טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לגזור ולשמור: 15 האטליזים המומלצים בארץ

החלק הכי חשוב על המנגל הוא הבשר, אז למה להסתפק בקפוא? אלו 15 המקומות הטובים להצטייד בהם בבשר משובח ובעוד כמה מעדנים

103תגובות

חידון התנ"ך, מטס חיל האוויר, פרס ישראל, קצף לבן בשיער ובין לבין – מנגל, על האש או ברביקיו, תלוי מאיזו עדה אתם ואיך אתם אוהבים את הבשר הצלוי שלכם. בין אם נרצה או לא, יום העצמאות נחקק לעד בתודעה כחג המנגלים הלאומי, וכשכל המדינה על האש כל דרדק בר דעת יודע שהצעד הראשון לקראת מנגל מוצלח הוא ההצטיידות מבעוד מועד בנתחי בשר מובחרים. כמובן שבמרכולים ובסופרים יציעו בשרים כאלה ואחרים, אבל אין כמו המגע האישי עם הקצב שידע לפרק, לטפל ולבסוף לתת לכם את הנתח הרצוי ועל הדרך לנדב טיפים. היופי בכל זה הוא שרוב הקצביות או האטלזים של היום הם סוג של נקודת מפגש בין מעדנייה לבית מרקחת, עם ידע מקצועי ומקצועני ברזי הנתחים, כך שהערך של כל אחד מהמקומות הללו הוא לא רק בבשר, אלא גם במה שמסביב.

רגע לפני שעמודי העשן ייתמרו השבוע מכל חלקה ירוקה על אם הדרך, הנה 15 מקומות מומלצים להצטייד בהם בבשר:

מרינדו

רועי תבור ואיתמר קנדליק, מקימי מרינדו, החלו את העסק שלהם בשנת 2003 עם חווה קטנה המטפחת טלאים, כבשים ועגלים מגזעים מובחרים במושב כנף בדרום רמת הגולן. מה שהחל עם עדר מצומצם, צמח לימים לאחד העדרים הגדולים באזור ובסופו של דבר לתחנת חובה לכל מי שמתכנן נופש עם מנגל בכנרת. עם הזמן שלחו זרועות בצורת מעדניות-קצביות לאזור המרכז שקיצרו בעבור לקוחות מרוצים אך עצלנים את הדרך לצפון. הבונוס: ככל הנראה שמדובר כאן בטי-בון טלה הטוב ביותר בארץ. שמרו אותו רק לאנשים שאתם אוהבים.

מרינדו, מול הכניסה לקיבוץ עין גב-04-6658555. חנויות: אוסישקין 56 וויצמן 6 רמת השרון, ה' באייר 2 ואחד העם 58 תל אביב

סטודיו דרור כץ

אטליז לבאבידי ח'ליל

אחד הסודות הקולינריים השמורים של עכו מגולם באחד האטליזים הטובים במדינה. לאבידי פועל למעלה מ-30 שנה בחנות קטנה בקצה השוק של עכו כשהרעיון הוא "תן למקצוענים בלבד לטפל לך בבשר הטרי", והאמת היא שנתקלנו כאן לא רק בהבנה יוצאת דופן בבישול גלילי, באיך לפרק בשר ומהו הנתח המתאים לכל בישול, אלא גם בחומר גלם משובח ובדברים מיוחדים כמו טחול ממולא, נקניקיות המיוצרות במקום, קרפצ'יו ועוד. הבונוס: העראייס הכי טוב באזור נמצא כאן.

אטליז לבאבידי, חיים משה שפירא 26, 04-9551211, שוק עכו העתיקה, עכו

רותם מימון

לימוזין

אף לימוזינה לא מחכה בחצר, אבל בהחלט מדובר ברולס רויס של הבשר בצפון. טוב ככה זה כשמאחורי השם לימוזין עומדים שני בוקרים עבריים בשם אמיר טלמור ורמי גינת ועדר שלם של עגלים ופרות מזן שארולה ולימוזין (הא, הא) שרועה בגבעות העמק בואכה תמרת, בתנאי מחייה ומזון משובחים. אין פלא שאחרי תנאי הגידול המפנקים הלל יוצא בשר משובח ששמו יצא למרחוק ולא רק בגלל המסעדה של השניים הנושאת את אותו השם, אלא בגלל האיכות כמובן. גם הטיפול בבשר חורג מהרגיל, כשבלימוזין ויתרו על יישון בוואקום לטובת תנאים טבעיים בלבד. הבונוס: לא ברור מה הם עושים שם, אבל תערובת הבשר הטחון מוציאה לבסוף המבורגרים מצוינים.

לימוזין, אזור התעשייה, רמת ישי, 04-9551211

רותם מימון

הבשר של ניר

"הבשר של ניר" פועל בשקט כבר ארבע שנים במושב כפר חיים שבעמק חפר, וניר העומד מאחוריה הוא ניר סיויק, בן למשפחה ארגנטינאית חובבת ומתמחה בבשר. חנות "הבשר של ניר" היא חנות בוטיק מעוצבת ויפה, ובניגוד לרוב הקצביות שהוזכרו כאן, מתמחה בנתחי בשר מיובאים הנבחרים בקפידה בעיקר מארגנטינה, אוסטרליה, ברזיל, אירלנד ועוד. מלבד נתחי בשר משובח, החנות מציעה גם בשר מתובל המוכן כבר לאש, למי שפוחד להסתבך בדרך. חוץ מכל אלה אפשר למצוא חומרי גלם לבישול, יינות, בירות בוטיק, כלי צלייה ובישול, גרילים בעבודת יד, סכיני חיתוך מיוחדים ועוד. הבונוס: אם מבקשים יפה, מקבלים גם מתכונים לבשר.

הבשר של ניר, כפר חיים. 077-5014104

אסף רונן

פיטר הומל

אמנם כפי שאפשר לזהות ברשימה, לא מעט אטלזים וקצביות נהפכו בשנים האחרונות למעדניות משודרגות המביאות דליקטסים מכל העולם. זהו גם המקרה הנוכחי, רק שהפעם מאחורי הבשרים השף האוסטרי פיטר הומל. כיאה לשף הומל הקים לצד האטליז מקום בו ניתן לשבת ולאכול ולהחליט אם טוב לכם – גם לקחת הביתה. אצל הומל לא חוששים לקצר ללקוחות את הדרך אל המנגל ובהזמנה מראש אפשר לקבל את הנתחים הרצויים כבר מתובלים ומושרים, כך שאפשר להגיע לרמת ביצוע של שף, בלי יותר מדי מאמץ. והבשר? נקניקיות בוטיק של הומל כבר יצרו לעצמם קומץ מעריצים שמגיע מרחוק רק בשבילן, קרפצ'יו (כולל הגבינות והתיבול שצריך למנה אמיתית), נקניקים שמכין הומל וככל הנראה התערובת להמבורגר הטוב ביותר בלב השרון. לחובבי הים זה אחד המקומות היחידים באזור המוכרים פירות ים בלתי כשרים בעליל ודגה טרייה. הבונוס: אל תגלו לאף אחד, אבל יש פה ארוחות בוקר מצוינות.

פיטר הומל, קניון דרורים, צומת בני דרור. 09-8800757

משק זמיר

אם בשר מקבל מדי יום עצמאות פרק שלם, אזי שיתוף הפעולה היהודי ערבי כפי שמדגים אותו משק זמיר, צריך לקבל דף חשוב בספר. שכן כבר משנת 2006 פועל משק זמיר כמפעל לפירוק בשר וחנות לצדו בטירה ובראשו עומדים הד זמיר ומוחמד נאסר. השניים שמו להם למטרה לקדם ולשפר את המודעות לבשרי איכות, כשמעליהם ולצידם מלווה השף ומאסטר הבשרים גיתי זמיר, שבחיי היום יום מתפקד גם כאביו של הד והוא מופקד על הטיפול ופירוק הבשר ומהווה אנציקלופדיה מהלכת לכל הקשור בתחום. אם כבר מזכירים את טירה, מן הראוי להגיד כי בשנים האחרונות צצו ברחביה חנויות קצבים ואטליזים ששווים בדיקה בפני עצמם. הבונוס: בסופי שבוע אפשר לשבת ולטעום את נתחי הבשר שמכין זמיר על הגריל. בונוס נוסף מתגלה במדף הרטבים והמרינדות שמכין גיתי במקום.

משק זמיר, אזור התעשייה, טירה. 097937588

איוו

יש האומרים שזו המעדנייה הטובה בירושלים, יש האומרים שזהו האטליז הטוב ביותר בבירה, ואנחנו טוענים שהאמת היא איפשהו באמצע – איוו הוא גם וגם. ולמה? קודם כל בבשורה השפויה שמביא הקצב אבי בן דוד (ולא, לא קוראים לו באמת איוו, אלא מדובר בהלחם שמות הקצבים הראשונים שהקימו את האטליז) לבירה כבר כמעט 30 שנה – נתחים לא כשרים בעליל, לצד נקניקים המיוצרים במקום. בן דוד לא עוצר גם כשמדובר בבשר קצת יותר "מיינסטרימי" כמו בקר או טלאים בהם מטפל היטב בנתחים שבמקומות אחרים יעדיפו להימנע מהם. הבונוס: דווקא כל המסביב – מדובר גם באחת המעדניות הטובות בירושלים. ואם בבשר עסקינן, אמנם לא בדיוק למנגל, אבל זה אחד המקומות הבודדים להתעסק בבשר ראש.

איוו, שמאי 7, ירושלים, 02-6234676. נמל תל אביב 9, תל אביב, 03-5344859

אמיל סלמן/ג'יני

מו ומו

הרבה לפני שפרצה לתודעה כאחת ממסעדות הבשר הטובות בארץ, מו ומו החלה דרכה בשנת  1984כשהקצב חיים לוי פתח אותה כאטליז בעל שם מקורי משהו המתמחה בנתחים טריים של, ובכן לא קשה לנחש - פרות. לוי האב ולימים בנו תמיר, התמחו כאן בפירוק ויישון של נתחים לא שגרתיים, כמו פקנייה, אנטראנייה, וואסיו, איירון סטייק ועוד ועל כן בנוף הרחובותי נחשבה ליקרה. המסעדה, אגב, נולדה רק לפני תריסר שנים ועם הזמן הלכה ונגסה בנתח האטליז שעדיין אחראי על האספקה השוטפת למנות המסעדה. באטליז עצמו מוצאים נקניקיות בייצור ובתיבול מקומי, תערובת להמבורגר מוצלחת ביותר ונתחים המתאימים לצלייה במעשנת. הבונוס: נכון שבמסעדה אפשר לפגוש בסטייקים נהדרים, אבל שלושה סוגי הקבבים גונבים את ההצגה.

מו ומו, הרצל 177, רחובות. 08-9462690

אייל טואג

ידע הבשרים

אם השם רפי אהרונוביץ' מוכר לכם, אתם בוודאי גולשי קבע באתר המתחרה שם יש לדוקטור לבשר פינה של כבוד. ובצדק. אהרונוביץ' הוא בין היחידים בארץ הנושאים בתואר הרשמי של מייסטר בבשר (תואר שאפשר לקבל רק בלימודים אקמיים באירופה). בקצבייה-מעדנייה שלו הפועלת משנת 1999 אפשר לקבל לא רק בשר בקר טרי, אלא גם עופות וטלאים המפורקים ומיושנים במקום, אך אליה וקוץ בה - ועל כן, כיאה לטיפול של מאסטר בחומרי הגלם מדובר בקצבייה היקרה מהממוצע. הבונוס: כמעדנייה משובחת במיוחד אפשר למצוא פה גם דגים ופירות ים, אבל אסור לפספס את נקניקי הפסטרמה שמכינים פה במקום.

ידע הבשרים, טאגור 38, תל אביב. 03-6427395

דודו בכר

אבו חלווה

האטליז היפואי יצא לדרך בשנת 1995 על ידי האחים חליל וסאלח אבו חלווה, אבל היה מוכר בעיקר לחובבי בשר מתקדמים שסיפרו עליו והעבירו את השמועה מפה לאוזן. אחר כך גילו את המקום השפים שהפכו אותו במשך שנים לתחנת חובה בהצטיידות בבשר טוב ומכאן הדרך להפוך למוסד היתה קצרה. אצל אבו חלווה משתמשים בעגלים וטלאים ארץ ישראלים בלבד, כשהם מפורקים ומיושנים במקום, כל נתח לפי צרכיו – אם ביישון יבש, בתלייה או בוואקום. אמרו איזה נתח תרצו מהטלה ותמצאו כאן הכל - מצלעות ושוק דרך אוכף, כתף וצוואר. מצד הבקר האחים מתמחים בחלקי פנים כך שתקבלו מנה מצוחצחת הביתה. ויש גם סקופ: לקראת סוף השנה האזרחית עתידים האחים להקים לראשונה מסעדת בשרים כמובן. אנחנו כבר נעמוד יפה בתור. הבונוס: תערובת קבב טרי מבשר משובח בתיבול לבנוני שנטחן מול העיניים. טרי מזה – אין.

אבו חלווה, יפת 142, יפו. 03-5187362

באדיבות המקום

זלמן

אחד עשר דורות של קצבים לא הולכים ברגל ובמשך שנים ארוכות מאחורי הוויטרינה הנושנה באטליז היפואי חתך זלמן גלקופ את הסטייקים הכי טובים בארץ. הסטייקים המצוינים שרק יד אמן יודעת לחתוך עדיין כאן, על אף שעם השנים עברו המושכות הלאה לדור הבא. כיום הבשרים של זלמן שלחו זרוע נוספת לצפון תל אביב, אך הדור הצעיר המשיך את המוטו של זלמן והוא הטיפול המיוחד בבשר הטרי, ישראלי בלבד כמובן ומעל לכל פירוק ויישון נכון של הבשר לחלקיו השונים. הבונוס: אווזים וברווזים!

זלמן, שדרות ירושלים 20, יפו. נסים אלוני 10, תל אביב. 03-6829671

שרית גופן

מיט מרקט

אחד המקומות שהצליחו לפרוץ את תקרת הזכוכית של הקצביות ולהפוך לשם דבר ולדיבור החם בקרב חובבי אוכל מביני עניין. המיטמרקט כשמו כן הוא, תפס את החלק הפחות סקסי של שוק הכרמל וקלע לקהל בדיוק בנקודה הרגישה שלו – האפשרות לאכול במקום. הרעיון של מיט מרקט שאותו הגו בעלי המקום, בהם השף ירון קסטנבוים (אקס פוד ארט) הוא להביא בשורה בכל הקשור באיכות הבשר שמגיע מעדרי פרות מזן הולנדי בקיבוץ גונן והכי חשוב – במחיר המכוון לרמה של 30 אחוזים פחות מהאטליזים המובילים בעיר. הבשורה הנוספת שהביא המיט מרקט לתל אביב הוא הגישה לנתחי בשר קצת פחות נפוצים בקצביות רגילות, כמו הפיקאניה ולאס וגאס קאט. הבונוס: מיט מרקט נקסט דור שמסתיר בחובו את אחת השווארמות הטעימות בתל אביב.

מיט מרקט, יום טוב 3, שוק הכרמל, תל אביב. 03-5173086

רותם מימון

אטליז שירי

אחד האטליזים הוותיקים בבאר שבע נוסד ב-1958, שעבר עם השנים מתיחת פנים כאילו אתמול הוא הגיח לאוויר העולם, כשהוא ממורק ומצוחצח – הכי רחוק מהקונוטציה של קצביה. כיום הקצביה מתופעלת על ידי הדור השלישי לקצבים של משפחת שירי, המתמחים בין היתר ביישון יבש של סטייקים וצלעות. לעצלנים, אצל שירי ישמחו כבר להכין לכם את הבשר על השיפודים, כולל התיבול. לקראת החגים שווה לשים את היד על כתף טלה ממולא. הבונוס: נקניקיות מרגז חרפרפות על פי מתכון שרץ במשפחה מזה שנים וקבב עיראקי מופתי.

אטליז שירי, פנחס החוצב 5, יוסף טרומפלדור 45, באר שבע. 08-6271926

אטליז בן חמו

לא מעט חובבי בשר מושבעים נוהגים לנסוע עד לאור עקיבא על מנת להצטייד בבשר הביתה, ועל הדרך לחטוף שווארמה נהדרת בפיתה. לטענתם, אצל בן חמו אפשר אשכי הודו, בשר שידרה וטחול ממולא מהטובים בארץ. האמת? בצדק. כך בצניעות שאין בה כל פאר והדר, ניצבת קצביה המספקת למסעדת הבשרים הסמוכה של בן חמו, אף היא, את הבשרים המושבחים שלה וכן מוכרת ללקוחות שרק רוצים בשר הביתה. שיפודי בשר אדום מוכנים, לבבות ופרגיות מקבלים כאן טיפוליוצא דופן. הבונוס: ספאק, או בשם הידוע יותר -  נתח קצבים, מגיע כאן על שיפוד והוא בדיוק כמו שנתח קצבים צריך להיות.

בן חמו, בלפור 137 (מרכז מסחרי), אור עקיבא. 04-6262413

דבאח – אנגוס בשרים

אם אתם נוהגים לפקוד מסעדות כאלה ואחרות, לא משנה מאיזה סוג – סביר להניח שנישנשתם בלי ידיעתכם את הבשר שיצא מבית היוצר של דבאח בדיר אל אסד. בשנת 1997 הקימה משפחת דבאח את בית המטבחיים הגדול ביותר בצפון אחרי שבמשך שנים היתה לבעלת אחד העדרים הגדולים באזור לצאן ובקר והחליטה לקחת את השליטה בכל התהליך מגידול בעלי החיים ועד היציאה ללקוח. בהמשך פתחה המשפחה את מסעדות הבשרים – אנגוס (שלושה סניפים, כולם בצפון) כשלצד כל מסעדה גם קצביה קטנה. 18 שנים ודבאח ממשיכה להיות אחד הספקים המובילים למסעדות הארץ. אצל דבאח מתמחים בעיקר בטלאים ובבקר שיוצאים אחר כך כסטייקים נהדרים, ובין הנתחים המיוחדים אצלם אפשר למצוא: חוט שדרה, אשכים, צלעות, שומן טלה ועוד. הבונוס: השווארמה. מהטובות בארץ.

אנגוס בשרים, דיר אל אסד. 04-9983647

באדיבות המקום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כרטיסים להופעות והצגות

tm_tools.isArticleType(article) : true