ארוחה בצנצנת היא הכיף היומי החדש שלכם

שנה משונה עוברת על כוחותינו, אז למה לא לזרום איתה כבר לעולם של אפשרויות אינסופיות? אם כן, ארוחה בצנצנת ב-10 דקות עבודה ושקשוק קל. התוצאה: לאנץ' שמח ומשביע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קוסקוס עם ירקות בצנצנת
קוסקוס עם ירקות בצנצנתצילום: תומר אפלבאום
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

ברוכים הבאים ליום האחרון של החופש הגדול. אם הכל יילך כמתוכנן ובלי דרמות נוספות, השבוע מרבית תלמידי ישראל יחזרו (או ייכנסו), בצורה כזו או אחרת, למסגרות, ואילו ההורים בשורותינו ישובו לטרדות היומיום הרגילות - פרנסה, הוצאות, מגיפה עולמית כמובן. אולי גם הצרעות שהחליטו לבנות קן חביב דווקא במרפסת הכביסה שלי יחליטו לחזור לשגרתן במקום אחר (לתלות כביסה מעולם לא הייתה משימה מאתגרת ומעוררת אדרנלין כמו עכשיו).

לצד השמחה הזאת, ישנו גם עניין ארוחות הצהריים. למי מאיתנו שהולך למשרד ורוצה לחסוך כמה שקלים על קניית ארוחת צהריים בחוץ (או, לחילופין, אוכל סדרתי מקופסאות, כיפאק היי!), ולמי מאיתנו שבחזקתו מתבגר עם מעט חוש מטבח, ומעוניין לפלפל ולהקליל מעט את הכנת האוכל - הנה שתי הצעות מזינות, טעימות ומהירות, בצנצנת. כן, קראתם נכון. לארגן בזריזות בבוקר לפני היציאה לעבודה? צ'ק, להשאיר הוראות הכנה לילדים בגיל המתאים? צ'ק, זמן משחק אפשרי לפני ארוחת ערב עם הקטנטנים? בהחלט כן (בכלל, אפשר לתת לילדים להתפרע עם הפורמט ולהמציא מתכונים מעניינים משלהם). בתיאבון ושנת לימודים מוצלחת לכולנו.

מנת קוסקוס וירקותצילום: תומר אפלבאום

סלט קוסקוס בצנצנת

חומרים:

צנצנת זכוכית 700 גרם (צנצנת ישנה של חמוצים, למשל)
חצי כוס קוסקוס דק להכנה מהירה
חצי כוס מים רותחים
כפית שמן זית
טופו (טופו בזיליקום מומלץ ביותר)
1 סלק
פלפל אדום
בצל ירוק או החלק הירוק של הכרישה

לרוטב:

כף חומץ בלסמי
כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. שופכים את הקוסקוס אל הצנצנת. מוסיפים שמן זית ומערבבים. מוזגים מים רותחים, מערבבים ומניחים מעל את המכסה ל-10 דקות (שימו לב, לא להבריג את המכסה, אלא להניח, על מנת שיהיה לאוויר החם מהיכן לצאת).

2. בינתיים חותכים כשליש מהטופו, חצי פלפל ואת הסלק לקוביות קטנות. קוצצים את הכרישה או הבצל הירוק.

3. בקערית קטנה או כוס, מערבבים את החומרים לרוטב.

4. אחרי 10 דקות הקוסקוס מוכן. מוסיפים לצנצנת את הטופו, את הירקות ואת הרוטב. משקשקים. טועמים, מתקנים תיבול.

5. המנה מוכנה. ניתן לאכול ישר מהצנצנת או להגיש בקערה.

אטריות טונה וירקות בצנצנתצילום: תומר אפלבאום

סלט אטריות וטונה בצנצנת

חומרים:

צנצנת 700 גרם (צנצנת ישנה של חמוצים, למשל)
חצי כוס אטריות דקיקות (כמה שיותר דקות)
כוס מים רותחים
כפית שמן זית
2-3 פטריות
קופסת טונה
2-3 עגבניות שרי / שרי תמר
גבעול בצל ירוק

לרוטב:

כף לימון סחוט
כף חרדל
1/2 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. שופכים את האטריות אל הצנצנת. מוסיפים שמן זית ומערבבים. מוזגים מים רותחים, מערבבים ומניחים מעל את המכסה ל-10 דקות (שימו לב, לא להבריג את המכסה, אלא להניח, על מנת שיהיה לאוויר החם מהיכן לצאת).

2. בינתיים חותכים את הירקות לקוביות קטנות, פותחים את קופסת הטונה, וקוצצים את הבצל.

3. בקערית קטנה או כוס, מערבבים את החומרים לרוטב.

4. אחרי 10 דקות מסננים מהצנצנת את המים שנותרו - מטים אותה באלכסון כשהמכסה מונח עליה. 

5. מוסיפים את הטונה, את הירקות ואת הרוטב. משקשקים.

6. המנה מוכנה. ניתן לאכול ישר מהצנצנת או להגיש בקערה.

מנת אטריות טונה וירקותצילום: תומר אפלבאום
עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ