בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הרטבים שישדרגו לכם את המנגל

רוטב משובח לצלעות, ברביקיו עם טוויסט יפני ומרינדה קטלונית: שלושה שפים מציעים רטבים ומרינדות שהולמים את הבשר ונותנים לו טוויסט עולמי

2תגובות
רוטב מיסו אוסקה לסטייק
תומר אפלבאום

רוטב ברביקיו "ניו אורלינס" | רוטב מיסו אוסקה | רוטב סאטה לעוף | מרינדה דרום איטלקית | מרינדה קטלונית | מרינדה טוניסאית | רוטב הודי | קייג'ון לואיזיאנה | מרינדה יוונית | רוטב טריאקי | רוטב לצלעות

מתכון לרוטב ברביקיו "ניו אורלינס" של השף עמיר אילן

זהו רוטב שמתאים במיוחד להמבורגר או לצלעות אסאדו

תומר אפלבאום

החומרים ל-2 כוסות הרוטב:

0.5 כוס רוטב בר בי קיו מוכן רצוי בטעם מעושן

2 כפות צ'יפוטלה מקסיקני טחון

3 כפות צ'ילי תאילנדי מתוק

2 כפות סוכר חום כהה

1 כפית שום קצוץ דק מאד

1 כפית ג'ינג'ר מגורד דק

ההכנה:

מערבבים את הרכיבים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור – עד 4 ימים.

מתכון לרוטב מיסו אוסקה וזיגוג טריאקי לסטייק

החומרים ל-6-8 מנות:

1 קילו נתח אנטריקוט מיושן רצוי עם העצם – לא חובה!

1 כף מיסו

3 כפות סויה

2 כפות מירין

2 כפיות חומץ אורז

2 כפיות סוכר

2 כפיות שמן שומשום

להגשה: שומשום ובצל ירוק

ההכנה:

מערבבים את רכיבי המרינדה.
מורחים היטב על הבשר ומשהים לילה במקרר.
צולים בגריל לדרגת הצלייה הרצויה.
מברישים עם זיגוג טריאקי ומפזרים שומשום ובצל ירוק מעל.

מתכון לרוטב טריאקי מהיר

חומרים לכוס רוטב אחת:

0.5 כוס סויה יפנית

רבע כוס מים

2 כפות מירין

2 כפות סוכר חום

רבע כוס סוכר לבן

1.5 כפיות שום קצוץ

1.5 כפיות ג'ינג'ר קצוץ

1 כף שמן שומשום

ההכנה:

מחממים את כל הרכיבים בסיר קטן להמסת הסוכר.
מצמצמים לקבלת זיגוג מבריק במרקם מייפל - לא סמיך!

מתכון לרוטב סאטה לעוף

אחד הרטבים התאילנדיים המוכרים ביותר יכול לעשות פלאים לעוף על המנגל

תומר אפלבאום

החומרים למשרה (מרינדה):

1 ק"ג פרגית עוף ללא עור ועצמות

ירך עוף מנוקה

1 צרור בצל ירוק החלק הלבן בלבד

1 פחית חלב קוקוס

2 כפות נאם פלה "רוטב דגים תאילנדי" או לחילופין: סויה

2 כפות סוכר חום

1 כף כמון טחון

1 כף גרגרי כוסברה טחונים

1 כף כורכום טחון

החומרים לברביקיו סיום המנה:

0.5 פחית חלב קוקוס

1 כף מחית קארי תאילנדי אדום או ירוק

1 כף רוטב סויה

1 כף סוכר חום

רבע כפית לימון

150 גרם חמאת בוטנים

להגשה:

בוטנים קלויים קצוצים

כוסברה טרייה קצוצה

ההכנה:

משפדים את העוף על שיפודי מתכת או עץ.
מערבבים את רכיבי המשרה (המרינדה) בקערה. יוצקים על השיפודים.
משהים לשעה או יותר במקרר, הופכים פעם או פעמיים את העוף – כך שיצופה במשרה.
מערבבים את רכיבי רוטב הברביקיו בקערה. מתקנים תיבול.
מברישים את השיפודים במעט שמן, מתבלים במלח דק וצולים על האש, בחום גבוה, כך שישחימו היטב.
מסירים מן האש ומורחים את הרוטב על העוף.
מפזרים כוסברה ובוטנים קצוצים מעל.

מתכון למרינדה דרום איטלקית

מתאימה לעופות, דגים, טלה (ובשר לבן)

עופר וקנין

חומרים לקילו חומר גלם:

2 לימונים

3 כפות דבש הדרים

1 צ'ילי אדום חריף חתוך גס

חופן עשבי תיבול חתוכים גס (מרווה, רוזמרין, תימין, זעתר, אורגנו)

1/2 כוס שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כף חרדל דיז'ון חלק

ההכנה:

בעזרת קולפן קולפים את קליפת הלימונים לרצועות
חותכים את הלימונים לפרוסות ומניחים בקערה,
מוסיפים את שאר החומרים,
תבלים במלח ופלפל גרוס (ניתן להוסיף או להפחית לפי הטעם.)

מתכון למרינדה קטלונית

מתאימה לעופות, דגים, טלה, בשר בקר בשר לבן

עופר וקנין

חומרים:

קילו וחצי עגבניות (עדיף תמר)

1 כפית פפריקה ספרדית מעושנת

2 שיני שום

2 כפות חומץ שרי ספרדי או חומץ פדרו חימנס

1/3 כוס שמן זית

2 כפות סוכר חום

1 כפית זרעי כוסברה

קורט מלח

ההכנה:

מרתיחים סיר עם מים ומלח.
חולטים את העגבניות כחצי דקה, מעבירים מיד למי קרח, קולפים את העגבניות.
בסיר רחב שמים את שמן הזית, שיני השום וזרעי הכוסברה, מחממים קלות על להבה בינונית.
מוסיפים את הפפריקה, החומץ והסוכר ומערבבים למשך דקה, מוסיפים את העגבניות ומבשלים 20 דקות, מתבלים במלח. מצננים ומשתמשים.

מתכון למרינדה טוניסאית

מתאימה לעופות, בשר ודגים

עופר וקנין

חומרים:

4 כפות תבלין טאביל (ניתן לבקש בחניות תבלינים מובחרות) על בסיס – צילי יבש, זרעי קימל, זרעי כמון, וציפורן

2 לימונים חתוכים לפרוסות

חופן עלי כוסברה חתוכים גס

1 כוס שמן תירס

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

ההכנה:

מניחים את כל המרכיבים בקערה מתבלים עם מלח ופלפל ומערבבים (ניתן להוסיף שאטה יבשה לחריפות נוספת).

מתכון למרינדה הודית

מתאימה לעופות, דגים וטלה

עופר וקנין

חומרים:

ליטר יוגורט כבשים או בקר

3 כפות גארם מאסלה (תבלין הודי, ניתן להשיג בחניות תבלינים מובחרות)

חופן עלי כוסברה חתוכים גס

חופן עלי נענע חתוכים גס

1 כפית אבקת קארי צהוב

1/2 שורש ג'ינג'ר מקולף וקצוץ גס

1 פלפל ירוק חריף קצוץ ללא הגרעינים

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

ההכנה:

מחממים מחבת טפלון לחום בינוני.
מוסיפים את הגארם מאסלה, הג'ינגר והקארי וקולים במחבת היבשה.
מורידים מהאש ומצננים, מערבבים עם היוגורט ושאר המרכיבים ומתבלים במלח והפלפל שחור.

מתכון למרינדה מלואיזיאנה

מתאימה לבשר, עופות, דגים ובשר לבן

חומרים:

3 כפות תבלין קייג'ון

2 פלפלים אדומים קלויים על להבה, קלופים וחתוכים גס ללא גרעינים

1 כוס שמן תירס

4 עלי דפנה

3 יחידות פלפל צ'ילי יבש שלם

2 שיני שום כתוש

1 כף חומץ יין אדום או חומץ שרי

1 כפית סוכר חום

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

1 כפית כמון טחון

ההכנה:

מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד, משרים כשעה ומשתמשים.

מתכון למרינדה יוונית

חומרים:

רבע כוס שמן זית
גרידת מלימון אחד
מיץ מלימון טרי
1 כפית אורגנו יבש ( עדיף יווני)
1 כף שום כתוש
מלח ופלפל

אנטולי מיכאלו

ההכנה:
לערבב בשר או עוף עם כל המרכיבים ולהשרות במרינדה למשך 4-6 שעות, לפני הגריל.

מתכון לרוטב טריאקי
חומרים:
330 מ"ל רוטב סויה
350 מ"ל חומץ בן יין אדום
רבע כוס יין מירין או יין לבן אחר לבישול
חופן שיני שום קלופות
2 ס״מ ג׳ינג׳ר טרי
2.5 ליטר מים
1 ק"ג דבש
0.5 קג סוכר דמררה

ההכנה:
את כל המרכיבים (פרט לדבש) לשים בתוך סיר ולהביא לרתיחה, להוסיף דבש ולבשל על אש בינונית עוד 45 דקות.
לצנן ולהשרות בשרים וחלקי עוף במשך הלילה.
אם רוצים ניתן לצמצמם את המרינדה עוד עד להסמכה- ומקבלים רוטב טריאקי מעולה.

מתכון למרינדה לצלעות

חומרים:

3 ליטר מים
125 גרם מלח גס
30 גרם סוכר
1 כף גרגירי כוסברה
חופן עלי דפנה
1 כף גרגירי ערער
1 כפית פלפל אנגלי
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף עלי טימין
2 כפות אבקת שום
2 כפות חומץ תפוחים

אנטלי מיכאלו

ההכנה:

מביאים את הכל לרתיחה. אחרי הצינון שמים את הבשר במרינדה ל-24-48 שעות.

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו