ל"ג בעומר 2021: מתכונים מתוקים שגם ילדים יכולים להכין

בננות מלאות בשוקולד ודברים טובים שלא תוכלו לסרב להם ושיפודי פירות עם מרשמלו - שני מתכונים פשוטים שיהפכו כל מדורה לחגיגה מתוקה

נעם תמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סירות בננה עם מרשמלו
סירות בננה עם מרשמלוצילום: Azurita | Dreamstime.com

הממתק האהוב עליי הוא מרשמלו. אני יכולה לחסל שקית שלמה בקלות רבה וליהנות מכל ביס. אפשר לאכול את המרשמלו ישר מהשקית, צלוי, בתוך עוגות, בתוך סלט פירות או בכל מצב אחר. מתוך כל האופציות, אין ספק שמרשמלו צלוי זאת הווריאציה האהובה עליי ביותר, כי כשהמרשמלו נמס הוא פשוט מושלם! בכל ל"ג בעומר אני מחכה לרגע בו משחילים את המרשמלו על גבי השיפוד, מכניסים לכמה שניות לאש ופשוט מתענגים על כל ביס.

טיפים של מומחים: כך תשדרגו את המדורה שלכם
חמש דרכים מעולות לצליית תפוח אדמה
ארוחת מדורה עשירה: ל"ג בעומר לפי אייל שני
ממרשמלו ועד תפוח אדמה: 16 מתכונים לל"ג בעומר

לכן, מובן שהמרכיב העיקרי במתכונים הבאים לכבוד חג המדורות הוא המרשמלו האהוב, ועוד מרכיבים כיפיים וטעימים אחרים המשתלבים מעולה עם הטעמים הצלויים והמעושנים של המדורה. בחרתי למתכונים אלה פחות או יותר את אותם המצרכים וכך תוכלו להשתמש בהם בווריאציות שונות.

מתכון 1 - סירות בננה

מצרכים ל-4 יחידות:

4 בננות
1/2 כוס שוקולד צ'יפס/ קוביות שוקולד מריר
כוס מיני מרשמלו/ מרשמלו חתוכים

אופציונלי:

שקדים/ פקאנים חתוכים, חמאת בוטנים, ריבה, דבש ועוד.

כלים:

סכין, קרש חיתוך, נייר אלומיניום לעיטוף הבננות, כף.

אופן ההכנה:

בעזרת סכין חדה (בליווי מבוגר בלבד), חותכים את הבננות לאורכן ויוצרים מעין כיס. שימו לב לא לחתוך את הבננה עד הסוף מאחר שכך תיפתח לגמרי בתוך האש.

חותכים את המרשמלו לרבעים.

מתחילים למלא את הבננה עם השוקולד צ'יפס ולאחר מכן מוסיפים את המרשמלו והתוספות האופציונליות.

מניחים כל בננה במרכז של רדיד אלומיניום, עוטפים אותה מהצדדים ומשאירים פתח קטן.

אפשר להכין את הבננות בכמה דרכים: במדורה - מכניסים למדורה וצולים במשך 6-8 דקות; על הגריל - צולים במשך 10 דקות; בתנור - צולים במשך 15 דקות.

מסירים בזהירות רבה את נייר האלומיניום מאחר והוא רותח, נותנים לבננה להצטנן כמה דקות ומתחילים ליהנות.

מתכון 2 - שיפודי פירות ומרשמלו

מצרכים:

פירות - בננות, תותים וכל פרי שנראה לכם מתאים לצלות אותו באש
מרשמלו

כלים:

סכין, שיפודים, קרש חיתוך.

אופן ההכנה:

חותכים בזהירות את הפירות לרוחב.

משפדים את הפירות והמרשמלו לסירוגין על גבי השיפודים.

צולים באש כ-10-15 שניות. בתיאבון!

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ