סלמון בתנור לגדולים ולקטנים (או, פשוט, סלמון טעים לכולם)

שתי הצעות לסלמון עם ירקות בתנור מחומרים שיש בבית - רוטב מתקתק ומנצח לילדים, רוטב חמצמץ ומרגש למבוגרים, ובקיצור, אושר גדול בצלחות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלמון בסויה וסילאן, בטטה ותפוחי אדמה
סלמון בסויה וסילאן, בטטה ותפוחי אדמהצילום: תומר אפלבאום
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

ילדים לא אוהבים דגים. כלומר, רוב הילדים לא אוהבים דגים, ובדגים, הכוונה לכאלה שיש בהם עצמות, או שנמצאים בתבשיל, או שצריך לחתוך על מנת לאכול או שיש להם צורה של דג. שלא נדבר על סרדינים, או סושי רחמנא ליצלן. אבל הם כן, מסיבה שכנראה לעולם לא נפצח, אוהבים טונה. אולי משום שטונה זה לא באמת דג, כמו שזה מן מאכל בשרני מלוח ונוטף שמן בתוך פחית שימורים, שאפשר להכין בזריזות על פרוסה, או עם פסטה, או סתם לשפוך על צלחת ישירות מהפחית, ותמיד, כאמור, יהיה לו ביקוש.

דג אחד שיכול להוות תחליף יאה למקדונלדס של הדגים, הוא כנראה הסלמון. בשרני במידה דומה, נטול עצמות או תיבול, מאפשר לשחק עם הטעמים ולספק לזאטוטים מנה מבושלת וטעימה, שאינה משומרת או עמוסת שמן או מלח. הוא מהיר להכנה, עדין בטעמו, והולך מצוין עם כמעט כל ירק לצידו, כך שבקלות אפשר לבנות סביבו ארוחה משביעה. מובאות כאן שתי גרסאות לסלמון בתנור - האחת מתוקה-מלוחה ומושלמת לילדים, השנייה חמוצה-חרפרפה ומתאימה יותר למבוגרים (למרות שלנסות תמיד אפשר). 

סלמון בסויה וסילאן, בטטה ותפוחי אדמה, לפני כניסה לתנורצילום: תומר אפלבאום

סלמון בתנור ברוטב סויה וסילאן

חומרים:

סלמון טרי, 500-700 גרם

לרוטב:

1/4 כוס סויה
1/4 כוס סילאן
כף שמן זית

לצד הדג, שורשים ומה שמתחשק ויש בבית
(כל אלה יכולים להתאים):

בטטה
גזר
תפוחי אדמה
בצל
ערמונים מוכנים וקלופים
קולרבי
שמן זית ומלח גס (אופציונלי)

סלמון בסויה וסילאן, בטטה ותפוחי אדמהצילום: תומר אפלבאום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. 

2. מכינים את הירקות. במקרה הנוכחי - בטטה ותפוחי אדמה קטנים. בוחרים את הכמות הרצויה (בהתאם לסועדים), קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות גדולות ומכניסים יחד עם תפוחי האדמה הקטנים לסיר, ממלאים מים עד כיסוי, מרתיחים, מבשלים עוד 7-8 דקות על אש נמוכה לחצי בישול ומסננים (ניתן לעשות זאת גם עם גזר וקולרבי. בצל אפשר לחתוך לחצאים או לפרוסות).

3. בקערית קטנה או כוס מערבבים את הסויה, הסילאן ושמן הזית.

4. מניחים את הדג בתבנית עם נייר אפייה. יוצקים עליו את הרוטב ומסדרים סביבו את הירקות. הם יספגו את הרוטב אליהם, אך המעוניינים יכולים לזלף מעט שמן זית ולבזוק מעט מלח גס מעל הירקות.

5. כשהתנור כבר חם, מכניסים את התבנית ל-20 דקות (למי שאוהב טעמים צלויים יותר, יכול להשאיר בתנור עוד כרבע שעה).

6. מוציאים ומגישים.

סלמון ברוטב חרדלצילום: תומר אפלבאום

סלמון בתנור ברוטב חרדל ולימון

חומרים:

סלמון טרי, 500-700 גרם

לרוטב:

2 כפות חרדל
1 לימון
כף שמן זית
2 שיני שום
פלפל אנגלי (אופציונלי)

לצד הדג, ירוקים ומה שמתחשק ויש בבית
(כל אלה יכולים להתאים):

אספרגוס
ברוקולי
שעועית ירוקה
אפונה
תפוחי אדמה
בצל
שמן זית ומלח גס (למעוניינים לתבל את הירקות)

סלמון ברוטב חרדל, שעועית ירוקה וברוקוליצילום: תומר אפלבאום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. 

2. בינתיים מכינים את הירקות. במקרה הנוכחי - ברוקולי ושעועית ירוקה שהיו במקפיא. בוחרים את הכמות הרצויה (בהתאם לסועדים), מכניסים יחד לסיר, ממלאים מים עד כיסוי, מרתיחים ומסננים (ניתן לעשות זאת גם עם אספרגוס ואפונה קפואים, או טריים. בצל אפשר לחתוך לחצאים או פרוסות. תפוחי אדמה יש לקלוף, לחתוך לקוביות בינוניות, להרתיח, לבשל חצי בישול - כ-7-8 דקות, ולסנן).

3. לקערית קטנה או כוס, סוחטים את הלימון, כותשים את שיני השום, מוסיפים חרדל ושמן זית ומערבבים. אפשר להוסיף 3-4 גרגירי פלפל אנגלי אם יש.

4. מניחים את הדג בתבנית עם נייר אפייה. מפזרים עליו את הרוטב ומסדרים סביבו את הירקות. ניתן לזלף מעט שמן זית ולבזוק מעט מלח גס מעל הירקות.

5. כשהתנור כבר חם, מכניסים את התבנית באמצעו ל-20 דקות.

6. מוציאים ומגישים.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ