לאבנה קשיו של עצלנים

בלי הצורך במצרכים מורכבים או ידע מוקדם - כל שנדרש הוא צעד וחצי במטבח ויש לכם ממרח לאבנה טבעוני. רק אל תשכחו השריה מראש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לאבנה קשיו
צילום: עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

כמי שנעה על הקשת הטבעונית-צמחונית מאז ילדותי, לאבנה תמיד היתה חולשה שלי. ולא סתם לאבנה, אלא אחת ספציפית שלא מניחה לי. כשני עשורים לא שתיתי חלב ניגר, ובאופן כללי אני נמנעת מחלב ומוצריו רוב הזמן, אבל תביאו לי קופסה של לאבנה שום נענע של מסעדת אבו גוש בכל שעה ביום ותראו איך כבמטה קסם כל האידאות שלי יתאיידו ברגע, כמו גם תוכנה של הקופסה. לבושתי הרבה לא מצאתי באף מקום לאבנה המשתווה לממרח האלוהי, הסמיך, משובץ חתיכות השום והנענע הריחניות של המסעדה הזו, לא כל שכן תחליף ראוי מן הצומח. הכישוף אמיתי, ועם כל הרצון - כוחותיי אינם עומדים לו.

לפני כמה שנים, תומר, חבר טוב וטבעוני אדוק שחי בלונדון, גילה לי את סוד הקשיו. זה היה הרבה לפני שהאגוז רווח כתחליף במעדניות הטבעוניות המצוינות שגודשות את הארץ כיום. הוא רכש פרוביוטיקה ועוד מיני מוצרים למתקדמים והפיק במטבח השותפים בעיר הקפואה לאבנה יפהפיה, לפחות כך ניכר בתמונות, ולטענתו כמובן - טעימה. כמי שלא מעוניינת להכניס את עצמה לתוך התעסקויות עם רכיבים חדשים, הורדתי שלבים, חתכתי עבודה, וייצרתי בהשראתו לאבנה ביתית משלי.

הלאבנה הזו, כמובן, לא תוכל לעולם להחליף את המלכה האם, אבל היא בהחלט סותמת את הגעגוע באופן זמני. ההצעה כאן בסיסית למדי, וכמובן כל אחד יכול להוסיף חמיצות או מליחות לפי טעמו. אפשר גם להוסיף נענע לתערובת, אבל חשוב לציין שהיא מקצרת את חיי המדף במקרר. בנוסף, ה"גבינה" הזו כל כך פשוטה להכנה, שכל מה שצריך הוא השריה מראש למשך לפחות לילה ומעבד מזון טוב.

צילום: עלמא אליוט הופמן

לאבנה קשיו של עצלנים

חומרים:

500 גרם קשיו לא קלוי
2 לימונים
1 כפית מלח
3-4 שיני שום
נענע (אופציונלי)

חשוב לציין שהמספרים הללו יפיקו כמות לאבנה שוות ערך לקופסת פלסטיק בינונית, לכן רצוי בפעמים הראשונות לנסות חישוב של חצי, עד שתגיעו לטעמים שאתם אוהבים.

אופן ההכנה:

1. משרים את הקשיו במים לילה אחד לפני ההכנה.

2. מסננים את הקשיו, סוחטים את הלימונים ויוצקים את המיץ ושאר החומרים למעבד מזון. טוחנים היטב. אם מעבד המזון חורק קצת ניתן להוסיף כמה כפות מים כדי לדלל מעט את הממרח (אני אוהבת אותו סמיך מאוד).

* לאחר שמוציאים מהמעבד, למי שאוהב, אפשר להוסיף נענע ועוד כמה שיני שום קצוצות לתערובת.

3. מגישים בזילוף שמן זית, סומק או זעתר, ולמי שאוהב כאמור - נענע. טוב במקרר כארבעה ימים.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ