שווארמה טופו ריחנית וממכרת בהכנה זריזה

שווארמה טבעונית, שווארמה טופו או תערובת לטיגון מן הצומח - מה זה משנה, במקום לריב על המינוח, הכינו את המנה המשגעת הזו, שמספקת תחליף מעולה וקל להכנה מן הצומח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מנת שווארמה טופו
ריחנית וממכרת. שווארמה טופו טבעוניתצילום: ליאור אבל
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

ויכוח בלתי נגמר בקהילה הטבעונית, כמו גם בקהילת אוכלי-הכל, מתייחס לעניין ההמשגה המושאלת של מזון מן עולם החי. בצד האחד, ישנם אלה שמצהירים כי תחליפים של מנות מסוימות לא יכולים להקרא בשמן, דוגמת "המבורגר", "גבינה", "חביתה", וכן "שווארמה", אלא צריכים להיות מוגדרים בצורתם הטכנית, למשל - קציצה, ממרח, לביבה, תערובת לטיגון וכדומה. במתכונים טבעוניים אחרים שפורסמו במדור זה, חלק מהתגובות אף עסקו בכך.  

מן הצד השני, לעומת זאת, עומדים אלה שטוענים כי אם זה מריח כמו, ונראה כמו, מה זה משנה מאין זה הגיע. להיפך, הם גוזרים - מינוח, בהיותו סופי, רק מסייע לשינוי התודעתי המתפתח כאן בשנים האחרונות. ואם ה'סטייק' הטבעוני במסעדה הטבעונית X, נראה, מריח וננגס כמו (כמובן, גם על טעמו ומרקמו ניטש לא אחת ויכוח), אין שום מניעה לקרוא לו כך. בכלל, למה לא לנכס למאכלים נטולי סבל את השמות האהודים והסנטימנטליים שאנחנו כבר מכירים, ובכך להפוך אותם על פיהם? 

ובכן, למדור זה אין יומרה, חלילה, לפתור את הדיון עמוס הרבדים הזה, אך עם זאת, ישמור לעצמו את הזכות לקרוא למנות הללו בשמן 'הבשרי', ולו בשל העובדה כי כבר בעצם השם הניתן למזון אותו אנו אוכלים - אותו דיון נותר חי וקיים. אם כך, במקום לריב, אולי פשוט נאכל? הנה, תחליף ריחני ומהיר הכנה לשווארמה, כל כולו מן הצומח, שלא רק שטעמיו דומים לאלה של המקור, הוא גם בריא יותר (או מזיק פחות, תלוי את מי אתם שואלים) וגם מספק מענה ממכר ולא מסובך שאפשר להכין בקלות במטבח הביתי. 

חומרים לשווארמה טופוצילום: ליאור אבל

שווארמה טופו טבעונית

חומרים:

1 חבילה טופו (מומלץ בטעם בזיליקום)
1 קישוא
1 חבילת פטריות (רצוי פורטובלו)
1 בצל לבן בינוני-גדול
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כוסברה מיובשת
1/4 כפית פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית תבלין שווארמה (אופציונלי, אם אין תבלין שווארמה, יש להכפיל את כמות הכורכום והכמון)
שמן זית לטיגון

שווארמה טופו קלה ומהירה להכנהצילום: ליאור אבל

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל לרצועות דקות. מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק גדולה, על כירה גדולה ואש בינונית ומטגנים עד להזהבה.

2. בינתיים מגררים את הקישוא במגררת, על השלב הגדול ביותר. חותכים את הפטריות - לחצי, ואז לרצועות. חותכים את קוביית הטופו לאורכה לחצי, ושוב לחצי, וקוצצים לרצועות דקות (על מנת שהטופו יישבר וייתפורר בזמן ההכנה).

3. מוסיפים למחבת את הפטריות והקישוא, מערבבים. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מטגנים את הירקות כ-2 דקות, ומוסיפים את הטופו.

4. מטגנים את התערובת עם הטופו עוד כ-5 דקות על אש גבוהה, עד שהוא מקבל את הצבע מהתבלינים ונצרב קלות. שימו לב - יש לערבב תכופות על מנת לא לשרוף את המרכיבים, ולהוסיף שמן אם יש צורך.

5. מוציאים לכלי ומגישים. רצוי לצד טחינה ופיתה חמה. בתיאבון.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ