מה, זה? זה רק סלט הטאבולה הטעים בעולם

ארבעה מרכיבים בלבד נדרשים לטאבולה של אלופים, אם לא סופרים את כמויות הלימון ההיסטריות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טאבולה
צילום: אריאל עפרון
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

טאבולה מעולם לא היה אורח קבוע במחוזותיי הביתיים, אולי מפני שאינני חובבת גרגירים קטנטנים שהם לא קוסקוס אמיתי של סבתות. יותר מכך, מאז ומתמיד סלדתי מכל 'חיקויי' הקוסקוס למיניהם. קינואה? מה לעזאזל, בורגול? הרחיקו מפניי, קוסקוס משקית? האו דר יו. אם זה לא הקוסקוס האלוהי של סבתי, שלוקח שלוש שעות הכנה וסיר כפול, זה אולי יהיה הקוסקוס של אילנית בשוק התקווה (על הסיבוב הראשון שיוצא בשעות הבוקר המוקדמות, כמובן) - אבל אף מותג אחר דמוי גרגרי הזהב הבלתי-מנוצחים אינו בא בחשבון.

או אז, הבנזוג, שיבורך, החליט שדי לו עם האיסורים והשטויות שלי ("תשחררי את הקשקוש הזה", בקיצור) ושהגיע הזמן לפתוח את המדפים לעוד דברים מלבד קופסאות פלסטיק מהבילות ממיקור חוץ. במלאכת הקוסקוס אף אחד מאיתנו עדיין לא שולט, אבל הוא, מתברר, חולש ללא משים על תחום הג'ריש. את סרבנותי הוא קנה (האמת, בקלות מבישה) ביותר מדי לימון, משום שאני סאקרית של חמוץ, ובעומס יתר של ירק. גם עדשים שחורות נכנסו לחגיגה (חלבון לארוחה שלמה, מישהו?), ומאז, ההזמנות לא מפסיקות להגיע.

סלט טאבולה של אלופים

חומרים:

3/4 כוס ג'ריש (גרישה)
1/2 כוס עדשים שחורות
צרור עבה, יפה כזה, של פטרוזיליה מהשוק (או שניים מהסופר)
3-4 גבעולים בצל ירוק
1 לימון
כף שמן זית
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מתחילים עם העדשים השחורות. יוצקים כוס מים רותחים לסיר או מחבת קטנה עם העדשים, מכסים, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות או עד שמתרכך.  

2. שופכים את הג'ריש לכלי או קערה, מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הג'ריש ומכסים את הקערה עם צלחת. לאחר כ-5 דקות, מוציאים את הכיסוי ומפרקים את הג'ריש עם מזלג ומערבבים היטב.

3. קוצצים את הפטרוזיליה ידנית (ולא במעבד מזון), על מנת שתצא קצוצה יחסית גס. קוצצים את הבצל הירוק.

4. לאחר שהג'ריש והעדשים מתקררים, מערבבים אותם יחד עם הפטרוזיליה והבצל בקערת הגשה. מוסיפים לימון סחוט במלואו, כף שמן זית ומלח ופלפל לפי הטעם. בתיאבון.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה ויחסים ב"הארץ".

לפני כן שימשה כעורכת "עכבר העיר", שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. בעבר כתבה את הטור 'מאבדת מזון', המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים, כיום עורכת יחד עם דניאל צ'צ'יק את בלוג הצילום "אלבום משפחתי" (ניתן לשלוח הצעות במייל - family@haaretz.co.il).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ