3 מתכונים טבעוניים ליום העצמאות

שווארמה מתובלת ומענגת, תבשיל חומוס מעודן וסינייה ירקות על הגריל - שלושה מתכונים טבעונים מנצחים שיגרמו לכל אוכלי הבשר לבקש טעימה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שווארמה טבעונית של ננה שרייר
צילום: אתגר מואיל

כמו רוב החגים בלוח השנה העברי, גם יום העצמאות. סובב סביב העניין החשוב והמרכזי בחיינו - אוכל. למרות שהחג הוא תהילתם של הקרניבורים, גם טבעונים יכולים לנצל את נפלאות המנגל וליהנות ממנות מלאות טעם ואופי. כדי להצליח לנצל את היום ולזלול כמו שצריך, אספנו שלושה מתכונים קלילים ויצירתיים שניתן להכין בבית או בשטח. 

מתכונים מנצחים לעראייס, קבב, סטייק ושיפודים
כל הסלטים שישדרגו לכם את המנגל
קינוחים למנגל: חמישה מתכונים מפתיעים
מתכונים מעולים למנגל צמחוני וטבעוני
5 סלטים למנגל של שף גיא מלכה

שווארמה טבעונית
באדיבות ננה שרייר

ניתן להכין את המנה בבית ולחמם בשטח על נייר כסף פרוס על המנגל. הנייר יכול לשמש לצלייה של ירקות נוספים, טופו ועוד.

מצרכים:

קילו סייטן חתוך לרצועות שווראמה לא עבה מדי ולא דק מדי
2 כוסות שמן חמניות
כף פפריקה מתוקה
כף שום כתוש
כף קארי
כף מלח
כף קייג'ין
כף חוואייג'
כפית כמון 
כף ראס אל חנות

לטיגון:

2 כפות טחינה
שמן זית
בצל חתוך לרצועות

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים במקרר לחצי יום לספיגת הטעמים.
2. מחלקים למנות ומקפיצים כל מנה על מחבת חמה עם שמן זית, שתי כפות טחינה ורצועות בצל. 
3. מגישים על לאפה ובצד סלט כרוב.

צילום: אתגר מואיל

תבשיל חומוס לימוני עם טריק שמחליף צלחת
באדיבות לין אייש 

את החומוס המתובל מתחילים להכין בבית, מצרפים אליו את תערובת התבלינים ושאר הירקות ואורזים בנייר אפייה המגובה בנייר כסף. כשמגיעים לשטח צולים על המנגל את האריזה. 

מצרכים:

1/4 בצל לבן או 3 בצלצלי שאלוט
1 כוס גרגרי חומוס, מושרים ומבושלים עד ריכוך
2 שיני שום חצויות
4 עגבניות שרי פלפל חריף לפי הטעם
4 פרוסות לימון, דקות
4 פרחי כרובית
קורט מלח קורט פלפל שחור
2-3 כפות שמן זית לתיבול

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת לטמפרטורה גבוהה, מוסיפים כף שמן זית ואת הבצל ומטגנים במשך חצי דקה. מוסיפים את הלימון, מטגנים למשך מספר שניות ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים לקערה את השום החצוי, החומוס והפלפל החריף ומערבבים קלות. את עגבניות השרי מועכים פנימה בעזרת האצבעות ליצירת רוטב לתבשיל (זהירות, משפריץ) ומערבבים שוב.
3. מוסיפים כף שמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מעבירים את תכולת הקערה למרכז נייר אפייה, אוספים את קצוות הנייר כלפי מעלה וסוגרים בתנועה סיבובית. עוטפים את נייר האפייה בנייר אלומיניום.
4. מתבלים את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל שחור, אורזים בקופסה אטומה ויוצאים למנגל.
5. בשטח: מניחים את התבשיל הארוז על רשת המנגל שחומם לחום בינוני ולאחר 10 דקות מניחים את הכרובית על רשת נקייה. צולים את תבשיל החומוס והכרובית במשך 10 דקות נוספות.
6. להגשה: פותחים את נייר הכסף והאפייה (נזהרים מהאדים), מוסיפים פנימה את הכרובית מפרקים קצת עם מזלג ואוכלים. אם מביאים קצת טחינה מהבית ומזלפים על התבשיל - החגיגה שלמה, ואפילו לא צריך צלחת. 

צילום: עופר רביבו סטודיו

סינייה ירקות על המנגל
באדיבות עמרי סיבול

מצרכים:

3 עגבניות חתוכות לקוביות
כרובית מפורקת לפרחים בינוניים
2 בצלים סגולים חתוכים גס
5-6 כפות טחינה
מיץ מחצי לימון בינוני
שן שום כתושה
מעט מלח
חופן עלי פטרוזיליה, טימין או נענע קצוצים
כף מים קרים 

הוראות הכנה:

1. משפדים את הירקות ומורחים עליהם מעט שמן זית עם מעט מלח גס.
2. מניחים את השיפודים על המנגל וצולים את הירקות עד שהם מתרככים מעט, אך עדיין שומרים על הפריכות. 
3. בקערה נפרדת מערבבים את הטחינה עם שאר המרכיבים: מיץ לימון, השום הכתוש, מלח, עשבי תיבול ומים קרים
4. בעזרת כף או מברשת מורחים את הירקות על השיפוד ומחזירים לסיבוב שני על האש עד שהטחינה מתגבשת מעט.
5. מורידים מהאש, מומלץ להגיש עם סלט עשבים ופלפל חריף. בתיאבון.

צילום: עמרי סיבול

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ