מתכונים למנגל טבעוני

הגיע הזמן לצאת לעצמאות קולינרית, להשתחרר מההתניה שכוללת לעיסת בשר ולהתענג על מנות פיקניק ומנגל נפלאות שלא כוללות שום מוצר מן החי. אורי שביט ושיראל ברגר, עם מתכונים לעצמאות, לא לטבעונים בלבד

אורי שביט ושיראל ברגר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נקניקיית גזר ביתית
צילום: דודו בכר
אורי שביט ושיראל ברגר

הידעתם? מנגלים מעשנים, כמויות לא נתפסות של בשר ותרבות אכילה שעוברת בטיסה את גבולות הטעם הטוב לא היו נהוגים כאן בחגיגות קום המדינה. למען האמת, הם אומצו על ידנו לפני שנים לא רבות כדרך האולטימטיבית לחגוג את יום העצמאות, כנראה כחלק מהאמריקניזציה הכללית שעברה גם על הקולינריה שלנו וחיבקה יותר מדי בעוז את מנהג הברביקיו של 4 ביולי. הבעיה – יותר ויותר אנשים מוצאים במנהג הזה טעם לפגם, אם בגלל הפגיעה בבעלי החיים, אם מתוך דאגה לבריאותם ואם בגלל הקשר המיידי בין תעשיית המזון מן החי לפגיעה בסביבה. נדמה שאין מנוס ממחשבה על שינוי, התנערות מכבלי ההרגלים והקיבעונות, יציאה לעצמאות קולינרית וחגיגה קצת אחרת – עם המון אוכל טעים ובלי טיפת בשר.

בשנים האחרונות, הנסיקה במספר הטבעונים, הצמחונים, המפחיתנים, הבריאותנים והימי-שני-ללא-בשרניים הופכת את המחשבה על יום עצמאות נטול או לפחות מופחת בשר לרלוונטית כמעט בכל בית. הרי לא תרצו לתת לאורחים הצמחו-טבעוניים שלכם להסתפק בסלטים. אז למה לא לעשות מזה שואו טעים ומפתיע שכולם ייהנו ממנו, עם חומרי גלם קצת שונים מהצפוי? השפית שיראל ברגר מציעה ארבע מנות שיתאימו בדיוק למשימה ואני ממליצה ללכת מראש על כמויות גדולות יותר, כי ברגע האמת גם אוהבי בשר מושבעים יתנפלו עליהן, מניסיון.

סלט תפוחי אדמה, סלרי וזיתים עם איולי שרי

סלט תפוחי אדמה, סלרי וזיתים עם איולי שרי
צילום: דודו בכר

נקניקיית גזר ביתית א-לה מיס קפלן

נקניקיית גזר ביתית
צילום: דודו בכר

ארטישוק ירושלמי צלוי בגחלים

ארטישוק ירושלמי צלוי
צילום: דודו בכר

סלט עדשים שחורות עם צימוקים ושקדים

סלט עדשים שחורות עם צימוקים ושקדים
צילום: דודו בכר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ