שיפודי דגים וירקות: מכינים על האש קצת אחרת

מי אמר שחייב סטייקים במנגל? השף מוטי דוד (מסעדת "אדום") עם כמה הצעות מרעננות לעל האש מוצלח עם דגים, ירקות ואפילו קינוח

מוטי דוד, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שיפודי דגים אסיאתיים
צילום: אפרת ליכטנשטט
מוטי דוד, שף אורח

עונת המנגלים מתחילה בפסח ומגיעה לשיאה ביום העצמאות ונמשכת אחר כך למשך הקיץ ועד הסתיו. אין מה לעשות - כשמתחיל להתחמם, אין דבר אהוב עלי יותר מלהדליק מנגל, להזמין חברים ומשפחה ולפתוח שולחן. אני שם לב לאחרונה לדרישה של האורחים למנגל עם פחות בשר אדום על האש, יותר בריא וגם בעיקר דגים. לפני הקיץ כולם מנסים לשמור על המשקל ועל הדרך גם לאכול יותר בריא. "אנחנו מחפשים דרכים אחרות להכין אוכל, כך שייצא הכי טעים וגם לשמור על הבריאות", אומרים לי חדשות לבקרים. על כן, במתכונים הבאים אנחנו לקחים את ה"על האש" האהוב ומכינים ארוחה קצת אחרת עם דגים, ירקות ופירות על הגחלים.

כמה טיפים לפני שמתחילים:

קודם כל עדיף לבחור בסלמון ובדגים טריים. כדאי גם שיהיו שיפודי מתכת.

חשוב לדאוג שהדגים יהיו יבשים ומרוחים בשמן זית. כמו כן, יש לשמן את הרשת היטב לפני שצולים את הדגים.

חשוב לתת לגחלים לבעור היטב ולצלות את הדגים על גחלים "לוחשות" (לבנות), כדי שהדגים לא ייראו עשויים מבחוץ ולא יהיו מוכנים מבפנים.

מומלץ להשתמש ברשת מאוד צפופה או ברשת מיוחדת לצליית דגים (כמו שצולים כבד עוף). לחובבי הז'אנר כדאי וחשוב להצטייד בפלטת דגים טובה. היא נמצאת בכל חנות ציוד למטבח ונראית כמו כף יד דקה מאוד, ובמלקחיים טובות. בנוסף מומלץ לבקש בחנות מלקחיים "אייל שני", המוכר כבר יבין אתכם.

כדי לבדוק אם הדגים מוכנים מבפנים אפשר לנעוץ סכין חדה בחלק הכי עבה של הדג ל-30 שניות ולבדוק על השפתיים בעדינות את החום של הסכין. אם הסכין חמה, הדג מוכן. אם היא קרה, הדג צריך עוד זמן צלייה. גם אם הסכין נכנסת לדג ויוצאת ממנו בקלות, סימן שהדג מוכן.

מומלץ לפזר על הגחלים גבעולים של עשבי תיבול כמו רוזמרין, תימין, מרווה ולמון גראס. זה נותן טעם מעושן מיוחד לדגים.

מיני מתכון לממהרים: לוקחים סלמון וחותכים לקוביות של שניים-שלושה סנטימטרים. בקערה קוצצים רוזמרין ותימין, מוסיפים שום, פלפל אדום חריף קצוץ דק. מוסיפים גרידת לימון (רק את הקליפה הצהובה ללא הלבן המר). אחר כך מוסיפים לקערה שמן זית ומערבבים עם התבלינים. מוסיפים את הסלמון ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם. משפדים על שיפודי המתכת. לאחר הצלייה אפשר להוסיף מעל מיץ לימון טרי.

ועכשיו למתכונים:

פילה סלמון בשקית הפתעות
צילום: אפרת ליכטנשטט

פילה סלמון וירקות על האש עם טריק מפתיע

המבורגר דג ים
צילום: אפרת ליכטנשטט

המבורגר דג ים

שיפודי דגי ים אסיאתיים
צילום: אפרת ליכטנשטט

שיפודי שישליק דגים ברוטב אסיאתי

ירקות צלויים על המנגל
צילום: אפרת ליכטנשטט

סלט ירקות צלויים על האש

דגים קטנים צלויים
צילום: אפרת ליכטנשטט

דגים שלמים צלויים על האש

טארט אננס על המנגל
טארט אננס על המנגלצילום: אפרת ליכטנשטט

טארט אננס על האש

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ