בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על האש קצת אחרת

דגים, ירקות וטארט פירות – השף שגיא אזולאי (מסעדת לבן) עם כמה הצעות מרעננות למנגל מוצלח בלי בשר

9תגובות
שיפודי דגים אסיאתיים
אפרת ליכטנשטט

כאשר מתחיל להתחמם, אין דבר אהוב עלי יותר מלהדליק מנגל, להזמין חברים ומשפחה ולפתוח שולחן.

עונת המנגלים מתחילה בפסח ומגיעה לשיאה ביום העצמאות ונמשכת אחר כך למשך הקיץ ועד הסתיו. אני שם לב לאחרונה לדרישה של האורחים למנגל עם פחות בשר, יותר בריא וגם צמחוני וטבעוני. לפני הקיץ כולם מנסים לשמור על המשקל ועל הדרך גם לאכול יותר בריא. "אנחנו מחפשים דרכים אחרות להכין אוכל, כך שייצא הכי טעים וגם לשמור על הבריאות", אומרים לי חדשות לבקרים. על כן, במתכונים הבאים אנחנו לקחים את ה"על האש" האהוב ומכינים ארוחה קצת אחרת עם דגים, ירקות ופירות על הגחלים.

כמה טיפים לפני שמתחילים:

חשוב לדאוג שהדגים יהיו יבשים ומרוחים בשמן זית. כמו כן, יש לשמן את הרשת היטב לפני שצולים את הדגים.

חשוב לתת לגחלים לבעור היטב ולצלות את הדגים על גחלים "לוחשות" (לבנות), כדי שהדגים לא ייראו עשויים מבחוץ ולא יהיו מוכנים מבפנים.

מומלץ להשתמש ברשת מאוד צפופה או ברשת מיוחדת לצליית דגים (כמו שצולים כבד עוף). לחובבי הז'אנר כדאי וחשוב להצטייד בפלטת דגים טובה. היא נמצאת בכל חנות ציוד למטבח ונראית כמו כף יד דקה מאוד, ובמלקחיים טובות. בנוסף מומלץ לבקש בחנות מלקחיים "אייל שני", המוכר כבר יבין אתכם.

כדי לבדוק אם הדגים מוכנים מבפנים אפשר לנעוץ סכין חדה בחלק הכי עבה של הדג ל-30 שניות ולבדוק על השפתיים בעדינות את החום של הסכין. אם הסכין חמה, הדג מוכן. אם היא קרה, הדג צריך עוד זמן צלייה. גם אם הסכין נכנסת לדג ויוצאת ממנו בקלות, סימן שהדג מוכן.

מומלץ לפזר על הגחלים גבעולים של עשבי תיבול כמו רוזמרין, תימין, מרווה ולמון גראס. זה נותן טעם מעושן מיוחד לדגים.

ועכשיו למתכונים:

"שקית הפתעות" של פילה סלמון תרד ופטריות עם סלסה אננס

פילה סלמון בשקית הפתעות
אפרת ליכטנשטט

המבורגר דג ים

המבורגר דג ים
אפרת ליכטנשטט

שיפודי דגי ים אסיאתיים

שיפודי דגי ים אסיאתיים
אפרת ליכטנשטט

סלט ירקות צלויים

ירקות צלויים על המנגל
אפרת ליכטנשטט

דגים קטנים צלויים

דגים קטנים צלויים
אפרת ליכטנשטט

טארט אננס הפוך

 

 

טארט אננס על המנגל
אפרת ליכטנשטט


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו