ל"ג בעומר 2020: מתכון למרשמלו ביתי

רגע לפני שאתם משפדים את המרשמלו התעשייתי שקניתם בחנות, נסו את המתכון של שף-קונדיטורית נעמה שטייר להכנת ממתקי מרשמלו ביתיים. ולא, זה לא כזה מסובך

נעמה שטייר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרשמלו
מרשמלוצילום: © Rixie | Dreamstime.com

בין המנגלים של יום העצמאות לבין הגבינות של שבועות, מגיע ל"ג בעומר ולוקח אותנו לחוויית אוכל אחרת, שמבוססת על תפוחי אדמה ומרשמלו. מתכונים לתפוחי אדמה לא תתקשו למצוא, אבל אם אתם במצב רוח הרפתקני ומעוניינים להשקיע קצת יותר בחלק המתוק של הערב, אתם יכולים להכין את המרשמלו בעצמכם. נכון, מדובר בתהליך לא קצר שדורש דיוק ומתן תשומת לב לפרטים, אבל המתכון של שף-קונדיטורית נעמה שטייר שמובא לפניכם, מלווה צעד אחר צעד את תהליך ההכנה הביתית של ממתקי מרשמלו רכים, יפים וטעימים שירשימו את כל היושבים סביב המדורה.

טיפים של מומחים: כך תשדרגו את המדורה שלכם
חמש דרכים מעולות לצליית תפוח אדמה
ארוחת מדורה עשירה: ל"ג בעומר לפי אייל שני
ממרשמלו ועד תפוח אדמה: 16 מתכונים לל"ג בעומר

מצרכים:

20 גרם אבקת ג'לטין
100 מ"ל מים
2 חלבונים
100 מ"ל מים
245 גר' סוכר
1 כף סירופ תירס או דבש
100 גר' אבקת סוכר
60 גר' קורנפלור
תבנית בגודל 30x30

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה מערבבים את הג'לטין עם 100 מ"ל מים ומניחים בצד.
2. בסיר קטן מחממים סוכר, מים וסירופ תירס או דבש. מבשלים על אש בינונית עד שמתקבל סירופ סמיך (121 מעלות). המטרה היא שהמים יתאדו והסירופ יתצמצם.
3. כשהסירופ מוכן מורידים מהאש ומניחים בצד. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד להמסה.
4. מקציפים את החלבונים לקצף חלש.
5. יוצקים את הסירופ לחלבון תוך כדי הקצפה בזרם איטי. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שהמסה מתקררת.
6. אם רוצים לשדרג ולהפוך את המרשמלו למעניין יותר, זה הזמן להוסיף טעם וצבע מאכל.
7. לוקחים תבנית בגודל 30x30, מניחים עליה נייר אפייה ומנפים עליה מחצית מכמות הקורנפלור ואבקת הסוכר.
8.  יוצקים את תערובת המרשמלו ומשטחים על כל התבנית. מניחים בצד להתייצבות למשך שלוש שעות.
9. לאחר שלוש שעות מנוחה חותכים את המרשמלו בצורה ובגודל הרצוי ומפזרים מעל עוד מאבקת הסוכר והקורנפלור.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ