ל"ג בעומר: 5 מתכוני פויקה מנצחים

לכבוד ל"ג בעומר: מתכוני הפויקה שיהפכו את הקומזיץ שלכם לבלתי נשכח ויעזרו גם לשונאי החול שביניכם ליצור טעמים של מדורה בבית

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שפונדרה עם ירקות בתנור
שפונדרה עם ירקות בתנורצילום: דורעם גונט

סיר הפויקה האפריקאי עשה עלייה לארץ רק לפני שנים ספורות, אבל לא סבל מקשיי קליטה משמעותיים והתאזרח במהירות. במדינה של חובבי קמפינג (ובשר) הסיר הכבד, שמפיק תבשילי קדירה איכותיים כשהוא נח במדורה, הצליח, ללא מאמץ רב, לשדרג את הקומזיץ לאירוע גורמה.

טיפים של מומחים: כך תשדרגו את המדורה שלכם
חמש דרכים מעולות לצליית תפוח אדמה
ארוחת מדורה עשירה: ל"ג בעומר לפי אייל שני
ממרשמלו ועד תפוח אדמה: 16 מתכונים לל"ג בעומר

עבור אלה שסולדים מחול ועשן, הפויקה מאפשר להביא את טעמי המדורה הביתה, בלי להבעיר שום דבר מעבר לכיריים. לכבוד המדורות של ל"ג בעומר, תרם לנו שף אריאל כהן חמישה מתכונים מנצחים:

לצמחונים: זנזיבר

מצרכים לארבעה סועדים:

200 ג' עדשים ירוקות
350 ג' גריסי פנינה
3 בצלים גדולים
4 פטריות פורטובלו
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
2 כפיות קארי
50 ג' אגוזי קשיו קצוצים גס
צרור קטן של כוסברה
שמן זית
מים
מלח פלפל

אופן הכנה:

מלהיטים פויקה מס' 2.
על גבי אש בינונית, מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והג'ינג'ר, עד להשחמה.
מוסיפים את פטריות הפורטובלו והתבלינים, מערבבים ומוסיפים את העדשים והגריסים.
מטגנים עוד כ-2 דקות ומוסיפים מים עד לגובה 1 ס"מ מעל פני התבשיל.
מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומשאירים את התבשיל "למנוחה" כ-20 דקות.
ניתן לשדרג את התבשיל על ידי הוספת כוס שמנת מתוקה / חלב קוקוס ולהפחית בהתאמה את כמות המים.
לפני ההגשה מפזרים על התבשיל אגוזי קשיו וכוסברה קצוצה.

לאלה שיישארו עד הבוקר: קדירת שפונדרה עם שעועית ויין אדום 

מצרכים לארבעה סועדים:

שק"ג בשר שפונדרה (קשתית)
2 עצמות רגל - לבקש מהקצב עצמות עם הרבה מח
200 ג' שעועית שחורה מושרה במים (24 שעות לפני)
4 תפו"א גדולים שלמים עם הקליפה
5 גזרים 1 בצל
1 שורש סלרי שלם לא חתוך
2 שורש פטרוזיליה
זר טימין
עלה דפנה
בקבוק יין אדום
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מקמחים ומתבלים במלח ופלפל את נתח הבשר. במקביל מלהיטים את הפויקה ומכניסים את הבשר לסגירה.
לאחר שהבשר משחים מוציאים אותו ושמים במקומו את עצמות הרגל עד להשחמה, עליהן מוסיפים את הבצל והגזר עד להשחמה גם כן ולאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות הארומטיים (ללא תפוחי האדמה).
מאחדים הכול בסיר ביחד עם הבשר ומוסיפים בקבוק יין אדום.
לאחר שהכל מגיע לרתיחה מורידים לאש נמוכה למשך שעה, מוסיפים את תפוחי האדמה, זר הטימין, 2 כפות דבש, מעט צ'ילי טחון, מלח ופלפל לפי הטעם.
מבשלים עוד כשעה על אש נמוכה.
מפרידים את הבשר מהתבשיל עצמו ופורסים למנות של 180 ג' בערך. מניחים על צלחת עמוקה עם מעט מהירקות והשעועית. את הרוטב מצמצמים ומסמיכים עם מעט חמאה ויוצקים על המנה.  

לחובבי האלכוהול: קדירת אסאדו בבירה

מצרכים לשמונה סועדים:

1.5 ק"ג אדרת אסאדו (לבקש מהקצב שיפרוס עפ"י העצם)
4 תפו"א גדולים שלמים
2 פלפלים ירוקים
1 בצל
1 ראש שום חצוי לא קלוף
1 ליטר בירה
3 כפות סוכר חום
פלפל שאטה
מלח ופלפל

אופן הכנה:

בפויקה לוהט סוגרים את הבשר שהומלח ופולפל, מוסיפים את הירקות (מלבד תפו"א) בחיתוך גס.
לאחר כ-10 דקות מוסיפים את הבירה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. לאחר כשעה, מוסיפים את הסוכר ואת תפו"א השלמים ומבשלים עוד כשעה וחצי.
ממעיטים בערבוב, מוסיפים מים ומשפרים תיבול במידת הצורך. 

לאוהבי הקלאסיקה: אוסובוקו עגל

מצרכים לארבעה סועדים:

ק"ג אוסובוקו עגל פרוס (לבקש מהקצב)
300 גרם קוביות עגבנית תמר
4 תפוחי אדמה גדולים
1בצל
1גזר ראש שום
בקבוק יין לבן
חצי כוס קמח
2 כפות סוכר
קארי
מלח
פלפל גרוס
3 עלי דפנה  

אופן הכנה:

מלהיטים את הפויקה, ממליחים ומפלפלים את הבשר ומקמחים קלות, צולים היטב מכל הצדדים.
מוסיפים את הגזר והבצל חתוכים לקוביות גדולות. כאשר הבצל משחים מוסיפים את עלי הדפנה הקארי והעגבניות ביחד עם היין הלבן.
מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה לחצי שעה.
לאחר כחצי שעה מוסיפים את הסוכר ותפוחי האדמה ומבשלים עם מכסה סגור שעה נוספת.
מניחים את הבשר במרכז הצלחת, יוצקים מעט רוטב ומפזרים בצל ירוק טרי קצוץ דק. 

למכורים למתוק: שוקונוגו

מצרכים לשני סועדים:

9 ביצים
600 גר' שוקולד מריר 70% קקאו לפחות
300 גר' חמאה
100 גר' סוכר

אופן הכנה:

את השוקולד ממיסים ביחד עם החמאה על בן מארי עד שהעיסה אחידה וחלקה. במקביל, מקציפים את הביצים (החלמון והחלבון) ביחד עם הסוכר.
לאחר שהביצים יציבות והשוקולד מומס אבל לא רותח מקפלים את השוקולד בעדינות ובהדרגה יחד עם הביצים.
יוצקים את התערובת לפויקה קטן (רבע) ומכניסים לפויקה מס' שלוש עם מכסה פתוח (של הקטן) - את הגדול מכסים ואופים מעל המדורה במשך 12 דקות.
ניתן להכין את התערובת מראש, לשמור בקירור ולאפות רק לפני האכילה.

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ