יום העצמאות 2021: מתכוני סלטים לעל האש של עומר מילר

לכבוד יום העצמאות התגייס השף עומר מילר להכין איתנו סלטים שכיף לאכול ליד המנגל. 6 מתכונים מנצחים לסלטים לעל האש

עומר מילר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט אפרסקים צלויים עם גבינה ועלי רוקט
סלט עשבים עם אפרסקים צלוייםצילום: Asya Nurullina / Shutterstock

הכוכב האמיתי של יום העצמאות הוא המנגל, אבל רבים מהמנפנפים אוהבים ללוות את הבשרים במבחר סלטים. טריות, טעמים עזים וחומרי גלם רעננים הם לב ליבו של המטבח הישראלי. לכבוד יום החג הלאומי ראינו לנכון לעזור למלווים הרשמיים של הברביקיו לקבל את התהילה לה הם ראויים.

מתכונים מנצחים לעראייס, קבב, סטייק ושיפודים
כל הסלטים שישדרגו לכם את המנגל
קינוחים למנגל: חמישה מתכונים מפתיעים
מתכונים מעולים למנגל צמחוני וטבעוני
5 סלטים למנגל של שף גיא מלכה

לצורך המשימה הלאומית גייסנו את השף עומר מילר שגם כתב בעבר את הספר 'מטבח ישראלי' מבית 'על השולחן'. מילר, יליד אשל הנשיא, מחובר בנפשו למטבח הישראלי ושם לו למטרה הוציא את המיטב מהטעמים שיש כאן בסביבה. לכבוד יום העצמאות מילר הכין איתנו שישה סלטים שאפשר להכין בבית מבעוד מועד או לרקוח ליד המנגל, והם משלימים את מלאכת הנפנוף והופכים את העל האש הפשוט לארוחה מושלמת.

מתכון: סלט עשבים עם גבינת פטה כבשים ואפרסקים צלויים

סלט קיצי ומרענן שניתן להרכיב מכל שילוב של עלים ירוקים וטעימים שאתם אוהבים ורואים לנכון ליהנות מהם בארוחה.

רכיבים ל- 4-6 מנות:

צרור עלי רוקט (כ-400 גרם)
חצי כוס של עלי אורגנו טרי, עלי נענע ועלי גרגיר נחלים
צרור עלי תרד
1 אנדיב
1 לימון
שמן זית
מלח ופלפל
4 אפרסקים
1 גליל גבינת פטה כבשים (או לחילופין: סנט מור או צפתית מגורדת)

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל עשבי התיבול, מוסיפים חתיכות של עלי אנדיב, מפוררים את הגבינה ומערבבים שוב. מתבלים במעט שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.

מכינים את האפרסקים: משרים במשך שעתיים חצאי אפרסקים במרינדה של יין לבן, מלח, פלפל, סוכר, שום, נענע ואורגנו יבשים. לאחר ההשרייה צולים את האפרסקים על גריל פחמים (או לחילופין עוטפים בנייר כסף ומניחים בתנור).

את האפרסקים החמים מניחים על סלט העלים ומגישים לפני שמתקרר.

מתכון: סלט חצילים קלויים

סלט שלא דורש יותר מדי עבודה אבל מאפשר להוציא את המיטב מטעמו של החציל. מי שממש רוצה, יכול גם להוסיף ולשדרג את העניין עם קוביות גבינת פטה מעל.

רכיבים:

1 חציל לסועד
שמן זית
יוגורט עיזים 3%
טחינה גולמית
סילאן
פלפל ירוק חריף
2 עגבניות
עלי אורגנו/זעתר טריים
בצל ירוק חתוך ל"שיערות" דקיקות

אופן ההכנה:

קולים את החצילים על האש או על הגז. לאחר שהחצילים מתקררים מנקים אותם מהגרעינים וקוצצים את "בשר החציל" באופן גס מאוד. מעבירים את החצילים לצלחת, מזלפים שמן זית מעל, יוגורט, את הטחינה הגולמית ואת הסילאן. קוצצים את הפלפל הירוק החריף (ניתן להשרות אותו מבעוד מועד במעט שמן זית לקבלת שמן מיוחד) ומוסיפים אותו מעל החצילים. סוחטים את העגבניות מעל החצילים כך שרק גרעיני העגבנייה ייכנסו אל הסלט, מוסיפים את "שיערות" הבצל הירוק ומסיימים את הסלט עם עלי הזעתר או האורגנו הטריים.

חציל קלוי על הגזצילום: תומר אפלבאום

מתכון: סלט בצל ירוק

מנה שמגיעה מהמטבח הערבי ומדגישה כל כך את הטעם החמצמץ והאופייני לו. חובבי הבצל ישמחו להכיר את הטעם מכיוון מעט שונה.

רכיבים:

צרור בצל ירוק
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
10 גרגירי כמון
שמן זית
פלפל ירוק חריף
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל הירוק ומעבירים לקערה. אל הבצל מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, שמן זית, גרגירי הכמון, פלפל ירוק חריף קצוץ דק ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים הכל היטב ומגישים על צלחת קפואה, לשמירה על פריכות ורעננות הבצל.

מתכון: סלט פלפלים קלויים

סלט ים תיכוני מושלם, שנושק כמעט לכל מטבח שיושב על אגן הים התיכון, בייחוד אם מחליטים להוסיף אליו חתיכת סרדין, גבינה רכה או מניחים אותו על לחם וזוכים ליופי של ברוסקטה.

רכיבים:

פלפלים אדומים וצהובים (לפי חישוב של פלפל אחד לאדם)
חומץ בלסמי
מלח ים גס
שמן זית
אורגנו טרי
1 שן שום טרי
טימין טרי

אופן ההכנה:

שורפים על האש (או על הגז) את הפלפלים. מכניסים את הפלפלים בעודם חמים לשקית ניילון או מניחים בסיר עם מכסה למשך חצי שעה על מנת שהחום והאדים יהפכו את קילופם לנוח. כעבור חצי שעה מוציאים את הפלפלים וקולפים אותם בקלות. פורסים את הפלפלים לרצועות ומניחים על צלחת. מעל הצלחת מזלפים חומץ בלסמי, מעט מלח גס ושמן זית, מוסיפים את עלי האורגנו הטריים ומערבבים. פורסים את השום הטרי לרצועות דקות מאוד, ממש בעובי של דף נייר, ומוסיפים לסלט (אם ישנו קושי בחיתוך כה דק, ניתן להוסיף שום כתוש במקום). את הכנת הסלט מסיימים עם עלי טימין טריים.

פלפלים קלוייםצילום: תומר אפלבאום

מתכון: סלט קישואים צרובים

סלט שמשחק עם הקישואים ועם תערובת שמעט מזכירה סלט ירוק קצוץ ורגיל, אבל יוצרת צלחת שקשה להישאר אדישים אליה.

רכיבים:

קישואים עגולים (לפי חישוב של שני קישואים לאדם)
שמן זית
חצי  לימון
מלח ים
1 בצל סגול
1 עגבנייה
צרור בצל ירוק
פלפל חריף ירוק
נענע
1 כפית גרידת לימון
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

פורסים את הקישואים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר וקולים על האש (או על מחבת פסים) עד שהם חרוכים ורכים. לאחר שהקישואים מתקררים מתבלים אותם בשמן זית ומיץ לימון ומסדרים על צלחת וזורים מעל מלח גס בנדיבות. בקערה נפרדת מערבבים יחד בצל סגול קצוץ דק, עגבניה קצוצה, בצל ירוק קצוץ, פלפל חריף קצוץ דק, נענע, גרידת לימון, מעט שמן זית ומיץ לימון. את כל התערובת שנוצרה בקערה מפזרים מעל הקישואים ולא שוכחים את הרוטב. ברגע האחרון וממש רגע לפני ההגשה, על מנת לשמור על הפריכות, מפזרים מעל הכל את השקדים המולבנים.

מתכון: סלט כרובית

סלט הכרוביות המטוגנות מקבל טוויסט מעניין ומרענן בזכות הטחינה הלימונית והחריפות של הבצל והפלפל. תענוג!

רכיבים:

1 פרח כרובית גדול
1 בצל סגול
1 פלפל חריף ירוק
צרור עלי אורגנו טריים
צרור בצל ירוק
מלח ים
1 לימון
שמן זית
טחינה גולמית
שום כתוש
כמון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

שוברים את פרח הכרובית לחתיכות ומטגנים בשמן עמוק עד שהכרובית נעשית פריכה וזהובה. מניחים את הכרובית בקערה עמוקה ומוסיפים בצל סגול קצוץ, פלפל חריף קצוץ דק, עלי אורגנו ובצל ירוק קצוץ. מתבלים במלח ים, מיץ מחצי לימון ומעט שמן זית. מכינים טחינה: מוסיפים מים לטחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, מעט כמון ושום כתוש. את הטחינה מזליפים מעל התערובת של הסלט, מערבבים היטב, ומתקנים תיבול במידת הצורך.

אפשר להכין ממנה מטעמים פשוטים, זולים ובריאים: הכרוביתצילום: לימור לניאדו תירו

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ