקים שתוכלו לשים עליו את ידכם - כוסברה (נסיכת המחלוקות), פטרוזיליה, נענע, שמיר, סלרי, מנגולד, תרד. יש שירחיבו את ההיצע ויכללו בו גם פול, חסה ובצל ירוק, ובכל מקרה - אין שילוב אחד קבוע הכרחי, ואפשר להשתמש במיני עשבים ירוקים שיש בנמצא. הפעם, התכנסנו סביבם כדי להכין חביתת ירק, אך כזו שאינה כוללת ביצים. זוהי גרסה טבעונית קלילה יותר לקוקו סבזי, חביתת ירק פרסית (יש שמגדירים אותה כלביבה, או פשטידה, מכיוון שבחלק מן הגרסאות היא תופחת) טעימה טעימה ומהירה להכנה.

בלילת קמח עדשים ועשביםצילום: תומר אפלבאום

חביתת ירק טבעונית (כמות לשני סועדים)

חומרים:

2/3 כוס קמח עדשים
2/3 כוס מים
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
4-5 גבעולי בצל ירוק
כורכום, פפריקה, כמון - כחצי כפית מכל תבלין
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון

בלילת קמח עדשים ועשבים מטגנת במחבתצילום: תומר אפלבאום

אופן ההכנה:

1. שופכים את קמח העדשים והתבלינים לקערה בינונית ומערבבים. מוזגים את המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב. יש להקפיד לעשות זאת לאט לאט, על מנת למנוע גושים. לאחר שהתקבלה בלילה (היא תיראה מעט דלילה), מוסיפים את העשבים הקצוצים ומערבבים.

2. מניחים מחבת נון סטיק עבה וגדולה על כירה גדולה. מחממים מעט שמן במחבת.

3. יוצקים את התערובת למחבת, מורידים לאש נמוכה, ומכסים לכ-10 דקות. ניתן לבדוק לאחר 7-8 דקות, כאשר קצוות החביתה התקשו והחלק העליון התמצק - אפשר להפוך. שימו לב, אם תהפכו אותה לפני הזמן היא תתפרק.

4. לאחר כ-10 דקות, הופכים את החביתה ומטגנים עוד כ-3 דקות על מנת שהצד השני יתמצק. 

5. מוציאים לצלחת ומגישים. בתיאבון.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ