בפיתה או בצלחת: מתכון לקבב ועראייס על האש של בשארה חינאווי

לכבוד יום העצמאות בשארה חינאווי מנדב מתכונים ועצות לכל מה שקשור לקבבים על האש: החל משלב הרכישה ועד לרגע שלפני האכילה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אילוסטרציה של קבב
קבבים מכל סוג אפשריצילום: \ Daniel Reiner | Dreamstime.com
הארץ

קצת אחרי שמניפים את הדגלים וחגיגות יום העצמאות נפתחות רשמית, מתחיל עם ישראל לחשוב על המאפיין המרכזי של החג: המנגל. חלקנו יודעים בדיוק איך לגשת לעניינים בכל הנוגע לגריל, ויש מי שזקוק להדרכה. לצורך כך פנינו לבשארה חינאווי, בן לשושלת קצבים ובעלי "הפיתה של חינאווי", וביקשנו הסבר מפורט על כל השלבים שלפני, תוך כדי ואחרי העל האש.

מתכונים מנצחים לעראייס, קבב, סטייק ושיפודים
האטליזים הכי טובים בארץ
כל הסלטים שישדרגו לכם את המנגל
קינוחים למנגל: חמישה מתכונים מפתיעים
מתכונים מעולים למנגל צמחוני וטבעוני
5 סלטים למנגל של שף גיא מלכה
מאיפה מזמינים בשר לעל האש?

חינאווי בחר להכין לקראת יום העצמאות ארבעה סוגים שונים של קבבים, ועל הדרך הוא מנדב לנו כמה מתכונים מומלצים ומסביר מה לבקש מהקצב, איך לעבוד עם הבשר, מהו התיבול המוצלח ביותר ואיך לטפל בבשר בעודו מתבשל על האש.

הקבב של חינאווי

חומרים ל-25 מנות:

1 קילו בשר כבש טחון
1 בצל קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
1/3 כוס צנוברים קלויים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים ומתבלים. כדאי לטעום כדי לתקן תיבול. כדי שיהיה קל לעבוד עם התערובת כדאי מאוד לקרר אותה במקרר, או ליצור את קציצות הקבבים ואז לקרר את הקציצות המוכנות.

עראייס
עראייס. הלהיט של התקופהצילום: רותם מימון

לאחר הקירור מעלים את הקבבים על המנגל החם לכ-5 דקות מכל צד. יש להמנע מצליית יתר.

עראייס: קבב בפיתה

חומרים ל-25 מנות:

1/2 קילו תערובת מתובלת לקבב, עם בצל ופטרוזיליה
5 פיתות

ההכנה:

פורסים את הפיתות לחצאים, או שמשאירים אותן שלמות. ממלאים את הפיתות בתערובת הקבב - יוצרים מעין סנדביץ' דק.

קולים את הפיתות הממולאות בטוסטר או שצולים אותן על גריל גחלים.

קבב רומני

חומרים ל-25 מנות:

1 קילו בשר כבש טחון
1 בצל מגורר על פומפיה גסה
1/2 צרור פטרוזליה קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה
1 כפית סודה לשתיה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים ומתבלים. כדאי לטעום כדי לתקן תיבול. כדי שיהיה קל לעבוד עם התערובת כדאי מאוד לקרר אותה במקרר, או ליצור את קציצות הקבבים ואז לקרר את הקציצות המוכנות.

לאחר הקירור מעלים את הקבבים על המנגל החם לכ-5 דקות מכל צד. יש להמנע מצליית יתר.

קבב יפואי

חומרים ל-25 מנות:

1/2 קילו בשר כבש טחון
400 גרם שפונדרה טחונה
100 גרם שומן כבש
פרוסה עבה של לחם לבן מושרה במים קרים וסחוטה
1 בצל קצוץ
1/2 צרור פטרוזליה קצוץ דק
1/2 כפית קינמון טחון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים ומתבלים. כדאי לטעום כדי לתקן תיבול. כדי שיהיה קל לעבוד עם התערובת כדאי מאוד לקרר אותה במקרר, או ליצור את קציצות הקבבים ואז לקרר את הקציצות המוכנות.

לאחר הקירור מעלים את הקבבים על המנגל החם לכ-5 דקות מכל צד. יש להמנע מצליית יתר.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ