טחינה מוגזמת שכדאי להגזים איתה בכל מובן

עומס שום, לימון בכמויות וצרורות של עשב הם כל מה שצריך בשביל להגיע אל מלכת הטחינות של העולם. או בקיצור, טחינה ירוקה שהחוק היחיד בה הוא: תגזימו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קערית עם טחינה ירוקה, לצידה לחמניה, סלט ירקות ומלפפונים חמוצים
טחינה ירוקהצילום: ליאור אבל
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

כמו דברים רבים שגיליתי מאוחר, את הטחינה למדתי לאהוב ממש במקרה. הטעות, כנראה, היתה טמונה לאורך שנים רבות בתערובות הלא כל כך מוצלחות שטעמתי מהן. כך, אחרי מספר פעמים, השתרש אצלי הדימוי של טחינה כנוזל דליל, מר, תפל ובעיקר - מאכל שלא הבנתי מעולם את ההתלהבות סביבו. לא העליתי בדעתי להעז לטעום אותה הישר מהקופסה, ועל חלווה - בכלל שאין מה לדבר.

אבל אז עברתי לגור עם 23 חברים בקומונה שיתופית של תנועת הנוער, שם נפל דבר. יותם, בן גרעין יקר וחובב טחינה מושבע, עמד במטבח הקטן שלנו בקיבוץ עם בלנדר מוט וטרף נוזל ירקרק בתוך קופסת פלסטיק גדולה. יצר הסקרנות גבר עליי והצטרפתי להכנה, טועמת לאורך התהליך ומציעה עוד קצת (הרבה) לימון, עוד שום, עוד מלח, אל תתבייש, למה לא פלפל שחור, עד שהטעם הנורא שזכרתי התפוגג כלא היה. מלוחה, חריפה וחמוצה מאוד - התוצאה היתה לא פחות מהטחינה הטעימה ביותר שאכלתי עד אז (לאור הנפילות שקדמו, נודה שלא היה קשה להגיע לכך - ובכל זאת).

עם הזמן שכללתי את הטחינה הירוקה הזו, שהעיקרון המנחה היחיד שלה הוא "תגזימי", לפעמים ברמות של ראשי שום שלמים כי למה לא, או צרורות בצרורות. כאן מובאת גרסה מתונה ומדודה יחסית על מנת לספק מתכון, מכיוון שללא מספרים יהיה קצת קשה להעביר את הקונספט, ובכל זאת אני מציעה גם לכם לשחק עם הכמויות ולהגיע לטחינה המוגזמת שאתם אוהבים.

טחינה ירוקהצילום: ליאור אבל

טחינה ירוקה מוגזמת

חומרים:

1/2 כוס מיץ לימון סחוט
1 כוס טחינה
צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
3-4 שיני שום
1/4 כפית מלח ויותר
קמצוץ פלפל שחור
קמצוץ כורכום

חשוב לציין שלרוב אני לא מוסיפה מים כיוון שבטחינת העלים יוצאים נוזלים, אם אתם משתמשים בפחות עלים - מומלץ להוסיף מעט מים.

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה גס, מספיק כדי שייכנסו לקערה ייעודית או מעבד מזון. 

2. מכינים את הטחינה בשלבים: יוצקים את מיץ הלימון ומחצית מכמות הטחינה על העשבים בתוך הכלי הייעודי, מערבבים וטוחנים עם מוט בלנדר או מעבד; לאחר מכן מוסיפים את שיני השום והתבלינים ואת שארית הטחינה, טוחנים שוב טוב טוב עד שמתקבל מרקם אחיד וירוק.

3. מגישים. ניתן לשמור עד יומיים-שלושה במקרר. 

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה ויחסים ב"הארץ".

לפני כן שימשה כעורכת "עכבר העיר", שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. בעבר כתבה את הטור 'מאבדת מזון', המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים, כיום עורכת יחד עם דניאל צ'צ'יק את בלוג הצילום "אלבום משפחתי" (ניתן לשלוח הצעות במייל - family@haaretz.co.il).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ