אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ליד הבשר: מתכוני סלטים ליום העצמאות

סלק מתובל, קינואה וירקות צרובים, זוקיני בניחוח מנטה וכרובית אהובה בטחינה - אף מנגל לא שלם בלעדיהם ואין פיתה שתסרב להם. קבלו מתכוני סלטים מנצחים שילוו את הבשר בבטחה

תגובות
קלי קלות. סלט סלק עם כוסברה ולימון כבוש
אפרת ליכטנשטט

חג הניפנופים קרב ובא והגיע הזמן לתכנן מה יגנוב את ההצגה על השולחן הצבעוני של הפיקניק המשפחתי. בכל מה שקשור ליום העצמאות הבשר הוא העיקר, אך אל לנו לשכוח את התוספות הטעימות שיכולות להגיע ליד ולהפוך את הביס או הפיתה למיוחדים וממכרים במיוחד. החל מתחתיות ארטישוק חמצמצות וקראנצ'יות שניתן להכין על המנגל, ועד הקלאסיקה בדמות כרובית בטחינה שתוכלו להתאמן עליה בבית כבר מהיום - כל הסלטים והתוספות שישדרגו לכם את המנגל השנתי.

» יום העצמאות 2018 - לכל האירועים
» מתכונים טבעונים ליום העצמאות
» מסיבות יום העצמאות ברחבי הארץ
» הופעות יום העצמאות: כל במות הבידור
» על האש: כל המתכונים ליום העצמאות
» מה עושים עם הילדים ביום העצמאות?

3 סלקים
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס כוסברה קצוצה
לימון כבוש (לקנות מוכן)

לרוטב:

2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
כף חומץ טבעי
כפית גדושה של סוכר חום
מלח ופלפל

הוראות הכנה:

1. עוטפים את הסלקים בנייר כסף.
2. מכניסים לתנור ב-180 מעלות לשעה וחצי, ניתן לבדוק עם מזלג שהסלק רך.
3. מוציאים ומקלפים את הסלקים, וחותכים לקוביות של 1 ס״מ.
4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחדיו.
4. מניחים את כל מרכיבי הסלט (מלבד הלימון הכבוש) בקערה ומוסיפים את הרוטב.
5. יש לשמור במקרר עד להגשה, ניתן להוסיף מלמעלה את הלימון הכבוש להוספת טעמים.

כרובית בטחינה 
באדיבות השף דוחול ספאדי

מצרכים:

1 ראש כרובית
1 כוס טחינה גולמית
שמן זית לטיגון
1/4 כוס מיץ לימון
מלח
כף חומץ רגיל
3/4 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומשרים בקערת מים עם מעט חומץ. שוטפים, מסננים ומניחים בצד ליבוש.
2. מחממים שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך במחבת. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם מתרככים ומשחימים. מניחים לייבוש קצר על נייר סופג.
3. מערבבים את הטחינה הגולמית עם הלימון והמלח. מוסיפים 3/4 כוס מים קרים כדי לדלל אותה.
4. מניחים את פרחי הכרובית המטוגנת בצלחת, יוצקים עליהם את הטחינה ומערבבים היטב.

קינואה וירקות צרובים בטחינה וסילאן
באדיבות רשת אספרסו בר

מצרכים:

תמיד באה טוב. כרובית בטחינה
יורם אשהיים

1  גזר
1 בצל סגול
3 פטריות פורטבלו בינוניות
2 כוסות של קינואה
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור נענע קצוצה
שמן זית מיץ לימון
מלח פלפל
1/2 כוס טחינה
1/2 כף סילאן

אופן ההכנה:

1. מרתיחים ארבע כוסות מים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה, עד לספיגה מוחלטת של המים בדגנים.
2. חותכים את הירקות לפרוסות דקות ומטגנים אותם קלות על המחבת עם מעט שמן זית.
3. מערבבים את הקינואה עם פטרוזיליה ונענע.
4. מערבבים את הטחינה והסילאן יחדיו, ומוזגים מעל התערובת.

סלט זוקיני שני צבעים בניחוח מנטה
 באדיבות השף אבי אביטן 

מצרכים:

הצד הבריא יותר של החג. קינואה וירקות צרובים
כפיר חרבי

5 זוקיני ירוק
5 זוקיני צהוב
100 גרם פיצוחים קלויים - גרעיני חמניה וגרעיני דלעת
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
חופן עלי נענע

אופן ההכנה:

1. חותכים את הזוקיני לרצועות ומרחיקים את החלק הפנימי
2. מתבלים בשמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.
3. צולים בתנור כעשר דקות בחום של 200 מעלות.
4. מצננים, מוסיפים את עלי המנטה והפיצוחים, ומגישים.

*#