שני סלטי גרגירי חומוס שהולכים מעולה ליד הבירה

געגוע לחיי הלילה שהחייאתם אינה נראית באופק, וגם למקום אחד מיוחד שאירח את שיחות הנפש, המוזיקה והאווירה מהטובות בעיר, הוליד גרסאות ביתיות לשני סלטים עם גרגירי חומוס

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט חומוס, קלמטה ועגבניות מיובשות
צילום: אריאל עפרון
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

אחד המקומות האהובים עליי בתל אביב, על אף שנות פעילותו הקצרות, היה הוסטל 51. לרבים זה היה בר, לאחרים בית אוכל, אבל אני נהגתי להגיע לשם קודם כל בשביל שיחה טובה עם מי מהקרובים אליי, ממש משעת הפתיחה כשאלה רק אנחנו והצוות, ועד לרגע שהמקום עמוס ושאלות "הכיסא הזה פנוי?" מתחילות לרחף בחצר המוארת. המוזיקה הייתה טובה, האנשים היו מבוסמים במידה הנכונה והמטבח הגיש את כל שנחוץ לצד חצי ליטר בירת חיטה מהחבית. אורח קבוע בשולחן היה סלט החומוס, שהיה אהוב עליי במיוחד, ועם הזמן הפך לבן בית בגרסאות שונות. 

הגרסה הנפלאה לזכרו של ההוסטל ז"ל כוללת זיתי קלמטה, עגבניות מיובשות וירוקים למכביר, ואילו הגרסה השניה פשוטה אך טובעת בכורכום (וגם מוצלחת אף יותר אחרי יום אחד במקרר). את שני הסלטים אני אוהבת חמוצים-חמוצים, אבל כך או כך הם קלים וזריזים ביותר להכנה, מושלמים למנת צד בארוחה, לנשנוש ביניים וכמובן - לצד בירה צוננת.

צילום: אריאל עפרון

סלט חומוס ועגבניות שרי

חומרים:

כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים ומוכנים
4-5 עגבניות שרי
2-3 גבעולי בצל ירוק
לתיבול: כפית כורכום (אפשר 2 כפיות למי שאוהב), 1/2 כפית כמון, חצי לימון, 2 כפות שמן זית, פלפל שחור ומלח לפי טעם
קורט סומק להגשה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

פורסים את עגבניות השרי לפרוסות דקות, קוצצים את הבצל. מוסיפים לקערה את כל החומרים (מלח לפי הטעם האישי, למי שאוהב, ניתן להוסיף עוד לימון) ומערבבים. מקשטים בסומק ומגישים. 

צילום: אריאל עפרון

סלט חומוס וזיתי קלמטה

חומרים: 

כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים ומוכנים
חופן זיתי קלמטה
3 עגבניות מיובשות
1/2 בצל סגול
כ-1/4 צרור כוסברה
כ1/4 צרור פטרוזיליה
פלפל חריף (אופציונלי)
לתיבול: חצי לימון, כף שמן זית, פלפל שחור ומלח

אופן ההכנה:

פורסים את זיתי הקלמטה לחצי ופורסים את העגבניות המיובשות. פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקות, קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה גס. מוסיפים לקערה את כל החומרים (מלח לפי הטעם האישי, למי שאוהב, ניתן להוסיף עוד לימון) ומערבבים. מגישים.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה ויחסים ב"הארץ".

לפני כן שימשה כעורכת "עכבר העיר", שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. בעבר כתבה את הטור 'מאבדת מזון', המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים, כיום עורכת יחד עם דניאל צ'צ'יק את בלוג הצילום "אלבום משפחתי" (ניתן לשלוח הצעות במייל - family@haaretz.co.il).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ