אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בפיתה או בצלחת: מתכוני על האש

לכבוד יום העצמאות בשארה חינאווי מנדב מתכונים ועצות לכל מה שקשור לבשרים על האש: החל משלב הרכישה ועד לרגע שלפני האכילה

תגובות
קבב בפיתה אצל "שמואל" בשוק הכרמל, מחפשים מקומות שיכירו להם את "המטבח הישראלי" בצורה ממצה
דודו בכר

קצת אחרי שמניפים את הדגלים וחגיגות יום העצמאות נפתחות רשמית, מתחיל עם ישראל לחשוב על המאפיין המרכזי של החג: המנגל. חלקנו יודעים בדיוק איך לגשת לעניינים בכל הנוגע לענייני הגריל, ויש מי שזקוק להדרכה. לצורך כך פנינו לבשארה חינאווי, מרשת "חינאווי אטליז ומעדני בשר", וביקשנו הסבר מפורט על כל השלבים שלפני, תוך כדי ואחרי העל האש.

חינאווי בחר להכין לקראת יום העצמאות ארבעה סוגים שונים של קבבים ועל הדרך הוא מנדב לנו כמה מתכונים מומלצים ומסביר מה לבקש מהקצב, איך לעבוד עם הבשר, מהו התיבול המוצלח ביותר ואיך לטפל בבשר בעודו מתבשל על האש.

» יום העצמאות 2018 - לכל האירועים
» כל המתכונים ליום העצמאות 2018
» הנפנוף המושלם: טיפים למנגל מנצח
» סלטים מומלצים ליום העצמאות
» מסיבות יום העצמאות בתל אביב

הקבב של חינאווי

חומרים ל-25 מנות:

1 ק"ג בשר כבש טחון
1 בצל קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
1/3 כוס צנוברים קלויים
מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים ומתבלים. כדאי לטעום כדי לתקן תיבול.
2. כדי שיהיה קל לעבוד עם התערובת כדאי מאוד לקרר אותה במקרר ו/או ליצור את קציצות הקבבים ואז לקרר את הקציצות המוכנות.
3. לאחר הקירור מעלים את הקבבים על המנגל החם לכ-5 דקות מכל צד. יש להמנע מצליית יתר.

הסוד טמון בקירור התערובת. קבב על הגריל
\ Daniel Reiner | Dreamstime.com

עראייס: קבב בפיתה

חומרים ל-25 מנות:

1/2 ק"ג תערובת מתובלת לקבב, עם בצל ופטרוזיליה
5 פיתות

אופן ההכנה:

1. פורסים את הפיתות למרובעים או שמשאירים אותן שלמות.
2. ממלאים את הפיתות בתערובת הקבב - יוצרים מעין סנדביץ'.
3. קולים את הפיתות הממולאות בטוסטר או שצולים אותן על גריל גחלים.

קבב רומני

חומרים ל-25 מנות:

1 ק"ג בשר כבש טחון
1 בצל מגורר על פומפיה גסה
1/2 צרור פטרוזליה קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה
1 כפית סודה לשתיה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים ומתבלים. כדאי לטעום כדי לתקן תיבול.
2. כדי שיהיה קל לעבוד עם התערובת כדאי מאוד לקרר אותה במקרר ו/או ליצור את קציצות הקבבים ואז לקרר את הקציצות המוכנות.
3. לאחר הקירור מעלים את הקבבים על המנגל החם לכ-5 דקות מכל צד. יש להמנע מצליית יתר.

קבב יפואי

חומרים ל-25 מנות:

חצי ק"ג בשר כבש טחון
400 גרם שפונדרה טחונה
100 גרם שומן כבש
פרוסה עבה של לחם לבן מושרה במים קרים וסחוטה
1 בצל קצוץ
1/2 צרור פטרוזליה קצוץ דק
חצי כפית קינמון טחון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל החומרים ומתבלים. כדאי לטעום כדי לתקן תיבול.
2. כדי שיהיה קל לעבוד עם התערובת כדאי מאוד לקרר אותה במקרר ו/או ליצור את קציצות הקבבים ואז לקרר את הקציצות המוכנות.
3. לאחר הקירור מעלים את הקבבים על המנגל החם לכ-5 דקות מכל צד. יש להמנע מצליית יתר.

*#