סביצ'ה סלמון מהיר לארוחת צהריים

מנת דג קלילה ומשמחת ברוח האביב, בשילוב כל מה שיש בבית ועושה לכם שמח בלב

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סביצ'ה סלמון
צילום: עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

אביב שמח לכולנו, עברנו את ליל הסדר, החג השני והמימונה. על השיש עומדת יתומה קופסת מצות שנאכל מתוכה שליש שקית, לצידה שלוש שקיות שלא נפתחו, ולא ייפתחו לעולם. לפנינו - שבוע של רגיעה בתחום האוכל ולאחריו יום עצמאות עמוס מנגלים (בשריים וטבעוניים) ושלל מפגשים משפחתיים, שגם ממנו, כנראה, נצא מהדסים בכובד ובעייפות רבה.

בהמשך לחגיגת הסלטים שעלתה במדור אוכל לאחרונה, מכינים הפעם סביצ'ה כיפי וקליל, שאולתר בביתנו בצהרי שישי חמים אחד. בניגוד למרבית המתכונים ב"מאבדת מזון", לסביצ'ה הנ"ל אין איזה סיפור גבורה מעניין מאחוריו, אלא פשוט בוקר אחד של חשק, דוכן עם סלמון טרי בשוק התקווה, ופירות שעמדו מבוישים ונטולי דרישה בסלסלת הפירות במטבח. זו היתה הפעם הראשונה שהכנתי סביצ'ה בחיי, ותוצאה היתה פשוט מצוינת. אם לחזור למטרתו הראשונית של מדור זה - מתכונים קלילים למי שאין להם כוח או זמן לעמוד ולבשל - הרי שהמנה הזו מגלמת מטרה זו בדיוק מושלם.

אני באופן אישי אוהבת מאוד סלמון, אבל אפשר להכין סביצ'ה עם כמעט כל דג ים - פלמידה, פארידה, לוקוס, אינטיאס וגם טונה כמובן. תלוי בחשק שלכם וברצון להשקיע. גם עם הפירות אפשר לשחק, העונה של האפרסמון אמנם כבר בסופה, אבל כל פרי מתוק ועסיסי אחר יתאים - תותים, ענבים, קיווי, אננס וכן הלאה. העניין הוא משחק של טעמים - בין מתוק לחמוץ, בין רך לקשה. אבוקדו יכול להיות מוחלף במנגו למשל, מלפפון יכול גם הוא להוסיף לפאזל הזה. הכיף, לטעמי, הוא בעצם האלתור לפי מה שיש בבית.

צילום: עלמא אליוט הופמן

סביצ'ה סלמון מאולתר של שישי בצהריים

חומרים:

400 גרם סלמון ללא עור
1/2 אבוקדו
קלמנטינה
אפרסמון
פרוסה של בצל לבן
4-5 זיתים יווניים
חופן עלי נענע
1/2 לימון
מלח גס

אופן ההכנה:

1. חותכים את הסלמון לקוביות, מעבירים לקערה. סוחטים חצי לימון על קוביות הדג. מערבבים ונותנים להן לנוח.

2. בינתיים מכינים את שאר הרכיבים - חותכים את האבוקדו לקוביות, פלחי הקלמנטינה לחצאים ומגלענים אותם, אפרסמון לקוביות, זיתים לחצאים לאורך ואז לרבעים, את פרוסת הבצל לרצועות דקות. 

3. מוסיפים את כל החומרים לקערה, מערבבים. בוזקים מעט מלח גס ומגישים.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה ויחסים ב"הארץ".

עורכת יחד עם דניאל צ'צ'יק את בלוג הצילום "אלבום משפחתי".

ניתן לשלוח הצעות במייל - family@haaretz.co.il

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ