מתי בפעם האחרונה הכנתם קינוחים על המנגל?

אחרי כל הבשר הזה, הגיע הזמן לקינוחים. הפעם, במקום להביא עוד עוגה - למה שלא תכינו קינוחים על המנגל עצמו? יהיה חם וטעים

ריקי ביטון, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריקי ביטון, שף קונדיטורית אורחת

כל מה שצריך אחרי ארוחת על האש עמוסה בפיתות, חומוס, בשרים וסלטים הוא רק ביס מתוק וקליל מקינוח קטן וטוב. לטובת העניין גייסנו את הקונדיטורית ריקי ביטון שיצרה שלושה קינוחים פשוטים, טעימים ומושחתים, שמכינים אותם בסוף הארוחה, על המנגל עצמו, לכל מי שרחוקים מהמטבח הפרטי שלהם ונמצאים אי שם בפיקניק.

למתכונים נוספים ליום העצמאות

אל תתמלאו מהסטייקים, יש בננותצילום: תומר אפלבאום

בננה צלויה ברוטב טופי וקצפת

חומרים:

10 בננות

100 גרם (כחצי כוס) סוכר חום בהיר

200 גרם (כוס) סוכר לבן

30 מ"ל (2 כפות) מים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (אפשרי שמנת צמחית - פרווה)

פקאנים קצוצים וקלויים (ניתן גם פקאן סיני)

50 גרם (כחמש כפות) אבקת סוכר

הצטיידו גם בפינג'אן, קערה, מטרפה וכפות ערבוב.

ההכנה:

מתחילים בהכנת רוטב הטופי: מבשלים בפינג'אן את הסוכר הלבן והמים עד לקבלת קרמל. מוסיפים כמעט חצי מכל שמנת לטופי בזהירות ומערבבים היטב. מסירים מן האש ומניחים בצד להתקררות. את שארית השמנת שומרים בצידנית קרה בכדי להקציף ידנית. כעת קולפים את הבננות, חוצים אותן לשני חצאים שווים, מצפים בסוכר חום בהיר ומניחים לקרמול על גבי רשת המנגל. חשוב: אש עדינה ולא חשופה בכדי שהסוכר לא יישרף.

מניחים בננות על גבי צלחת הגשה, יוצקים מרוטב הטופי, מפזרים מעט פקאנים קצוצים. לאחר שכל הצלחות מוכנות מקציפים ידנית את שארית השמנת עם אבקת הסוכר (לוקח לזה מספר דקות עד שהנוזל מתייצב, אך לא להתייאש ולהמשיך לטרוף). מוסיפים מהקצפת ומגישים.

פונדו גרסת המנגל: פירות בשוקולדצילום: תומר אפלבאום

פירות צלויים ורוטב שוקולד

חומרים:

פירות טריים לפי בחירה: תותים, אננס טרי, תפוחים, אגסים, בננות וכו'

100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר

300 גרם שוקולד מריר או חלב

150 מ"ל (קצת יותר מחצי מכל) שמנת מתוקה

הצטיידו גם בפינג'אן, בכף ערבוב ובשיפודים מעץ.

ההכנה:

תחילה מכינים רוטב שוקולד: בפינג'אן מחממים את השמנת. לאחר שהשמנת רותחת מסירים מן האש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. חותכים ומשפדים פירות לפי בחירתכם. מצפים את שיפודי הפירות במעט סוכר חום וצולים אותם על המנגל. טובלים ברוטב השוקולד ומגישים.

תתחילו לדנן: סמורס, סמורס, סמורסצילום: תומר אפלבאום

מתכון לסמורס - עוגיות סנדוויץ' עם שוקולד ומרשמלו צלוי

חומרים:

חבילה של עוגיות וניל, פתי בר או עוגיות חמאה תבלינים ביתיות (מתכון בהמשך)
מכל נוטלה או ממרח שוקולד אחר
חבילת מרשמלו

ההכנה:

מורחים כל עוגייה שכבה דקה של ממרח שוקולד.
משפדים מרשמלו וצולים על המנגל.
מניחים מרשמלו צלוי על גבי הביסקוויט עם השוקולד וסוגרים בעזרת עוגייה נוספת לסנדוויץ'. מגישים.

מתכון לעוגיות חמאה מתובלות:
חומרים:
300 גרם חמאה (או מרגרינה לשומרי כשרות)
115 גרם אבקת סוכר (שקית + כף)
גרידה מלימון אחד
כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
קורט הל טחון
קורט מלח
4 כפות מים
335 גרם (2 ו-3/4 כוסות) קמח 

ההכנה:

בקערת מיקסר מקציפים חמאה, אבקת סוכר ותבלינים, עד לקבלת קרם חלק ואחיד.

מוסיפים את גרידת הלימון והמים וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה.

לאחר מכן מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.

יוצרים כדורים קטנים מניחים על גבי תבנית אפייה ומשטחים קלות בעזרת לחיצה על כל כדור.

מכניסים לאפייה בחום 150 מעלות לכ-15 דקות (עד שמזהיבות קלות), מקררים ושומרים בקופסה אטומה.

ריקי ביטון היא שף קונדיטורית

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ