צ'יפס עם ביצת עין שישגע את הילדים (וגם את המבוגרים)

הפחמימה הכי טעימה, ביצת עין מטוגנת ומעט כורכום - אלה הם סודותיו של זכרון הנעורים המופלא הזה. מתכון לצ'יפס הצהוב של סבתא רוחה, שלאחריו אף צ'יפס לא יהיה אותו הדבר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צ'יפס וביצת עין
צ'יפס וביצת עיןצילום: תומר אפלבאום
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

בשנות נעוריי המוקדמות, מדי פעם בימי שישי בצהריים, אחותי ואני היינו מגיעות לבקר את סבתא רוחה. כבר ברחוב התפשט ריח הסירים המופלאים שהעמידה לארוחת שבת, ריח עשיר שמילא את הבטן - אורז עם תהדיג, חורשט סבזי, קציצות ברוטב אדום, קוסקוס, חצילים לשבת ועוד ועוד. היא עמלה משעות הבוקר ועד כניסת השבת, מעמיסה שפע וכל טוב לקראת הערב, רק שלא יחסר. כשנכנסנו אליה מורעבות מבית הספר, הדבר הראשון שעשינו, כבטקס קבוע, היה לבדוק את הסירים, בעוד סבתא הייתה מפצירה בנו לפנות את השטח ולשבת לשולחן, כי מיד תתקין לנו ארוחת צהריים.

כך, תוך כדי להטוט בין סיר למשנהו, בין מחבת לתבנית, הייתה כמו בקסם מוציאה מן המטבח מטעמים מהירים, נהדרים ומשביעים, כאלה שלא יגרעו חלילה משולחן השבת, אבל מחזיקים באותם הניחוחות והטעמים הנפלאים שרק ידיה יודעות להפיק. אחד האהובים עלינו, שגם קיבל מקום של כבוד בביקורים השבועיים של אחרי הצהריים, היה צ'יפס צהוב ומעליו ביצת עין מטוגנת. הסוד, הוא איך לא - הכורכום. כמה פשוט, ככה מושלם.

כמי שנעה על הקשת הטבעונית רוב חייה, בשנים אדוקות יותר נפרדתי מהמאכל האהוב הזה, ותקופה ארוכה של הימנעות ממזון מהחי השכיחה ממני את טעמו. עם זאת, בשנתיים האחרונות התחלתי להכין אותו בעצמי, בגרסה מופחתת שמן, בעיקר לילדים. אני גונבת להם כמה צ'יפסים, והם, מיותר לציין, משתגעים על המנה הזאת. 

צ'יפס וביצת עיןצילום: תומר אפלבאום

צ'יפס צהוב עם ביצת עין (2-3 מנות)

חומרים:

שני תפוחי אדמה בינוניים
2-3 ביצים
כורכום, מלח, פלפל
שמן לטיגון

צ'יפס מתובל במחבתצילום: תומר אפלבאום

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה לרצועות עבות. מכניסים לסיר קטן, ממלאים מים עד קצה גובהם של תפוחי האדמה, מרתיחים. מכסים ל-10 דקות לחצי בישול. מסננים.

2. מניחים מחבת נון סטיק גדולה על כירה גדולה ומחממים מעט שמן (אני משתמשת בשמן זית) על אש בינונית. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 5-6 דקות, הופכים אותם מדי פעם.

3. רגע לפני הוספת הביצים זורים מעט כורכום מעל, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים. שוברים מעל תפוחי האדמה 2-3 ביצים, לפי מספר הסועדים. מכסים ומורידים לאש נמוכה (7-8 דקות בישול יספקו ביצים מבושלות, עם תחתית פציחה, אך לא יבשות. ניתן לבשל עד כ-10 דקות, לפי טעמכם, אך שימו לב שאתם לא שורפים את התחתית).

4. לאחר 8 דקות מוציאים מן המחבת ומגישים. רצוי לאכול חם.

צ'יפס וביצים במחבתצילום: תומר אפלבאום
עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ