בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוד חוזר הניגוב

כל הדרכים להכין חומוס ביתי

בשבוע האחרון קיבלנו תזכורת לכך שבחומוס התעשייתי יש קוליפורמים, שומן וקלוריות מיותרות. הרבה יותר פשוט להכין בבית

25תגובות
הכל טמון בגרגיר החומוס שבוחרים
תומר אפלבאום

אחת לכמה זמן, תחקיר כזה או אחר מרעיש את עולמנו ומגלה לנו את מה שעשה לרפי גינת חלק ניכר מהקריירה - הסלטים התעשייתיים בכלל והחומוס בפרט לא בריאים לנו. אותם תחקירים מדווחים כי שומן, נתרן, קלוריות והבונוס: קוליפורמים, סטרפטוקוקוס ושאר זוועות שנמצאים בסלטים, כנראה טומנים בחובם מחיר בריאותי כבד. בין אם מדובר בהפחדות סרק (כמו שחברות הסלטים היו רוצות שנחשוב) ובין אם מציאות, נזכיר חזור והזכר את מה שסבתא טענה תמיד - אין כמו האוכל הביתי.

הכנת חומוס טוב אינה עניין של מה בכך. אמנם מיד יצעדו פה מתכונים נבחרים שעל המסך ייראו כפשוטים, אך האמת היא שלהכנת חומוס נדרשים מיומנות וניסיון כדי להגיע לטעם ולמרקם הנכספים.

לפני שאתם רצים אל המזווה, ודאו קודם כל איזה גרגירי חומוס יש לכם שם בדיוק. לפי אשת המתכונים שלנו – לימור לניאדו תירוש חשוב לוודא שפולי החומוס יהיו קטנים, בעלי קליפה חלקה בצבע חום בהיר. הזן הבולגרי, הדס או הפולים האורגניים הזעירים הם הראויים ביותר. חשוב מאוד לוודא את טריותם ולקנות אותם במקום עם תחלופה גבוהה ותנאי אחסון טובים.

כמה דברים שחשוב לדעת ולהכין מראש: יש להשרות את גרגירי החומוס במים קרים למשך 24 שעות ולהחליף את מי ההשריה לפחות פעם אחת. כפי שתראו מיד במתכונים, יש כאלה המוסיפים למים אבקת אפייה או סודה לשתייה, על מנת להוסיף ריכוך נוסף של הגרגירים. במקרה כזה חשוב לשטוף אותם היטב לפני הבישול.

האם אפשר לעשות חומוס ביתי כמו בחומוסייה
אביעד הרמן

עכשיו נשאלת השאלה כמה מבשלים. לא משנה מאיזו אסכולת חומוס אתם, גרגירי חומוס יש לבשל ארוכות על אש קטנה. יש המבשלים אותם בסיר גדול, עם הרבה מים, למשך לילה שלם. לפי לימור לניאדו תירוש גם שלוש שעות בישול מספיקות להכנת המשחה. איך נדע שמוכן? הנה טיפ קטן: אפשר למעוך גרגיר מבושל בין האצבעות כדי להעריך את מידת התרככותו. אם הגרגיר נמעך לפירה רך, הוא מוכן.

הבישול הוא ללא מלח, אך אפשר להוסיף בצל, גרגירי כמון ופטרוזיליה להעשרת הטעם. חשוב לבשל את הגרגירים סמוך ככל האפשר לזמן האכילה ולטחון אותם כאשר הם חמים. מומלץ לשמור את מי בישול החומוס ולהוסיפם בהדרגה בזמן הטחינה, לקבלת טעם מתקתק.

עוד עניין שיש לתת עליו את הדעת הוא טריות הטחינה הגולמית, החיונית להשגת המרקם ומנעד הטעמים. טחינה טרייה תהיה מתקתקה, בהירה ורכה ובהתאם לכך ממרח החומוס. טחינה סמיכה יתר על המידה, כהה ובעלת טעם מריר היא באיכות נחותה או לא טרייה, תשפיע בהתאם. שמן זית סורי או נבאלי בעלי טעם דומיננטי ומרקם סמיך נחוצים להשלמת החוויה.

אז איך עושים חומוס? הנה כל הדרכים:

ראשית, נתחיל עם המתכון הבסיסי לחומוס של לימור לניאדו תירוש, עליו תוכלו להרכיב תוספות ותבשילים שונים. הנה המתכון שכל אחד צריך לדעת.

המתכון הבסיסי לחומוס
לימור לניאדו תירוש

רוצים לפתוח חומוסייה בבית? ובכן, הכירו את המתכונים של אייל שני לחומוס, מסבחה ופלאפל. הנה המתכונים

השף שחר ברנע ממסעדת "חומוס בשר" מציע דרך לעשות חומוס כמו בחומוסייה ומוסיף על זה שתי תוספות  - קציצות טלה או תבשיל פטריות טבעוני. הנה המתכונים

חומוס עם תבשיל פטריות
שירן כרמל

יועצת התזונה לימור עברון גילת ניסתה עשרות פעמים להכין חומוס בבית עד שהיא הגיעה למתכון הטוב ביותר. כעת היא מגלה את הסוד לחומוס הביתי המוצלח, הנה המתכון

חומוס בהכנה ביתית
אייל טואג

גם לרחל טלשיר יש מתכון קל ופשוט לחומוס ביתי מעולה ובריא, שעיקר כוחו מגיע דווקא בזכות שלב הפרה-הנבטה שאחרי ההשריה ולפני הבישול. מסובך? לא ממש. הנה המתכון

החומוס של רחל טלשיר
תומר אפלבאום

השף הראל זכאים מהמסעדה הטבעונית "זכאים" מגיש את המדריך ליצירת מסבחה בבית. זה לא כזה מורכב כמו שאתם חושבים. הנה המתכון

המסבחה של הראל זכאים
תומר אפלבאום

השף דוחול ספדי יצר את אחת ממנות החומוס המוכרות בישראל, במסעדתו הנצרתית דיאנא. כאן הוא מגלה איך אפשר לעשות זאת בבית

לכל מי שכל ההתעסקות עם חומוס גורמת לו לרצות לרוץ ולקנות מוכן, למתן שופן יש הצעה אחרת - שגם מקצרת זמן עבודה. כי מי אמר שהחומוס חייב להיות מחומוס? הנה ההצעה שלו עם שעועית ועוד אחד, שממש נראה כמו חומוס, רק עשוי מעדשים וזה נראה בדיוק אותו דבר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו