מתכונים לל"ג בעומר ביתי

ל"ג בעומר חל יום אחד, אבל זוהר רוקמן תלמד אתכם איך להכין תפוח אדמה ושיפודי מרשמלו שיתנו את החוויה מהמדורה בכל יום שתרצו

זוהר רוקמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט תפוח אדמה ראטה ותפוח אדמה סגול עם חזה אווז מעושן
זוהר רוקמן

מבחינתי, בכל מה שנוגע לחגים, הגן אחראי לספר לילדים על המסורת וההיסטוריה, ואני אחראית על המאכלים הנלווים. אבל השנה? איפה אנחנו ואיפה הגן. ל"ג בעומר הוא חג שנשען כולו על מסורת עתיקת יומין של תפוחי אדמה שחורים ומפוייחים כמעט עד ליסוד, שעד שמצליחים להוציא אותם "מהתופת" שהם עברו במדורה, אף אחד כבר לא ממש רעב. אסור לשכוח גם את המרשמלו (או כמו שאומרת הקטנה "מהשלומו") שמשופדים על קיסמים שרופים ונאכלים בכיף גדול ובדביקות מרובה. 

טיפים של מומחים: כך תשדרגו את המדורה שלכם
חמש דרכים מעולות לצליית תפוח אדמה
ארוחת מדורה עשירה: ל"ג בעומר לפי אייל שני
ממרשמלו ועד תפוח אדמה: 16 מתכונים לל"ג בעומר

השנה כנראה שלא נראה מדורות בחצרות, אז איך מכינים מאכלי מדורה בבית ובלי אש? לא בטוח שזה יהיה נקי יותר, אבל הטעם - לא ישתנה. מתברר שאפשר להכין תפוח אדמה כמו במדורה, צריך רק לאפות אותו הרבה זמן ובחום גבוה. הם יוצאים עם טעם שמזכיר מאוד את טעמם של תפוחי אדמה שיצאו ממדורה. אצלנו זה משמש כתוספת לארוחה בשרית, אבל בהחלט אפשר להוסיפו גם לכל דבר אחר.

מצרכים:

תפוח אדמה בינוני-גדול לפי כמות הסועדים
100 גרם חמאה
מעט שמן זית
5-8 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים?

שוטפים היטב את תפוחי האדמה. עושים בכל אחד מהם חריצים כמעט לכל רוחבם, אך לא עד הסוף. פורסים את השום הכי דק שאפשר לרוחבו (טעם השום יקרוץ יותר למבוגרים מן הסתם). מכניסים בין חריצי תפוח האדמה את שיני השום הפרוסות ומעבירים לתבנית.

מעסים את תפוחי האדמה עם שמן הזית בנדיבות, ועל כל אחד מהם מניחים פיסת חמאה. מתבלים במלח ופלפל. מכניסים לתנור לחום של 250 מעלות  על טורבו, למשך 3/4 שעה. בודקים אם רך ואם כן מוציאים.

לקינוח: מרשמלו מצופה שוקולד

חבילת מרשמלו
שיפודי עץ
150 גרם שוקולד מריר/חלב
סוכריות לקישוט

ממיסים את השוקולד במיקרו לאט ובזהירות, בכל פעם 20 שניות. מוציאים, מערבבים ואם צריך חוזרים על הפעולה. משפדים את המרשמלו על שיפוד, טובלים בשוקולד ואז בסוכריות ,ומניחים באגרטל עד שיתקשה.

זוהר רוקמן היא קונדיטורית וטבחית.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ