עוגת מעדן שוקולד טבעונית, בגרסת מאפינס

פחות משתי דקות הכנה ולתנור: מתכון טבעוני למאפינס ממעדני שוקולד שלא רק ילדים יאהבו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאפינס שוקולד טבעוניים
צילום: עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן
עלמא אליוט הופמן

חגית, אמא של חברה, שלחה עם בתה בביקור האחרון דרישת שלום מקסימה ומרגשת בדמות תופינים מתוקים בקופסת פלסטיק אדומה. כשפתחנו אותה גילינו מאפינס שוקולד נימוחים ולחים, אותם אכלנו על מחצלת סגולה באחת מגינות השכונה. זה היה אחר צהריים אביבי, ועוגות טבעוניות היו בדיוק מה שהזדקקנו לו.

כמובן שביקשתי מחגית את המתכון לעוגות, המבוסס על עוגת הדני המוכרת והאהובה, אותו טבענה וחילקה לתבניות מאפינס. מדובר בעוגה כל כך קלה, זריזה ופשוטה להכנה (שלא רק ילדים יאהבו), שזה כמעט פשע לא לחלוק את סודותיה. חגית משתמשת בתחליף ביצים של בוב'ס רד מיל, והיא מאוד בעדו, אפשר גם להכין עם רסק תפוחים במקום, או כל תחליף ביצים אחר - ניתן להיעזר ברשימה הזו.

מאפינס טבעוניים ממעדן שוקולד (טבעוני אף הוא) של חגית נורי

חומרים: 

1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שמן
1 כוס חלב סויה
3 כפיות מתחליף הביצים של בוב'ס רד מיל עם 2 כפיות מים - מערבבים היטב ומשאירים לנוח דקה / תחליף ביצים שווה ערך ל-3 ביצים
3 כפות קקאו
2 מעדן שוקולד סויה
פיצפוצי שוקולד מריר (אופציונלי)

אופן ההכנה: 

1. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית-צמיגית. 

2. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים.

3. משמנים קלות תבנית שקעים מאפינס, ואופים כחצי שעה בחום של 170 מעלות. רצוי לבדוק מדי פעם על מנת שלא יישרפו, הם עדינים יותר ממאפינס רגילים שאינם טבעוניים. 

4. כשנראים מוכנים, בודקים בעדינות עם סכין חדה או קיסם כדי לוודא שהמאפינס נאפו מבפנים. מצננים, אפשר להגיש עם סוכריות או שוקולד מריר מומס מעל.

עלמא אליוט הופמן

עלמא אליוט הופמן

עורכת מדור משפחה, העוסק בזוגיות ויחסים, הריון ולידה, חינוך וגידול ילדים.

לפני כן שימשה כעורכת עכבר העיר, שם החלה כעיתונאית ומבקרת מוזיקה. ב"הארץ" כותבת בין היתר את 'מאבדת מזון', מדור המגיש מתכונים קלים לאנשים עובדים ולהורים עסוקים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ