דג בלימון שהילדים יחסלו, בכמה דקות עבודה

מתכון מהיר הכנה לפילה דג בתנור עם הרבה לימון, שיחוסל במלואו כבר על הניסיון הראשון

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מנת דג בלימון, לצד אורז, עלי כוסברה וסלט ירקות
הילדים יחסלו. דג בלימוןצילום: ליאור אבל
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

אני אוהבת חמוץ. אוהבת את הסלט שלי חמוץ-חמוץ, את החומוס עם חצי לימון סחוט מעל, את הטחינה בלתי אכילה כמעט. אני אוהבת לימון על אורז, במרק, עם מים, בתה רותח, בכוס עם קרח ומרטיני ביאנקו (טוב, את זה כולם אוהבים). בקיצור, הבנתם. החודש החלטתי להכין דג בלימון, משהו פשוט ושאינו דורש עבודה רבה מדי, לארוחת השישי שחגגנו בבית בזמן הסגר. 

בעבר כתבתי על הסלידה הקשה שילדים רבים נוטים אליה, בכל הקשור לדגים. בטור זה אני שמחה, לפחות בין ד' אמותיי, להכות על חטא. התברר שהצאצאים הפרטיים לא יכלו להפסיק לדרוש עוד ועוד ממנת הדג בלימון, עד כדי כך שחוסל לחלוטין בניסיון הראשון. בסוף מצאתי את עצמי עומדת ואוספת שאריות תיבול מהתבנית הריקה, להוסיף לאורז היתום שלי. 

מהיר הכנה, מהיר זלילה. דג בלימוןצילום: ליאור אבל

דג בלימון

חומרים:

4-5 נתחי פילה אמנון (מושט)
שני לימונים
1/4 כפית מלח גס

לתיבול:

קורט פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה
1/4 כורכום
2 שיני שום 
3 כפות שמן זית
כף כוסברה קצוצה - אופציונלי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. סוחטים את שני הלימונים לכלי, מוסיפים את המלח הגס. מערבבים את נתחי הפילה היטב ומשרים ל-20 דקות (רצוי להפוך מדי פעם).

3. בינתיים מכינים את התיבול: לקערה קטנה מוסיפים את שמן הזית והתבלינים, כותשים את השום ואת הכוסברה - אם מעוניינים - ומערבבים.

4. מניחים נייר אפייה על תבנית רחבה. מוציאים את הפילה מהמשרה בתום ההשריה, ומורחים משני צדדיו את תערובת התיבול. מניחים על התבנית.

5. מכניסים אל המדף האמצעי בתנור לרבע שעה עד 20 דקות (בהתאם לטעם האישי).

6. מגישים, רצוי לצד אורז לבן.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה ויחסים ב"הארץ".

לפני כן שימשה כעורכת "עכבר העיר", שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. בעבר כתבה את הטור 'מאבדת מזון', המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים, כיום עורכת יחד עם דניאל צ'צ'יק את בלוג הצילום "אלבום משפחתי" (ניתן לשלוח הצעות במייל - family@haaretz.co.il).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ