לערבב ולתנור: עוגיות עבאדי ביתיות ממכרות

צנצנת של העוגיות המלוחות הללו מחזיקה אצלנו בקושי יום. הן פריכות וממכרות, קטנות כך שקל לחסל בלי לשים לב ובאופן כללי - מושלמות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגיות עבאדי ביתיות
צילום: עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

מעולם לא חיבבתי עוגיות מתוקות. מעולם לא חיבבתי אפייה גם, כפי שציינתי בטור הראשון של המדור הזה אי אז ביולי. לא ניכר מרחק גדול מהקיץ, על אף שחלפה כחצי שנה - מזג האוויר דומה, הסגרים עדיין משובצים בחיינו, והאווירה הכללית (למרות החיסונים) עדיין מלאת ייאוש. כרגיל, באוכל ננוחם. הפעם - חטא קטן ומלוח שדורש אפייה קלה. הסוד הוא מתכון פשוט וזריז, שאינו דורש הכנה או ידע, לעוגיות דמויות עבאדי, טבעוניות ומלוחות בדיוק במידה הנכונה. 

מי שיש לו ילדים בהחלט יכול להכין יחד איתם - רק תזכרו שככל שיש יותר חברים בבית, סיכוי שיישארו לכם פחות עוגיות. צחוק בצד - מדובר בסכנה ממשית למי ששומרים או בדיאטה, צנצנת מחזיקה אצלנו בקושי יום. הן פריכות וממכרות, קטנות כך שקל לחסל בלי לשים לב ובאופן כללי - מושלמות. תיהנו:

עוגיות עבאדי ביתיות

חומרים:

2 כוסות קמח כוסמין לבן (אפשר אחרים, אבל זה המוצלח ביותר)
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח גס
3/4 כוס שמן צמחי
1/4 כוס מים חמים
1 כפית מיץ לימון
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 

2. בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים. 

3. בקערה שנייה מערבבים את כל החומרים הרטובים.

4. מוזגים את תכולת הקערה הרטובה אל היבשה תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל בצק. הוא יהיה לח ושומני - לא להבהל.

5. מגלגלים גלילונים קטנים לטבעות כמה שיותר קטנות, טובלים בשומשום ומניחים על מגש עם נייר אפייה.

6. אופים כ-20 דקות בתנור, תלוי בהשחמה הרצויה.

7. מצננים. נזהרים לא לחסל את כל המגש.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה ויחסים ב"הארץ".

לפני כן שימשה כעורכת "עכבר העיר", שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. בעבר כתבה את הטור 'מאבדת מזון', המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים, כיום עורכת יחד עם דניאל צ'צ'יק את בלוג הצילום "אלבום משפחתי" (ניתן לשלוח הצעות במייל - family@haaretz.co.il).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ