מתי בפעם האחרונה הכנתם קינוחים על המנגל?

אחרי כל הבשר הזה, הגיע הזמן לקינוחים. הפעם, במקום להביא עוד עוגה - למה שלא תכינו קינוחים על המנגל עצמו? יהיה חם וטעים

ריקי ביטון, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תשאירו מקום לקינוחצילום: תומר אפלבאום

כל מה שצריך אחרי ארוחת על האש עמוסה בפיתות, חומוס, בשרים וסלטים הוא רק ביס מתוק וקליל מקינוח קטן וטוב. לטובת העניין גייסנו את הקונדיטורית ריקי ביטון שיצרה שלושה קינוחים פשוטים, טעימים ומושחתים, שמכינים אותם בסוף הארוחה, על המנגל עצמו. למתכונים נוספים ליום העצמאות

בננה צלויה ברוטב טופי וקצפת

חומרים:

10 בננות

100 גרם (כחצי כוס) סוכר חום בהיר

200 גרם (כוס) סוכר לבן

30 מ"ל (2 כפות) מים

1 מכל מ"ל שמנת מתוקה (אפשרי שמנת צמחית - פרווה)

פקאנים קצוצים וקלויים (ניתן גם פקאן סיני)

50 גרם (כחמש כפות) אבקת סוכר

אל תתמלאו מהסטייקים, יש בננותצילום: תומר אפלבאום

הצטיידו גם בפינג'אן, קערה, מטרפה וכפות ערבוב.

ההכנה:

התחילו בהכנת רוטב הטופי: הניחו בפינג'אן את הסוכר הלבן והמים ובשלו עד לקבלת קרמל. הוסיפו 100 מ"ל מן השמנת לטופי בזהירות וערבבו היטב. הסירו מן האש והניחו בצד להתקררות. את שארית השמנת שמרו בצידנית קרה בכדי להקציף ידנית. כעת קלפו את הבננות, חצו אותן לשני חצאים שווים, צפו בסוכר חום בהיר והניחו לקרמול על גביי המנגל. חשוב: אש עדינה ולא חשופה בכדי שהסוכר לא ישרף.

הניחו בננות על גבי צלחת הגשה, מזגו מרוטב הטופי, פזרו מעט פקאנים קצוצים. לאחר שכל הצלחות מוכנות הקציפו ידנית את שארית השמנת עם אבקת הסוכר. (לוקח לזה מספר דקות עד שהנוזל מתייצב אך לא להתייאש ולהמשיך לטרוף). הוסיפו מהקצפת והגישו.


פירות צלויים ורוטב שוקולד

חומרים:

פירות טריים לפי בחירה: תותים, אננס טרי, תפוחים, אגסים, בננות וכו'

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר

300 גרם שוקולד מריר או חלב

150 מ"ל שמנת מתוקה

פונדו גרסת המנגל: פירות בשוקולדצילום: תומר אפלבאום

הצטיידו גם בפינג'אן, בכף ערבוב ובשיפודים מעץ.

ההכנה:

תחילה נכין רוטב שוקולד: בפינג'אן חממו את השמנת. לאחר שרתחה הסירו מן האש, הוסיפו את השוקולד וערבבו היטב. חיתכו ושפדו פירות לפני בחירתכם. צפו את השיפודים במעט סוכר חום וצלו אותם על המנגל. תבלו ברוטב השוקולד והגישו.

מתכון לסמורס - עוגיות סנדוויץ' עם שוקולד ומרשמלו צלוי

חומרים:
חבילה של עוגיות חמאה/וניל/פתי בר או עוגיות חמאה תבלינים שתכינו מבעוד מועד (מתכון מצורף בהמשך)
מכל נוטלה או ממרח שוקולד אחר
חבילת מרשמלו

תתחילו לדנן: סמורס, סמורס, סמורסצילום: תומר אפלבאום

ההכנה:
מורחים כל עוגייה שכבה דקה של ממרח שוקולד.
משפדים מרשמלו וצולים על המנגל.
מניחים מרשמלו צלוי על גבי הביסקוויט עם השוקולד וסוגרים בעזרת עוגייה נוספת לסנדוויץ'. מגישים.

מתכון לעוגיות חמאה מתובלות:
חומרים:
300 גרם חמאה (או מרגרינה לשומרי כשרות)
115 גרם אבקת סוכר (שקית + כף)
גרידת לימון מלימון 1
כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
קורט הל טחון
קורט מלח
4 כפות מים
335 גרם קמח (2 ו-3/4 כוסות)

ההכנה:
בקערת מיקסר מניחים חמאה, אבקת סוכר ותבלינים, מקציפים עד לקבלת קרם חלק ואחיד.

מוסיפית את גרידת הלימון והמים וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה.

לאחר מכן מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.

יוצרים כדורים קטנים מניחים על גבי תבנית אפייה ומשטחים קלות בעזרת לחיצה על כל כדור.

מכניסים לאפייה בחום 150 מעלות לכ-15 דקות (עד שמזהיבות קלות), מקררים ושומרים בקופסה אטומה.

ריקי ביטון היא שף קונדיטורית

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ