3 מתכונים צמחוניים מעולים ליום העצמאות

פלפלים קלויים, לביבות חצילים ושיפודי חלומי - שלושה מתכונים צמחוניים ליום העצמאות, באדיבות השפים אסף דוקטור, צחי בוקששתר ואמיר מרקוביץ

לוגו הארץ צרוב צריבה
הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט פאטוש וחלומי של האחים
לוגו הארץ צרוב צריבה
הארץ

חג המנגל הלאומי מספק לצמחונים 15 דקות של תהילה, המגובה באופציה להוכיח לכולם שאפשר להסתדר בלי בשר גם במפגש העל האש המסורתי. הנה שלושה מתכונים פשוטים להכנה, שיהוו קונצנזוס גם בקרב הקרניבורים המצויים.

מתכונים מנצחים לעראייס, קבב, סטייק ושיפודים
כל הסלטים שישדרגו לכם את המנגל
קינוחים למנגל: חמישה מתכונים מפתיעים
מתכונים מעולים למנגל צמחוני וטבעוני
5 סלטים למנגל של שף גיא מלכה

סלט פאטוש ושיפוד גבינת חלומי צלוייה של השף אסף דוקטור

חומרים:

2 עגבניות
2 מלפפונים
5 צנוניות קטנות
1 בצל ירוק
4 עלי חסה ערבית
4 גבעולי עלי זעתר טרי
מיץ מלימון אחד
4 כפות שמן זית איכותי
1 פיתה
1 כף תבלין זעתר איכותי
250 גרם גבינת חלומי

ההכנה:

חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות בעובי של 2 ס"מ בערך ומניחים בקערה. חוצים את הפיתה לאורכה, מושחים את צידה הפנימי בכף שמן זית ומתבלים בזעתר יבש, מלח ופלפל.

חותכים את גבינת החלומי לקוביות גדולות של 3X3 ס"מ, משפדים ומניחים על רשת של גריל נקייה, לוהטת ומשומנת קלות.

צולים גם את שני חצאי הפיתה המתובלת. כאשר שני צידי הפיתה קלויים היטב וארבעת פאות הגבינה קיבלו סימני חריכה, מסירים אותם מהאש.

מתבלים את הסלט בשארית שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, פלפל שחור ועלי הזעתר. מניחים את הסלט בקערת הגשה ומקשטים בקרעי הפיתה הקלויה וגבינת החלומי. מגישים מיד.

פלפלים קלוייםצילום: \ Aragami12345 | Dreamstime.com

פלפלים קלויים עם עלים ירוקים וגבינת מוצרלה של השף צחי בוקששתר

חומרים:

6 פלפלים - אדום, צהוב או ירוק
2 כדורי מוצרלה או 2 קופסאות כדורי בייבי מוצרלה
חופן עלים ירוקים או חסה שטופה

לרוטב:

1 כפית גדושה סוכר חום
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית כתית מעולה
קורט מלח
קורט פלפל שחור, גרוס
2 שיני שום ,כתושות
1 כפית עשבי תיבול קצוצים - אורגנו, טימין או מיורן 

ההכנה: 

קולים את הפלפלים על גריל פחמים. לאחר שהשחימו, מורידים מהאש ואחרי כשתי דקות מעבירים לשקית פלסטיק, סוגרים וממתינים 10 דקות.

מוציאים מהשקית פלפל אחד בכל פעם, מקלפים בידיים ומרחיקים את הגרעינים. חותכים לחתיכות גדולות. מערבבים את חומרי הרוטב, ומניחים יחד עם הפלפלים בצנצנת סגורה למשך כמה שעות.

מגישים: מניחים על כל צלחת מעט מהירוקים. בקערית נפרדת מערבבים את כדורי הגבינה עם הפלפלים. אם הכדורים גדולים פורסים אותם, את כדורי הבייבי מוסיפים כמו שהם. מסדרים על הירוקים ומגישים.

לביבות חציליםצילום: \ Nataliya Arzamasova | Dreamstim

לביבות חצילים קלויים עם פרמז'ן וטימין של השף אמיר מרקוביץ

חומרים:

4 חצילים בינוניים
1 ביצה
1 כוס קמח
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
1 כף טימין קצוץ
מלח ופלפל
מעט שמן זית לטיגון ולתיבול

לרוטב:

1 כוס יוגורט
2 כפיות כוסברה, קצוצה
1 עגבנייה, קצוצה לקוביות
מלח ופלפל
2 ענפי טימין לקישוט
מעט מלח גס

ההכנה:

קולים את החצילים על הגריל או על האש. מרוקנים את פנים החציל לתוך קערה ומוסיפים את שאר המרכיבים תוך כדי ערבוב.

יוצרים לביבות ומטגנים משני הצדדים על מחבת טפלון (או מחבת ברזל יצוק) עם מעט שמן זית. מניחים על נייר סופג על מנת לספוג את שאריות השמן.

מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ויוצקים מעל הלביבות. מפזרים מעל הלביבות את קוביות העגבנייה, מזלפים מעט שמן זית ומוסיפים מעט מלח גס. מקשטים עם שני ענפי טימין ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ