פתיתים אדומים ב-6 דקות עבודה

פתיתים אדומים הם פתרון מושלם הן להורים העסוקים והן לדיירי הבית הרעבים - אפס הכנה מוקדמת ו-8 דקות בישול, ויש לכם מנה טעימה ומשביעה שהילדים ישתגעו עליה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פתיתים אדומים
פתיתים אדומים צילום: תומר אפלבאום
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

ארוחות זריזות ומוצלחות, לצערנו, הן פעמים רבות דבר והיפוכו בעולמם של ההורים העסוקים. זריזות - מכיוון שאוכל טעים, כידוע, דורש לעתים זמן הכנה ארוך, קניות בסופר, וחישובים מוקדמים. מוצלחות - מכיוון שהיכולת לצפות את תגובותיהם של הסועדים הצעירים למזון הנכנס לפיהם לנצח לוט בערפל. וכך אנחנו נותרים עם השאלות הקבועות והחוזרות חלילה - מה נכין לצהריים היום בלי הצורך לפתות אותם עם מיני קפואים מוכנים ומתועשים? או, איזו ארוחת ערב מזינה ונהדרת הם לא יזרקו בשאט נפש בידיהם הקטנות על הרצפה?

ובכן, ב-99 אחוזים מהמקרים, יודע כל הורה ממוצע, הפתרון שיציל את הארוחה מלהיות מטואטאת כלאחר כבוד לפח, הוא הקטשופ. הו, קטשופ. רוטב עגבניות ארור ומתוק שלכד את נפשותיהם הרכות של ילדינו התמימים ושעבד אותם ללא רחמים. הכיצד נוכל לך? נוכל, וגם נוכל. הסוד הוא, איך לא, סוכר. מספיק בכמות שתעקצץ על הלשון את זכרונו המוכר של הטעם, ומעט מכדי להפוך לעיקרה של המנה. לשמחה הזו נצרף מוצר מנצח שלעולם לא מסורב - הלוא הוא הפתיתים - ונקבל מנה מהירה להפליא, פשוטה ושאינה דורשת יותר משש דקות עבודה ושמונה דקות בישול.

פתיתים אדומים צילום: תומר אפלבאום

פתיתים אדומים שילדים אוהבים

חומרים:

1 כוס פתיתים
1 כוס מים רותחים
1 רסק עגבניות (100 גרם, קופסה קטנה)
בצל בינוני
3 שיני שום
כפית סוכר
מלח לפי הטעם
שמן זית לטיגון
מעט אורגנו (לא חובה)

פתיתים אדומים צילום: תומר אפלבאום

אופן ההכנה:

1. חותכים בצל לקוביות או רצועות קטנות. בנפרד קוצצים את השום.

2. בסיר בינוני על אש גבוהה מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. 

3. מוסיפים את כוס הפתיתים, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. 

4. מוסיפים את הרסק, הסוכר, התבלינים והמים. מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 8 דקות. 

5. מורידים מהאש ומגישים. בתיאבון.

*מומלץ להוסיף חלבון (אפונה, טופו, חומוס, שעועית אדומה וכדומה) וירק לארוחה שלמה.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ