5 מתכוני סלטים ליום העצמאות

סלק מתובל, קינואה וירקות צרובים, זוקיני בניחוח מנטה וכרובית אהובה בטחינה - אף מנגל לא שלם בלעדיהם ואין פיתה שתסרב להם. מתכוני סלטים מנצחים שילוו את הבשר בבטחה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט זוקיני בניחוח מנטה
צילום: אילן נחום

חג הניפנופים קרב ובא והגיע הזמן לתכנן מה יגנוב את ההצגה על השולחן הצבעוני של הפיקניק המשפחתי. בכל מה שקשור ליום העצמאות הבשר הוא העיקר, אך אל לנו לשכוח את התוספות הטעימות שיכולות להגיע ליד ולהפוך את הביס או הפיתה למיוחדים וממכרים במיוחד. החל מתחתיות ארטישוק חמצמצות וקראנצ'יות שניתן להכין על המנגל, ועד הקלאסיקה בדמות כרובית בטחינה שתוכלו להתאמן עליה בבית כבר מהיום - כל הסלטים והתוספות שישדרגו לכם את המנגל השנתי.

מתכונים מנצחים לעראייס, קבב, סטייק ושיפודים
כל הסלטים שישדרגו לכם את המנגל
קינוחים למנגל: חמישה מתכונים מפתיעים
מתכונים מעולים למנגל צמחוני וטבעוני
5 סלטים למנגל של שף גיא מלכה

קוביות סלק עם לימון כבוש וכוסברה
של השף מוטי דוד

מצרכים:

3 סלקים
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס כוסברה קצוצה
לימון כבוש (לקנות מוכן)

לרוטב:

2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
כף חומץ טבעי
כפית גדושה של סוכר חום
מלח ופלפל

הוראות הכנה:

1. עוטפים את הסלקים בנייר כסף.
2. מכניסים לתנור ב-180 מעלות לשעה וחצי, ניתן לבדוק עם מזלג שהסלק רך.
3. מוציאים ומקלפים את הסלקים, וחותכים לקוביות של 1 ס״מ.
4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחדיו.
4. מניחים את כל מרכיבי הסלט (מלבד הלימון הכבוש) בקערה ומוסיפים את הרוטב.
5. יש לשמור במקרר עד להגשה, ניתן להוסיף מלמעלה את הלימון הכבוש להוספת טעמים.

סלט סלק של אלרן בוזגלו
צילום: אפרת ליכטנשטט

כרובית בטחינה
באדיבות השף דוחול ספאדי

מצרכים:

1 ראש כרובית
1 כוס טחינה גולמית
שמן זית לטיגון
1/4 כוס מיץ לימון
מלח
כף חומץ רגיל
3/4 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומשרים בקערת מים עם מעט חומץ. שוטפים, מסננים ומניחים בצד לייבוש.
2. מחממים שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך במחבת. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם מתרככים ומשחימים. מניחים לייבוש קצר על נייר סופג.
3. מערבבים את הטחינה הגולמית עם הלימון והמלח. מוסיפים 3/4 כוס מים קרים כדי לדלל אותה.
4. מניחים את פרחי הכרובית המטוגנת בצלחת, יוצקים עליהם את הטחינה ומערבבים היטב.

כרובית בטחינה
צילום: יורם אשהיים

קינואה וירקות צרובים בטחינה וסילאן
באדיבות רשת אספרסו בר

מצרכים:

1  גזר
1 בצל סגול
3 פטריות פורטבלו בינוניות
2 כוסות של קינואה
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור נענע קצוצה
שמן זית מיץ לימון
מלח פלפל
1/2 כוס טחינה
1/2 כף סילאן

אופן ההכנה:

1. מרתיחים ארבע כוסות מים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה, עד לספיגה מוחלטת של המים בדגנים.
2. חותכים את הירקות לפרוסות דקות ומטגנים אותם קלות על המחבת עם מעט שמן זית.
3. מערבבים את הקינואה עם פטרוזיליה ונענע.
4. מערבבים את הטחינה והסילאן יחדיו, ומוזגים מעל התערובת.

קינואה וירקות צרובים
צילום: כפיר חרבי

סלט זוקיני בשני צבעים בניחוח מנטה
באדיבות השף אבי אביטן 

מצרכים:

5 זוקיני ירוק
5 זוקיני צהוב
100 גרם פיצוחים קלויים - גרעיני חמניה וגרעיני דלעת
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
חופן עלי נענע

אופן ההכנה:

1. חותכים את הזוקיני לרצועות ומרחיקים את החלק הפנימי
2. מתבלים בשמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם.
3. צולים בתנור כעשר דקות בחום של 200 מעלות.
4. מצננים, מוסיפים את עלי המנטה והפיצוחים, ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ