הכל ברוטב: מרינדות מיוחדות ליום העצמאות

צלעות בסגנון ערבי, דגים בסגנון תאילנדי, סינטה בתיבול כחול לבן, או rub אמריקאי/קמבודי. 4 מתכונים לעל האש מיוחד ביום העצמאות

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ

יום העצמאות כבר מעבר לפינה, וחובבי הבשר מתחילים להתכונן במרץ. אחרי שקניתם בשר וארגנתם את כל הסלטים והתוספות, הגיע הזמן להתעסק בעיקר - המנגל עצמו. ביקשנו מארבעה שפים מובילים את הטיפים והמתכונים שלהם למרינדות מושלמות, שיחמיאו לנתחים ויתבלו את על האש יום העצמאות של כולנו.

מתכונים מנצחים לעראייס, קבב, סטייק ושיפודים
כל הסלטים שישדרגו לכם את המנגל
קינוחים למנגל: חמישה מתכונים מפתיעים
מתכונים מעולים למנגל צמחוני וטבעוני
5 סלטים למנגל של שף גיא מלכה

בנגקוק היט: מרינדה אסייתית של שף משה בדישי

"המטבח האסייתי משופע בשיטות רבות לטיפול בדגים על הגריל או על אש גלויה. בחרתי במתכון עם תיבול שמושפע מהמטבחים האסייתיים הקלאסיים תאילנד והודו, שני מטבחים שאהובים מאוד על החך הישראלי. המתכון המובא כאן עשוי מחומרי גלם זמינים במיוחד, בעבור אלה שמאסו בטעמי הבשר".

משרה רטובה לדג בסגנון תאילנדי

מצרכים:

2 גבעולי למון גראס טרי קצוצים דק
2 שיני שום
פלפל צ'ילי אדום אחד קצוץ
ליים אחד סחוט
7 כפות פיש סוס (רוטב דגים)
כפית נענע קצוצה
כפית כוסברה קצוצה
פילטים של דג דניס

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל מצרכי המרינדה יחד.
2. משרים את הפילטים של הדג בתוך המרינדה לשעתיים וצורבים על הגריל.

אמריקן סטייל: תערובת ה-rub של אורי מרמלשטיין

"מדינות רבות מתהדרות בתערובת התבלינים שלהן, אבל ארצות הברית מתגאה בתערובת ה-Rub", אומר אורי מרמלשטיין. "אלה תערובות המכילות תבלינים ועשבי תיבול בצורת צבירה רטובה או יבשה, שמושחים בהן את נתח הבשר לפני הצלייה על האש. תפקיד ה-Rub בעיקר להוסיף טעם, צבע וגימור של קראסט מגרה. התערבות הרטובות משמשות כמשרות או מרינדות. הן מתאימות לנתחים שזקוקים לבישול ארוך ולא סובלים מהתייבשות."

Rub בסגנון קמבודי (מתאים לברווז, הודו, לשון עגל)

מצרכים:

שליש כוס סוכר חום
שליש כוס רוטב דגים
רבע כוס רוטב סויה
2 כפות שמן קנולה
14 שיני שום קצוצות דק דק
4 ענפי למון גראס
2 שאלוט קצוץ
2 סנטימטר שורש ג'ינג'ר קצוץ
כף מלח גס
2 כפות מיץ לימון
1/4 כף צ'ילי קצוץ

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים היבשים בנפרד ומגלגלים בהם את הבשר.
2. מערבבים בנפרד והיטב את החומרים הרטובים, ומברישים אותם על הבשר כל חצי שעה בזמן הצלייה.

סטייק במרינדהצילום: תומר אפלבאום

מרינדה כחול לבן: של שף חיים סבג

"כמה טיפים שצריך לדעת: חשוב להקפיד על גחלים באיכות טובה, גדולים ושלמים שלא יגמרו מהר מדי; יש להעלות את הבשר על הגריל כ-20 דקות (לפחות) אחרי שיא החום, ולשמור על מרחק של לפחות 5-6 ס"מ בין הגחלים לבשר; ואת המלח כדאי לפזר רק כשהבשר על הגריל (ולא בעת הכנת המרינדה).

"משרה "ארצישראלית" לסינטה (1 ק"ג)

מצרכים:

2 כפות דבש
3 כפות חרדל גרגירים
2 כפות קונפי שום (שיני שום שבושלו בשמן זית על אש נמוכה, עד להתרככות מוחלטת)
1 צ'ילי אדום קצוץ
כף עלי מרווה קצוצים
רבע כוס שמן זית עדין
כפית פלפל סצ'ואן טחון

אופן ההכנה:

1. מועכים את קונפי השום, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
2. מושחים את הבשר בתערובת, מצפים ומשאירים לילה במקרר.
3. חותכים לסטייקים וצורבים על הגריל.

בסגנון ערבי: של יוסף זוזו חנא

"המטבח הערבי ניחן בשפע רב של תבלינים מבושמים, המתאימים בעיקר לצלייה של נתחים על אש גלויה או על גריל. במסעדה שלנו, שנתמכת בעיקר בייבול מקומי ובחומרי גלם זמינים מהסביבה, הסוד הוא בעיקר בתערובות התבלינים והשילוב המיוחד ביניהן".

מרינדה לצלעות טלה או שישליק כבש (הכמויות מיועדות לק"ג בשר)

1 כוס שמן זית
חצי כף רוזמרין
חצי כפית טימין
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל
חצי כפית סומק
חצי כפית זרעי שומר

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את כל המצרכים.
2. משרים את נתח הבשר במשך חצי שעה במקרר, כשהוא עטוף בניילון נצמד. לאחר הקירור, מעסים את הבשר עם המרינדה ומחזירים לעוד שעה נוספת במקרר.
3. אחרי שעה, הבשר מוכן לצלייה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ