אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שדרוג ברגע: מרינדות מיוחדות ליום העצמאות

צלעות בסגנון ערבי, דגים בסגנון תאילנדי, סינטה בתיבול כחול לבן, או rub אמריקאי/קמבודי. ארבעה מתכונים למנגל מיוחד

תגובות
רוטב סאטה
תומר אפלבאום

יום העצמאות כבר מעבר לפינה, וחובבי הבשר מתחילים להתכונן במרץ. אחרי שביררתם איפה קונים בשר, מצאתם את המקום המושלם ל"על האש" וארגנתם את כל הסלטים והתוספות, הגיע הזמן להתעסק בעיקר - המנגל עצמו. ביקשנו מארבעה שפים מובילים את הטיפים והמתכונים שלהם למרינדות מושלמות, שיחמיאו לנתחים ויתבלו את ברביקיו יום העצמאות של כולנו.

» אירועי יום העצמאות
» מסיבות יום העצמאות 2019
» מתכונים לעל האש

בנגקוק היט: מרינדה אסייתית של מינה טומיי, שף משה בדישי

"המטבח האסייתי משופע בשיטות רבות לטיפול בדגים על הגריל או על אש גלויה. בחרתי במתכון עם תיבול שמושפע מהמטבחים האסייתיים הקלאסיים תאילנד והודו, שני מטבחים שאהובים מאוד על החך הישראלי. המתכון המובא כאן עשוי מחומרי גלם זמינים במיוחד, בעבור שמאסו בטעמי הבשר".

משרה רטובה לדג בסגנון תאילנדי

מצרכים:

2 גבעולי למון גראס טרי קצוצים דק
2 שיני שום
פלפל צ'ילי אדום אחד קצוץ
ליים אחד סחוט
7 כפות פיש סוס (רוטב דגים)
כפית נענע קצוצה
כפית כוסברה קצוצה
פילטים של דג דניס

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל מצרכי המרינדה יחד.

2. משרים את הפילטים של הדג בתוך המרינדה לשעתיים וצורבים על הגריל.

אמריקן סטייל: תערובת ה-rub של אורי מרמלשטיין

"מדינות רבות מתהדרות בתערובת התבלינים שלהן אבל ארצות הברית מתגאה בתערובת ה-rub", אומר אורי מרמלשטיין. "אלה תערובות המכילות תבלינים ועישבי תיבול בצורת צבירה רטובה או יבשה, שמושחים בהן את נתח הבשר לפני הצלייה על האש. תפקיד הrub בעיקר להוסיף טעם, צבע וגימור של קראסט מגרה. התערבות הרטובות משמשות כמשרות או מרינדות. הן מתאימות לנתחים שזקוקים לבישול ארוך ולא סובלים מהתייבשות."

Rub בסגנון קמבודי (מתאים לברווז, הודו, לשון עגל)

מצרכים:

שליש כוס סוכר חום
שליש כוס רוטב דגים
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות שמן קנולה
14 שיני שום קצוצות דק דק
4 ענפי למון גראס
2 שאלוט קצוץ
2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קצוץ
כף מלח גס
2 כפות מיץ לימון
1/4 כף צ'ילי קצוץ

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כול החומרים היבשים בנפרד ומגלגלים בהם את הבשר.

2. מערבבים בנפרד והיטב את החומרים הרטובים, ומברישים אותם על הבשר כל חצי שעה בזמן הצלייה.

מרינדה כחול לבן: של שף חיים סבג מקייטרינג מעשייה

"כמה טיפים שצריך לדעת: חשוב להקפיד על גחלים באיכות טובה, גדולים ושלמים שלא יגמרו מהר מידי; יש להעלות את הבשר על הגריל כ-20 דקות (לפחות) אחרי שיא החום, ולשמור על מרחק של לפחות 5-6 ס"מ בין הגחלים לבשר; ואת המלח כדאי לפזר רק כשהבשר על הגריל (ולא בעת הכנת המרינדה).

"משרה "ארצישראלית" לסינטה (1 ק"ג)

מצרכים:

2 כפות דבש
3 כפות חרדל גרגירים
2 כפות קונפי שום (שיני שום שבושלו בשמן זית על אש נמוכה, עד להתרככות מוחלטת)
1 צ'ילי אדום קצוץ
כף עלי מרווה קצוצים
רבע כוס שמן זית עדין
כפית פלפל סצ'ואן טחון

אופן ההכנה:

1. מועכים את קונפי השום, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

2. מושחים את הבשר בתערובת, מצפים ומשאירים לילה במקרר.

3. חותכים לסטייקים וצורבים על הגריל.

בסגנון ערבי: יוסף זוזו חנא מסעדת מגדלנה

"המטבח הערבי ניחן בשפע רב של תבלינים מבושמים, המתאימים בעיקר לצלייה של נתחים על אש גלויה או על גריל. במסעדה שלנו, שנתמכת בעיקר ביבול מקומי ובחומרי גלם זמינים מהסביבה, הסוד הוא בעיקר בתערובות התבלינים והשילוב המיוחד ביניהן".

מרינדה לצלעות טלה או שישיליק כבש (הכמויות מיועדות לק"ג בשר)

1 כוס שמן זית
חצי כף רוזמרין
חצי כפית טימין
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית סומק
חצי כפית זרעי שומר

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל המצרכים.

2. משרים את נתח הבשר במשך חצי שעה במקרר, כשהוא עטוף בניילון נצמד. לאחר הקירור, מעסים את הבשר עם המרינדה ומחזירים לעוד שעה נוספת במקרר.

3. אחרי שעה, הבשר מוכן לצלייה.

כתבות שאולי פספסתם

*#