חורשט לפה: תבשיל עוף עם אפונה ולימון פרסי ממטבחה של סבתא רוחה

תבשיל ארוך הכנה אך מלא נחמה, שיזמן רגע של שקט בתוך הציפייה הדרוכה של התקופה הזו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף עם אפונה ולימון פרסי (חורשט לפה)
צילום: אריאל עפרון
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

סגר שלישי על ראשינו (אבל מי סופרת), חיסונים בדרכנו (חצי מיליון איש כבר התחסנו?), והנחמה, עד שהמגפה תחלוף מעלינו, נמצאת כמו תמיד בדברים הקטנים. סבתא רוחה למשל, הנצורה בביתה בשנה האחרונה, אוהבת מאוד ללכת למועדון בשכונה שלה, להתאוורר ולפגוש אנשים. הכל כמובן תחת ההנחיות. אני מדברת איתה בטלפון כשהיא שם, והיא נשמעת זקופה יותר, שמחה יותר. אני למשל, מרגישה זקופה יותר כאשר אני מצליחה לבצע מתכון שלה בהצלחה, אפילו שהתוצאה שלי לעולם לא תשתווה לטעמים שהידיים המופלאות שלה יודעות להפיק. 

אז הנה נחמה קטנה - הדורשת מעט סבלנות - מתוך ספר המתכונים המנטלי שלה (הכתוב בראשה, כמובן) שמזמן נחת ולו לרגע קט בתוך התקופה שאנחנו שרויים בה. ועוד משהו קטן, אך מהותי: חברים טובים מן העדה הפרסית מגיבים מדי פעם למתכונים שאני מתעדת במסגרת המדור, כמביני עניין (ללא ציניות, הם ודאי יודעים היטב) המעבירים ביקורת על האותנטיות של המאכלים הללו. ובכן, ניכר שלכל בית - או סבתא - יש גרסה שלו למנות המסורתיות האהובות, והרי זה מבורך; דוגמת המרק או התבשיל הנוכחי, בו סבתי משתמשת באפונה ירוקה ולא צהובה, ועוד שינויים שחדי הלשון והחך ודאי ימצאו.

צילום: אריאל עפרון

עוף עם אפונה - חורשט לפה

חומרים:

5-6 כרעי עוף
1 בצל לבן גדול
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
1.5 כוסות אפונה קפואה 
1 רסק עגבניות
2-3 לימון פרסי
1/2 כפית כורכום
כפית כמון
מלח פלפל
שמן צמחי לטיגון

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל לקוביות. מטגנים בסיר רחב עם כמות נדיבה של שמן עד השחמה.

2. בינתיים קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי אצבע. מרתיחים קומקום מלא.

3. לאחר שהבצל הושחם, מוסיפים את העוף ואת תפוחי האדמה, מכסים במים רותחים, מוסיפים את התבלינים, מלח ופלפל לפי הטעם. מרתיחים ומבשלים כחצי שעה או עד שהעוף חצי מבושל.

4. כשהעוף חצי מבושל, שוטפים את האפונה הקפואה במים ומוסיפים אל הסיר. מבשלים 10 דקות.

5. מוסיפים רסק עגבניות ולימון פרסי (רצוי לרסק את הלימון הפרסי מעט בעזרת תחתית של כוס, ולא להכניס אותו שלם) ומערבבים בזהירות.

6. מרתיחים שנית ומבשלים שעתיים על אש קטנה. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה ויחסים ב"הארץ".

לפני כן שימשה כעורכת "עכבר העיר", שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. בעבר כתבה את הטור 'מאבדת מזון', המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים, כיום עורכת יחד עם דניאל צ'צ'יק את בלוג הצילום "אלבום משפחתי" (ניתן לשלוח הצעות במייל - family@haaretz.co.il).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ