אורז עם אטריות שילדים אוהבים, ב-2 דקות עבודה

מנה פשוטה, זריזה וטעימה, אהובה מאוד על הצאצאים ומושלמת למי שאין להם זמן לעמוד במטבח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורז צהוב עם אטריות
אורז צהוב עם אטריותצילום: תומר אפלבאום
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

אורז הוא מצרך אהוב מאוד אצלנו בבית. לבן בלי כלום, צהוב עם אטריות, מתובל עם אפונה או עדשים, וכן, מדי פעם אפילו עולה דרישה למנת אורז עם רוטב עגבניות לארוחת הבוקר. קיים קונצנזוס רחב לגבי אורז בין בני המשפחה, והוא לרוב - באופן יחסי, אל תתפסו אותי במילה - מוצא את דרכו אל הבטן של הבנדיטים הקטנים, במקום, כידוע, אל הרצפה.

את סוד האורז, ומדוע הוא כה חביב על הצאצאים עוד לא פיצחתי, אבל את אחת ממנות האורז האהובות עליהם למדתי כבר בנסיונות הראשונים - מעט צהבהב, בשילוב אטריות - אחד אחד, כמובן. זוהי מנה טעימה וכל כך קלה להכנה, פשוטה וזריזה (לא יותר מ-2 דקות עבודה), שהיא פשוט מושלמת למי שאין להם רגע לעמוד במטבח. אפשר לחתוך לצידה ירקות או סלט, להכין טחינה, קטניות או מקורות חלבון אחרים על מנת ליצור ארוחה.

אורז צהוב עם אטריותצילום: תומר אפלבאום

אורז עם אטריות

חומרים:

כוס אורז (רצוי בסמטי)
כוס אטריות דקות יבשות
2 כוסות מים רותחים
קורט כורכום
מלח, פלפל לפי הטעם
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן בסיר בינוני. מוסיפים את האורז והאטריות היבשות, ומטגנים כדקה. 

2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים. מוסיפים את המים, מרתיחים, מכסים ומבשלים 10 דקות על אש קטנה.

3. לאחר 10 דקות מכבים את האש. מערבבים, ומכסים שוב לעוד 3 דקות.

4. מגישים.

*כאמור, מומלץ להוסיף חלבון (אפונה, טופו, חומוס, שעועית אדומה וכדומה) וירק לארוחה שלמה.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ