5 מתכונים טבעוניים ליום העצמאות של מסעדת משק ברזילי

בין אם אתם טבעוניים ובין אם לא, אפשר ליהנות גם בלי מוצרים מן החי, כפי שמוכיחים המתכונים ליום העצמאות שמציעה מסעדת משק ברזילי. אז חממו את המנגל וצאו לדרך

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סטייק פורטובלו
סטייק פורטובלוצילום: Getty Images IL
הארץ

אין ויכוח על כך שיום העצמאות הוא חג המנגל הלאומי, אבל זה ממש לא אומר שלטבעוניים לא מגיע ליהנות במפגש העל האש המסורתי. מסעדת משק ברזילי, שמתמחה בבישול טבעוני ובריא, מציעה חמישה מתכונים טבעונים קלים להכנה ליום העצמאות ולשאר ימות השנה.

מתכונים מנצחים לעראייס, קבב, סטייק ושיפודים
כל הסלטים שישדרגו לכם את המנגל
קינוחים למנגל: חמישה מתכונים מפתיעים
מתכונים מעולים למנגל צמחוני וטבעוני
5 סלטים למנגל של שף גיא מלכה

סטייק פורטובלו בפסטו עשבים

מצרכים:

10 פטריות פורטובלו גדולות וטריות
3 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור

לפסטו:

צרור בזיליקום
100 גרם צנוברים או אגוזים אחרים שאוהבים
1/3 כוס שמן זית
1 שן שום
1 מיץ מלימון אחד
כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הפטריות עם שמן זית, מלח ופלפל. צולים על המנגל למשך כ-5 דקות מכל צד. מורידים מהאש ומניחים על מגש לצינון.
2. מכינים את הפסטו: מכניסים למעבד מזון בזיליקום, צנוברים, שום, לימון ומלח. טוחנים בפולסים תוך כדי זילוף שמן הזית, עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מורחים מעט פסטו על כל פטריה ומגישים.

ירקות שורש על ענף רוזמרין

מצרכים:

1 קולורבי
1 זוקיני ירוק
1 זוקיני צהוב
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
15 עגבניות שרי
10 פטריות שמפניון קטנות
10 ענפי רוזמרין עבים וגדולים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1. מנקים את העלים בחלקם התחתון של ענפי הרוזמרין, ומשאירים את העלים בחצי העליון של הגבעול, כדי להפוך את הגבעולים למעין "שיפוד".
2. חותכים את הקולורבי, הזוקיני והפלפלים לקוביות ומניחים בקערה. מוסיפים עגבניות שרי שלמות ופטריות, ומתבלים בשמן זית, פלפל ומלח.
3. משחילים את הירקות על ענפי הרוזמרין ומניחים על האש לצליה קלה, כך שהירקות ישארו קראנצ'ים אך לא ישרפו מדי.

ירקות שורש
ירקות שורש צילום: ניר כפרי

קבב סויה על מקל קינמון

מצרכים:

1 כוס פתיתי סויה
1 כוס מים רותחים
1/2 קילו דלעת, מגוררת בפומפייה
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
קמצוץ צ'ילי
4 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
10 מקלות קינמון שלמים

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ואת הדלעת המגוררת. מוסיפים את התבלינים ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
2. מוסיפים את שבבי הסויה ואת כוס המים הרותחים, מערבבים ומורידים מהאש.
3. מקררים את התערובת לפחות במשך שעתיים, ויוצרים קבבים על מקלות הקינמון.
4. צולים על האש כ-5 דקות מכל צד.

כדורי ירקות פריזיאן ברוטב חמוץ מתוק

מצרכים:

1 סלק
1 קולורבי
סלסלת עגבניות שרי
1 זוקיני ירוק
1 זוקיני כתום
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גס

לרוטב חמוץ מתוק:

3 כפות סויה
4 כפות חומץ
5 כפות סוכר
1/2 כוס מים
2 כפות רסק
1 כף קורנפלור

אופן ההכנה:

1. קורצים מהירקות כדורים קטנים בעזרת כף פריזיאן.
2. את הכדורים מכניסים לסלסלת ברזל, או לכל כלי אחר שאפשר לשים על המנגל. מוסיפים שמן זית, מלח פלפל, מערבבים ושמים על האש.
3. במקביל מכינים את הרוטב החמוץ מתוק: מחממים בסיר את כל הרכיבים למעט הקורנפלור. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים בכלי נפרד, מוסיפים לאט לאט לסיר ומערבבים עד שמסמיך.
4. כשהירקות מוכנים, מורידים אותם מהאש ומוזגים עליהם את הרוטב.

תפוחי עץ על הגריל

מצרכים:

4 תפוחי עץ
 כף סילאן
מעט קינמון

אופן ההכנה:

1. עוטפים כל תפוח עץ בנייר כסף, ומניחים על רשת הגריל ל-10 דקות.
2. מורידים את התפוחים מהאש, מסירים את נייר הכסף, ומטפטפים מעל כל תפוח מעט סילאן וקינמון. מגישים.

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ