כדורי תמרים ליולדת (וגם סתם למתפנקת)

מתכון קליל לממתקי תמר ואגוזי מלך, טבעוניים, פשוטים להכנה ומלאים באנרגיה. כל מה שצריך הוא מעבד מזון

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כדורי תמרים בצנצנת על שולחן
צילום: עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

הפעם הראשונה שהכנתי את כדורי התמרים הללו הייתה לפני כשנתיים כשאחת מחברותיי ילדו. זה היה בתחילת החורף, ומלבד קופסאות עמוסות באוכל טעים ומזין, רציתי להכין לה משהו מתוק שיישאר עוד קצת אחרי הארוחה. הסתכלתי על המזווה, היו שם תמרים ואגוזים - מה צריך יותר מזה? הנה ממתק אנרגיה ממקור טבעי שיכול להיות פינוק קטן ומושלם לה ולבני המשפחה. בכלל, מרוב שהוא זמין וקל להכנה הוא יכול לככב בכל הזדמנות - להכין יחד עם הילדים, להגיש ליד הקפה, לקחת בתיק כשיוצאים מהבית ועוד.

צילום: עלמא אליוט הופמן

המתכון הזה נוצר דווקא משנאת המן. אין לי חיבה יתרה למתוקים ואהיה הראשונה להודות שעוגיות ועוגות מעולם לא היו הצד החזק שלי, מכיוון שאני שונאת לאפות. לכן, בחיפוש אחר קינוח קליל (וגם, טבעוני כיפאק היי) התאהבתי בכדורי התמרים. יש בהם ארבעה רכיבים בלבד, הם מתוקים בדיוק במידה הנכונה ונשמרים זמן רב - כל מה שצריך הוא מעבד מזון ורבע שעה לשבת לגלגל. מאז אותו חורף, ילדיי ואני מכינים אותם באופן מסורתי לכל חברה שיולדת. 

כדורי תמרים 

חומרים (כמות לצנצנת של כחצי ליטר):

600 גרם תמרים יבשים, רצוי מזן מג'הול 
300 גרם אגוזי מלך
כף קינמון
שבבי קוקוס לציפוי (כ-1/2 כוס)

אופן ההכנה:

1. שופכים את אגוזי המלך והקינמון למעבד המזון. טוחנים היטב.

2. מגלענים את התמרים ומוסיפים אותם. טוחנים 2-3 דקות עד שבצק מתגבש בתוך קערת מעבד המזון.

3. קורצים חתיכות מהבצק, מכדררים ומגלגלים בשבבי קוקוס (אני מכינה אותם קטנים, אבל זה עניין של טעם כמובן). מניחים בצנצנת עוגיות או קופסת פלסטיק מתאימה.

4. הממתק מוכן. ניתן לשמור במקרר שבועיים ויותר.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה ויחסים ב"הארץ".

לפני כן שימשה כעורכת "עכבר העיר", שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. בעבר כתבה את הטור 'מאבדת מזון', המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים, כיום עורכת יחד עם דניאל צ'צ'יק את בלוג הצילום "אלבום משפחתי" (ניתן לשלוח הצעות במייל - family@haaretz.co.il).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ