הנפנוף המושלם: טיפים למנגל מנצח ליום העצמאות

לכבוד יום העצמאות, מסעדת הבשרים NG והשפים אידי ישראלוביץ' וברק יחזקאלי נותנים טיפים ומתכונים להכנת בשר ודגים על האש

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סטייק על האש
בשר על האשצילום: Nanisimova | Dreamstime.com

יום העצמאות ידוע גם כחג המנגל הלאומי, אלפי משפחות פותחות עמדה ומעמיסות נתחים על הגריל. לא כולם נולדו עם סכין בין השיניים וגחלים בידיים, ושאלות כמו כמה זמן להשאיר את הבשר על האש, איזה רוטב להוסיף לו, ומה עם מי שבכלל מעדיף דגים, נשארות פתוחות לאלתורים. כדי שמנגל העצמאות שלכם יספק כל חובב בשר - השף ברק יחזקאלי מציע מתכון שיהפוך את הסטייק שלכם לארוחת גורמה, ואידי ישראלוביץ' נותן לכם טיפים שיפתרו את כל בעיות העל האש של יום העצמאות, ויהפכו אתכם למנגליסטים דגולים ואלופי הנפנופים.

מתכונים מנצחים לעראייס, קבב, סטייק ושיפודים
כל הסלטים שישדרגו לכם את המנגל
קינוחים למנגל: חמישה מתכונים מפתיעים
מתכונים מעולים למנגל צמחוני וטבעוני
5 סלטים למנגל של שף גיא מלכה

חוגגים עם בורי: טיפים להכנת דגים על האש באדיבות השף אידי ישראלוביץ'

בצליית דגים על האש יש להקפיד שהאש לא תהיה חזקה מדי. אחרי שהגחלים מאדימות, יש לתת לאש להירגע מעט.

במקרה שצולים את הדג בשלמותו, יש להימנע מחיתוך חריצים, כיוון שהדג עלול להתפרק ולהתייבש. יש לצלות אותו בשלמותו וזאת על מנת להבטיח את עסיסיותו.

טרם הצלייה יש למשוח קלות את הדג במעט שמן ולהמליחו. ניתן למלא את בטן הדג בעשבי תיבול ושום, לפי הטעם.

יש להניח את הדג על רשת הצלייה ולצלות כ-7 דקות. לאחר מכן יש להפוך בזהירות ולצלות כ-5 דקות נוספות (ההמלצה מתאימה לדג במשקל של 300 גרם בערך).

מי שלא רוצה לקחת סיכון, יכול לעטוף היטב את הדג בנייר אלומיניום, ולצלות כמוסבר. הדג ייצא עסיסי ללא חשש שיישרף או יתייבש.

סוגי הדגים המתאימים לצלייה על האש: דניס, לברק, בורי.

מי שמעדיף לצלות פילה, עדיף להשתמש במחבת גריל (מחבת פסים), להניח אותה על האש, לשמן אותה במעט שמן, וברגע שהיא חמה להניח את נתח הפילה.

להכנת שיפודי סלמון על האש: את נתח הסלמון יש לחתוך לקוביות של 2-3 ס"מ ולהשרות במרינדה של שמן, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול. יש להשרות את שיפודי העץ במים, על מנת שלא יישרפו בעת הצלייה. יש לשפד את קוביות הסלמון ולצלות מספיק דקות לדרגת צלייה רצוייה.

דגים על האש
דגים על האשצילום: Punsayaporn | Dreamstime.com

אנטריקוט או סינטה: טיפים להכנת בשר על האש באדיבות מסעדת NG

נתח הבשר צריך להיות מותאם לצלייה. הנתחים המומלצים הם אנטריקוט, סינטה ופילה. פריים ריב זהו נתח שתופס תאוצה ופופולריות אצל קהל הקרניבורים. זהו נתח של אנטריקוט שנשאר מחובר לאחת הצלעות הצדדיות. העצם תמיד מוסיפה טעם מיוחד לבשר הצלוי.

הבשר חייב להיות מיושן ומטופל בצורה הנכונה, לכן מאוד חשוב לקנות את הבשר אצל קצב שאתם סומכים עליו.

הבשר צריך להיות פרוס לפרוסות, סטייקים של לפחות 2 ס"מ גובה כדי שאפשר יהיה להגיע למידות צלייה רצויות: רייר, מדיום, וול-דאן.

השיטה הטובה ביותר לבדיקת המוכנות של הבשר היא לחיצה עליו. הבשר הרייר הוא רטוב ורך, ולאורך הצלייה המידות עולות והוא מאבד נוזלים ומתקשה. אל תשכחו שגם אחרי שהורדתם את הבשר מהמנגל הוא ממשיך להתבשל למשך כמה דקות בזכות החום הפנימי שלו. לקבלת מידת צלייה של רייר: נתח של 2 ס"מ מומלץ לשים 10 דקות, מדיום: 15 דקות, וול-דאן: 20 דקות.

הבשר צריך להגיע לטמפרטורת החדר לפני שהוא נוגע בגריל הלוהט.

בשר טוב לא צריך תיבול פרט למלח ופלפל שחור גרוס גס.

תמיד תשאלו מה מקור הבשר. בשר מגידול מקומי תמיד עדיף, המלצה אישית שלנו: רמת הגולן.

בשר על האש
בשר על האשצילום: Elena Elisseeva | Dreamstime.com

נתח קצבים צרוב במייפל ופלפל שחור באדיבות השף ברק יחזקאלי

מצרכים:
1 נתח קצבים בעובי 2-3 ס"מ, נקי ומוכן לצריבה
מייפל
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח גס
1 כף שמן זית

הוראות הכנה:
1. מחממים מחבת עם תחתית עבה על אש גבוהה למשך 10 דקות.
2. מורחים שמן זית על נתח הקצבים ומפזרים מעליו בנדיבות פלפל שחור גרוס.
3. צורבים את הנתח במשך דקה מכל צד, לאחר מכן מושחים מכל צדדיו מייפל באמצעות מברשת, וצולים פעם נוספת במשך דקה לכל צד.
4. מניחים על קרש עץ למנוחה של 3 דקות.
5. חותכים לפרוסות בעובי סנטימטר, ומפזרים מעל מלח גס.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ