שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
עכבר העיר
המבורגר דג על הגריל
עצמאות יצירתי. המבורגר דג על הגרילצילום: אפרת ליכטנשטט
עכבר העיר

בחג המנגל הלאומי מתקבצים כל המנפנפים במרפסות, בצמתים ובכל פיסת דשא פנויה. זהו טבעו של חג הנפנופים הרשמי. חלקנו מעדיפים בשר פשוט ונקי על האש וחלקנו אוהבים מנה עסיסית ששוכבת במרינדה שעות. בין אתם חוגגים בבית או בין אם שוכנעתם לצאת לפיקניק משפחתי, תוכלו למצוא כאן מתכון מיוחד שישדרג לכם את החג ויוסיף טעם טוב לעשן באוויר.

» יום העצמאות 2019 - לכל האירועים
» מתכונים טבעונים ליום העצמאות
» מתכוני סלטים ליום העצמאות
» מסיבות יום העצמאות ברחבי הארץ
» הופעות יום העצמאות: כל במות הבידור
» מה עושים עם הילדים ביום העצמאות?

שיפודי חלקי פנים
באדיבות השף סהר רפאל 

מצרכים:

300 גרם כבד בקר
300 גרם שקדי עגל
300 גרם לב עגל
10 שיפודי ברזל או עץ
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
3 שיני שום כתוש
1/4 כוס שמן זית
200 גרם עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבשר לקוביות ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ואת שמן הזית. מערבבים היטב ומשאירים במרינדה כשעתיים לפחות.
2. משפדים את הבשר לסירוגין: שקדי עגל, לב וכבד, וביניהם ניתן לשפד עגבניות שרי או להגיש עגבניות צלויות בגריל ליד. אם משתמשים בשיפודי עץ, מומלץ להשרות אותם במים כחצי שעה לפני השימוש על מנת שלא ישרפו על הגריל.  

שיפוד חלקי פנים
לא מוותרים על אף חלק. שיפוד חלקי פניםצילום: יסמין ואריה

קבב טלה מנצח
באדיבות דוחול ספאדי

מצרכים:

1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך)
1 בצל יבש קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 כפיות גדושות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט טחון
100 גרם צנוברים קלויים
12 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

1. קוצצים או טוחנים את הבשר, וקוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה. אפשר לטחון את הבשר גס במכונה ולקצוץ הלאה יחד עם הבצל והפטרוזיליה בסכין.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ולשים עד שנוצרת מסה אחידה וגמישה, כמו בצק. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים.
3. יוצרים 12 כדורים, משפדים על מקלות הקינמון ומהדקים בכוח, כדי שהקציצה לא תתפרק.4. צולים את השיפודים על גריל פחמים, כשמקל הקינמון הנקי פונה אל מחוץ לגריל (אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות,  כ-12 דקות). 

קבב טלה של דוחול ספאדי
זה לא עצמאות בלי. קבב טלה של דוחול ספאדיצילום: יורם אשהיים

המבורגר דג
באדיבות השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום
מומלץ להכין את ההמבורגר עד מידה של מדיום-מדיום וול, מה ששומר על הקציצה עסיסית

מצרכים:

6 לחמניות המבורגר
1 חציל פרוס לפרוסות דקות
2 פלפלים חתוכים לפרוסות
חופן עלי חסה טרייה
1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
מיונז

להמבורגר:

1 ק"ג דג ים (מוסר\לוקוס\דניס) נקי מעור ועצמות, קצוץ דק עם סכין
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
שליש כפית כמון
3 כפות שמן זית
2 כפיות מלח דק
שליש כפית פלפל שחור גרוס
גרידה מ-3 לימונים
חצי כף רוטב צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

1.מערבבים בקערה היטב את כל החומרים ולשים כ-3-4 דקות
2. מייצרים קציצות של 140-160 גרם ומכניסים לקירור לפחות לשעתיים
3. באותו זמן מניחים פרוסות של חציל, בצל סגול ופלפלים מתובלים בשמן זית ומלח וצולים גם כ-2 דקות מכל צד. בלחמניית המבורגר מורחים כפית של מיונז, מניחים פרוסות של חסה, בצל, חציל ופלפלים ומגישים.

המבורגר דג של אלרן בוזגלו
גם הילדים יאהבו. המבורגר דג של אלרן בוזגלוצילום: אפרת ליכטנשטט
הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ